Всупереч багатьом суджень смачні та корисні страви не завжди складно готувати. Одним з таких нескладних рецептів є гороховий суп зі свининою. Білки і незамінні амінокислоти гороху в поєднанні із залізом, цинком і вітамінами свинини - це море користі вашій тарілці, тому розмірковуючи про те, який зварити суп з свинини, зупиніться на гороховому - не пошкодуєте!
Гороховий суп зі свинячими реберцями
Навряд чи смачний гороховий суп зі свининою може залишити когось байдужим: копчені свинячі реберця зі своєю пряної солонуватістю і ніжний густий гороховий бульйон однозначно припаде до смаку вашим домочадцям. Якщо ви не знаєте, як варити суп з свинини, то ми підкажемо вам в цьому рецепті.
Інгредієнти: ребра копчені - 600 г; горох - 350 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; морква - 1шт.; картопля - 2 шт.; сіль, перець, лавровий лист, зелень - за смаком. Приготування Горох промиваємо і замочуємо в холодній воді на 3-4 години (а бажаніше на всю ніч). Ребра моєму і варимо 30 хвилин, після - виймаємо і кладемо в отриманий бульйон горох, варимо до м'якості (приблизно 15 години). Картоплю чистимо і нарізами невеликими кубиками, з цибулі і моркви готуємо зажарку з додаванням солі, перцю, зелені і лаврового листа. Засмажку і закладаємо картоплю до готового гороху і варимо ще 10-15 хвилин, в останній момент додаємо порубані ребра, при потребі солимо, перчимо та посипаємо свіжою зеленню. Даємо настоятися, а потім розливаємо по тарілках, присипавши сухарями і сиром.
Такий рецепт можна злегка видозмінити, проваривши ребра паралельно з горохом, а потім зрізавши з них м'ясо.
Гороховий суп зі свининою - рецепт
Цей рецепт навряд чи назвеш класичним, але оригінальна техніка приготування та цікаве поєднання інгредієнтів подарують вам не менш оригінальний смак. Такий гороховий суп зі свинини ви навряд чи знайдете в наших ресторанах, а от приготувати його самостійно - завдання здійсненне.
Інгредієнти: зелений горошок (морожений) - 900 г; горох (сушений) - 1 ст.; свиняча голяшка копчена - 800 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; морква - 1шт.; селера - 1шт.; часник - 3 зубчики; оливкова олія - 1 ст. ложка; сік лайма - 2 ст. ложки; сіль, перець, чебрець, петрушка - за смаком. Приготування Крупно нарізану цибулю, моркву і селеру поливаємо оливковою олією і запікаємо в духовці при 210 градусах 15-20 хвилин. У товстостінний казан закладаємо: запечені овочі, сухий горох, цілу свинячу гомілку, чебрець і перець, заливаємо все шістьма склянками води. Доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і тушкуємо 45 хвилин. По закінченню часу дістаємо гомілку і додаємо морожений горошок і петрушку, тушкуємо все ще 5 хвилин. Збиваємо суп ручним блендером, але не до однорідності, щоб зберегти текстуру. Додаємо лимонний сік і вимикаємо плиту. Готовий суп розливаємо по тарілками і подаємо, посипавши подрібненою м'ясом.

Таке ж блюдо можна приготувати в товстостінному комбайні для повільної готування («slow cook'ере») або мультиварці. Для цього дрібно нарізані овочі, сухий горох і приправи закладаємо в чашу комбайна і заливаємо 4 1/2 склянками води, додаємо голяшку і готуємо в режимі «гасіння» («slow cooker» - швидкий режим) 4 1/2 - 5 годин. Морожений горох пюрируем в блендері разом з петрушкою, змішуємо зі склянкою бульйону і вливаємо в суп. Перед подачею додаємо лимонний сік і спеції. Завдяки повільній готуванні гороховий суп зі свининою виходить менш калорійним і більш соковитими. Приємного апетиту!