Курячий суп з галушками
Перші страви обов'язково повинні бути присутніми в нашому раціоні. Вони покращують роботу шлунково-кишкового тракту і налаштовують організм на потрібний лад. Зараз ми вам запропонуємо альтернативу звичним супу і розповімо, як варити суп з галушками.
Інгредієнти:
зелений горошок - 400 г;
морква - 300 г;
цибуля - 100 г;
курячі сосиски - 150 г;
борошно - 50 р;
яйця - 1 шт.;
сіль, перець, зелена цибуля - за смаком.
Приготування
Морква ріжемо кружечками, цибулю дрібно кришимо. Спочатку в киплячу воду висипаємо зелений горошок, через пару хвилин додаємо моркву і хвилин через 10 - цибулю.
Тим часом збиваємо яйце, додаємо до нього 100 мл води, дрібку солі і борошно, замішуємо тісто трохи густіше, ніж для оладок. Сосиски нарізаємо кружечками, мочаємо їх у підготовлену суміш і викладаємо в суп. Готові галушки спливуть на поверхню. У самому кінці додаємо сіль, перець, оливкова олія. При подачі на стіл в кожну порцію супу з сосисками додаємо подрібнений зелений лук.
Інгредієнти:
бульйон курячий - 2 л;
варене куряче м'ясо - 300 г;
борошно - 100 г;
вода - 100 мл;
рослинна олія - 50 мл;
яйця - 3 шт.;
зелень кропу, петрушки - 50 г;
сіль, мелений червоний перець - за смаком.
Приготування
У невелику каструльку вливаємо 100 мл води, додаємо 50 мл рослинного масла, борошно і дрібку солі, перемішуємо і доводимо суміш до кипіння. Потім тісто остуджуємо і прибираємо в холодильник приблизно на годину, а потім змішуємо з 2 збитими яйцями. Відварене куряче м'ясо пропускаємо через м'ясорубку і змішати зі збитим яйцем. Тісто ділимо на 2 частини. Одну з них змішуємо з половиною подрібненої зелені, а другу - з меленим червоним перцем. Чайною ложкою набираємо тісто і опускаємо його в киплячий курячий бульйон . Точно так само чинимо і з курячим фаршем. Коли фрикадельки і галушки готові, вони спливають на поверхню. Посипаємо суп з фрикадельками і галушками подрібненою зеленню і подаємо до столу.
Інгредієнти:
курячі грудки - 2 шт.;
сир сирний - 150 г;
оливкова олія - 2 ч. ложки;
часник - 1 зубчик;
солодкий перець - 1 шт.;
томатна паста - 1 ст. ложка;
борошно - 30 г;
тертий сир - 40 г;
подрібнена зелень петрушки - 1 ст. ложка;
яйця - 1 шт.;
сіль, мелений чорний перець, куркума, лавровий лист - за смаком;
вода - 1 ,5 л.
Приготування
Куряче філе промиваємо, заливаємо водою і ставимо на вогонь, коли вода закипить, зливаємо її, знову заливаємо холодною водою і знову ставимо на вогонь. Додаємо лавровий лист і варимо до готовності курки. Як тільки м'ясо буде готове, дістаємо його, ріжемо кубиками і поки відставляємо в сторону. У миску викладаємо сирний сир, часник пропускаємо через прес і обсмажуємо на оливковій олії до золотистого кольору. Коли він трохи охолоне, додаємо його до творожному сиру, перемішуємо, потім додаємо томатну пасту, подрібнену петрушку, тертий сир, яйце і борошно.
Замішуємо тісто, воно повинно бути середньої густоти. У киплячий бульйон чайною ложкою викладаємо тісто, додаємо куркуму і варимо на невеликому вогні близько 5 хвилин. Галушки повинні спливти на поверхню. Додаємо в суп перець, порізаний кубиками, м'ясо курки і варимо ще 5 хвилин. Суп з курки з сирними галушками відразу ж можна подавати до столу.
Інгредієнти:
куряче м'ясо - 05 кг;
відварна картопля - 700 г;
сира морква - 1 шт.;
варена морква - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
яйця - 1 шт.;
мука - 4 ст. ложки;
сіль, спеції, зелень - за смаком;
рослинна олія для смаження.
Приготування
М'ясо відварюємо до готовності в підсоленій воді.
Тим часом готуємо тісто для галушок - відварені картоплю і моркву натираємо на середній тертці, додаємо подрібнену зелень, сіль, спеції, борошно і яйце і все добре перемішуємо. Готуємо зажарку: обсмажуємо на олії подрібнену цибулю та моркву, натерту на тертці. Готове м'ясо виймаємо з бульйону і подрібнюємо, а в киплячу рідину ложкою опускаємо одну клецку, якщо раптом вона розпливлася, значить потрібно ще додати борошно. Коли всі галушки спливли, додаємо зажарку і подрібнене м'ясо і доводимо до кипіння. У кожну тарілку зі смачним супом з галушками додаємо сметану і подаємо до столу.
Суп з галушками по-баварськи
Інгредієнти:
Приготування
Морква ріжемо кружечками, цибулю дрібно кришимо. Спочатку в киплячу воду висипаємо зелений горошок, через пару хвилин додаємо моркву і хвилин через 10 - цибулю.
Тим часом збиваємо яйце, додаємо до нього 100 мл води, дрібку солі і борошно, замішуємо тісто трохи густіше, ніж для оладок. Сосиски нарізаємо кружечками, мочаємо їх у підготовлену суміш і викладаємо в суп. Готові галушки спливуть на поверхню. У самому кінці додаємо сіль, перець, оливкова олія. При подачі на стіл в кожну порцію супу з сосисками додаємо подрібнений зелений лук.
Суп курячий з галушками - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
У невелику каструльку вливаємо 100 мл води, додаємо 50 мл рослинного масла, борошно і дрібку солі, перемішуємо і доводимо суміш до кипіння. Потім тісто остуджуємо і прибираємо в холодильник приблизно на годину, а потім змішуємо з 2 збитими яйцями. Відварене куряче м'ясо пропускаємо через м'ясорубку і змішати зі збитим яйцем. Тісто ділимо на 2 частини. Одну з них змішуємо з половиною подрібненої зелені, а другу - з меленим червоним перцем. Чайною ложкою набираємо тісто і опускаємо його в киплячий курячий бульйон . Точно так само чинимо і з курячим фаршем. Коли фрикадельки і галушки готові, вони спливають на поверхню. Посипаємо суп з фрикадельками і галушками подрібненою зеленню і подаємо до столу.
Суп з сирними галушками
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе промиваємо, заливаємо водою і ставимо на вогонь, коли вода закипить, зливаємо її, знову заливаємо холодною водою і знову ставимо на вогонь. Додаємо лавровий лист і варимо до готовності курки. Як тільки м'ясо буде готове, дістаємо його, ріжемо кубиками і поки відставляємо в сторону. У миску викладаємо сирний сир, часник пропускаємо через прес і обсмажуємо на оливковій олії до золотистого кольору. Коли він трохи охолоне, додаємо його до творожному сиру, перемішуємо, потім додаємо томатну пасту, подрібнену петрушку, тертий сир, яйце і борошно.
Замішуємо тісто, воно повинно бути середньої густоти. У киплячий бульйон чайною ложкою викладаємо тісто, додаємо куркуму і варимо на невеликому вогні близько 5 хвилин. Галушки повинні спливти на поверхню. Додаємо в суп перець, порізаний кубиками, м'ясо курки і варимо ще 5 хвилин. Суп з курки з сирними галушками відразу ж можна подавати до столу.
Суп з картопляними галушками
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо відварюємо до готовності в підсоленій воді.
Тим часом готуємо тісто для галушок - відварені картоплю і моркву натираємо на середній тертці, додаємо подрібнену зелень, сіль, спеції, борошно і яйце і все добре перемішуємо. Готуємо зажарку: обсмажуємо на олії подрібнену цибулю та моркву, натерту на тертці. Готове м'ясо виймаємо з бульйону і подрібнюємо, а в киплячу рідину ложкою опускаємо одну клецку, якщо раптом вона розпливлася, значить потрібно ще додати борошно. Коли всі галушки спливли, додаємо зажарку і подрібнене м'ясо і доводимо до кипіння. У кожну тарілку зі смачним супом з галушками додаємо сметану і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з галушками - рецепт
Суп з галушками - відмінний варіант швидкого, гарячого і смачного обіду. Вариться він дуже легко - для нього знадобитися лише курячий бульйон і
Суп з галушками
Суп з галушками - просте блюдо, яке знайоме нам з дитинства. Але і в його приготуванні є свої нюанси. У нашій статті ми зібрали кілька цікавих
Борщ з галушками - рецепт
Борщ з галушками - це традиційна страва української кухні, приготувати яке досить нескладно. І зараз ми з вами розберемо два оригінальних і смачних
Як приготувати галушки?
Галушки - національне і дуже популярне українське блюдо, яке подається самостійно зі сметаною, або з супом. Існує безліч різних рецептів приготування
Картопляні галушки
Картопляні галушки - це просте і смачне блюдо, для створення якого не вимагається вишуканих і дорогих продуктів. Їх можна подавати до овочів і
Суп з галушками в мультиварці
Якщо ви вже освоїли приготування перших страв в мультиварці, то і суп з галушками не викличе у вас ніяких труднощів. Це блюдо української кухні