Перші страви обов'язково повинні бути присутніми в нашому раціоні. Вони покращують роботу шлунково-кишкового тракту і налаштовують організм на потрібний лад. Зараз ми вам запропонуємо альтернативу звичним супу і розповімо, як варити суп з галушками.
Суп з галушками по-баварськи
Інгредієнти: зелений горошок - 400 г; морква - 300 г; цибуля - 100 г; курячі сосиски - 150 г; борошно - 50 р; яйця - 1 шт.; сіль, перець, зелена цибуля - за смаком. Приготування Морква ріжемо кружечками, цибулю дрібно кришимо. Спочатку в киплячу воду висипаємо зелений горошок, через пару хвилин додаємо моркву і хвилин через 10 - цибулю.
Тим часом збиваємо яйце, додаємо до нього 100 мл води, дрібку солі і борошно, замішуємо тісто трохи густіше, ніж для оладок. Сосиски нарізаємо кружечками, мочаємо їх у підготовлену суміш і викладаємо в суп. Готові галушки спливуть на поверхню. У самому кінці додаємо сіль, перець, оливкова олія. При подачі на стіл в кожну порцію супу з сосисками додаємо подрібнений зелений лук.
Суп курячий з галушками - рецепт
Інгредієнти: бульйон курячий - 2 л; варене куряче м'ясо - 300 г; борошно - 100 г; вода - 100 мл; рослинна олія - 50 мл; яйця - 3 шт.; зелень кропу, петрушки - 50 г; сіль, мелений червоний перець - за смаком. Приготування У невелику каструльку вливаємо 100 мл води, додаємо 50 мл рослинного масла, борошно і дрібку солі, перемішуємо і доводимо суміш до кипіння. Потім тісто остуджуємо і прибираємо в холодильник приблизно на годину, а потім змішуємо з 2 збитими яйцями. Відварене куряче м'ясо пропускаємо через м'ясорубку і змішати зі збитим яйцем. Тісто ділимо на 2 частини. Одну з них змішуємо з половиною подрібненої зелені, а другу - з меленим червоним перцем. Чайною ложкою набираємо тісто і опускаємо його в киплячий курячий бульйон . Точно так само чинимо і з курячим фаршем. Коли фрикадельки і галушки готові, вони спливають на поверхню. Посипаємо суп з фрикадельками і галушками подрібненою зеленню і подаємо до столу.
Суп з сирними галушками
Інгредієнти: курячі грудки - 2 шт.; сир сирний - 150 г; оливкова олія - 2 ч. ложки; часник - 1 зубчик; солодкий перець - 1 шт.; томатна паста - 1 ст. ложка; борошно - 30 г; тертий сир - 40 г; подрібнена зелень петрушки - 1 ст. ложка; яйця - 1 шт.; сіль, мелений чорний перець, куркума, лавровий лист - за смаком; вода - 1 ,5 л. Приготування Куряче філе промиваємо, заливаємо водою і ставимо на вогонь, коли вода закипить, зливаємо її, знову заливаємо холодною водою і знову ставимо на вогонь. Додаємо лавровий лист і варимо до готовності курки. Як тільки м'ясо буде готове, дістаємо його, ріжемо кубиками і поки відставляємо в сторону. У миску викладаємо сирний сир, часник пропускаємо через прес і обсмажуємо на оливковій олії до золотистого кольору. Коли він трохи охолоне, додаємо його до творожному сиру, перемішуємо, потім додаємо томатну пасту, подрібнену петрушку, тертий сир, яйце і борошно.
Замішуємо тісто, воно повинно бути середньої густоти. У киплячий бульйон чайною ложкою викладаємо тісто, додаємо куркуму і варимо на невеликому вогні близько 5 хвилин. Галушки повинні спливти на поверхню. Додаємо в суп перець, порізаний кубиками, м'ясо курки і варимо ще 5 хвилин. Суп з курки з сирними галушками відразу ж можна подавати до столу.
Суп з картопляними галушками
Інгредієнти: куряче м'ясо - 05 кг; відварна картопля - 700 г; сира морква - 1 шт.; варена морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; яйця - 1 шт.; мука - 4 ст. ложки; сіль, спеції, зелень - за смаком; рослинна олія для смаження. Приготування М'ясо відварюємо до готовності в підсоленій воді.
Тим часом готуємо тісто для галушок - відварені картоплю і моркву натираємо на середній тертці, додаємо подрібнену зелень, сіль, спеції, борошно і яйце і все добре перемішуємо. Готуємо зажарку: обсмажуємо на олії подрібнену цибулю та моркву, натерту на тертці. Готове м'ясо виймаємо з бульйону і подрібнюємо, а в киплячу рідину ложкою опускаємо одну клецку, якщо раптом вона розпливлася, значить потрібно ще додати борошно. Коли всі галушки спливли, додаємо зажарку і подрібнене м'ясо і доводимо до кипіння. У кожну тарілку зі смачним супом з галушками додаємо сметану і подаємо до столу.