» » Суп з галушками - рецепт

Суп з галушками - рецепт

Суп з галушками - рецепт
Галушки - національне блюдо держав східної Європи, так і в нашій країні воно відоме з давніх часів. Вони являють собою шматочки тіста зварені в воді. Галушки - по-справжньому ситне і добротне блюдо, яке можна подавати окремо, зі сметаною і маслом, або додавати в суп для смаку і текстури.
У цій статті ми спробуємо розібратися, як варити цей суп з галушками.

Курячий суп з галушками


В зимову пору полювання поласувати гарячим і наваристим курячим бульйоном, адже він так приємно зігріває і додає сил. Спробуйте додати в улюблене бульйон галушок, і він гарантовано стане поживніше та корисніше.
Інгредієнти:
Для галушок:

  • борошно пшеничне - 300 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • молоко - 1 ст.;

  • масло вершкове - 3 ст. ложки;

  • сода - 1/2 ч. ложки;

  • сіль - щіпка.


  • Для супу:

  • суповий набір курячий - 1кг;

  • набір трав (естрагон, зелений лук, чебрець), сіль, перець - за смаком.



  • Приготування
    Для початку займемося галушками. Борошно просіваємо через сито, і робимо посередині гірки поглиблення. Молоко в окремому посуді змішуємо з яйцем і топленим маслом, додаємо сіль і соду, отриману суміш виливаємо в поглиблення в муці і акуратно замішуємо тісто. Перекладаємо його в окремий посуд, накриваємо вологим рушником або плівкою, а тим часом варимо «швидкий бульйон».
    Суповий набір слід промити і помістити в каструлю з холодною водою, поставити на середній вогонь до закипання. Після закипання, зменшуємо вогонь, і періодично знімаємо з поверхні бульйону піну. Гілочки трав перемотувати ниткою і занурюємо в наш бульйон після закипання, додаємо сіль і перець. Варимо бульйон на маленькому вогні 30-40 хвилин, після чого дістаємо курячі кістки, трави і збільшуємо вогонь. У киплячий бульйон закидаємо шматочки тіста і варимо 5 хвилин.
    На приготування супу з галушками пішло менше години, а ласувати ним можна буде протягом 2-3 днів.

    Суп з галушками і фрикадельками


    Якщо порожній бульйон з галушками здався вам занадто нудним, спробуйте додати до нього соковитих і ароматних фрикадельок, тим більше робляться вони також швидко, як і з'їдаються.
    Інгредієнти:

  • фарш курячий - 350 г;

  • сіль/перець - 1/2 ч. ложки;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • волоський горіх - щіпка.


  • Приготування
    Дрібно нарізаємо цибулю і змішати його з фаршем, сіллю, перцем і мускатним горіхом. Формуємо кульки розміром з лісовий горіх.
    Півсправи зроблено, адже як зробити суп з галушками ми з вами вже розібралися, так що просто готуємо курячий бульйон і тісто за попереднім рецептом. Коли бульйон закипить, закидаємо спочатку фрикадельки, варимо близько хвилини, а після можна додати й галушки. Даємо бульйону покипіти 5 хвилин, потім знімаємо з вогню й даємо настоятися 15-20 хвилин. Готову страву прикрашаємо зеленню.

    Грибний суп з галушками


    Як зварити звичайний суп з галушками ми вже знаємо, тому спробуємо що-небудь новеньке, а саме грибний бульйон із «закордонними» галушками - галушками. Отже, давайте розберемося, як готувати грибний суп з галушками.
    Інгредієнти:

  • сушені гриби - 50 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • корінь петрушки - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • сіль - за смаком.
  • Суп з галушками - рецепт


    Приготування
    Гриби замочити в 2 літрах води 3 години. Після гриби вимити, а воду процідити. Повернути гриби в каструлю з водою, поставити на вогонь і закип'ятити. Додати моркву, цибулю і петрушку. Варити грибний бульйон 40 хвилин, потім додати сіль і процідити через 2 шари марлі. Знову ставимо каструлю з порожнім бульйоном на вогонь і доводимо до кипіння. Тим часом готуємо тісто, як на звичайні галушки, але замість молока додаємо 15 склянки води і 150 грам улюбленого тертого сиру. Варимо наші галушки 7-10 хвилин, готову страву прикрашаємо дрібно нарізаною зеленню.
    Додав: admin | 26-03-2015, 18:56
    Переглядів: 493