Суп з галушками
Суп з галушками - популярний гаряче блюдо знайоме нам ще з самого дитинства. Його рецепт простий і зрозумілий, однак все-таки є деякі нюанси і хитрощі в його приготуванні. Галушки робляться з борошна з додаванням сиру і яєць.
Інгредієнти:
Для фрикадельок:
фарш яловичий - 200 г;
сухарі панірувальні - 05 ст.;
молоко - 05 склянки;
горіх мускатний;
спеції;
яйце - 1 шт.;
масло вершкове - 2 ст. ложки;
спеції.
Для галушок:
яйце - 2 шт.;
масло вершкове - 1 ст. ложка;
зелень петрушки;
молоко;
спеції.
Для супу:
бульйон яловичий - 2 л;
морква - 1 шт.;
зелень.
Приготування
Отже, сухарі змішуємо з молочком і варимо на повільному вогні до пастоподібної консистенції. Потім знімаємо з плити, додаємо фарш, розтоплене масло, яєчний білок і спеції. Отриману масу гарненько збиваємо блендером і мокрими руками формуємо невеликі фрикадельки . Після цього акуратно опускаємо їх в киплячу воду і варимо до готовності.
А тепер давайте розглянемо, як зробити галушки для супу. Для цього відокремлюємо білки від жовтків, розбавляємо білки молоком і злегка збиваємо. В отриману суміш додаємо борошно, додаємо масло, розмішуємо і відварюємо на повільному вогні до загусання. Тепер тісто злегка охолоджуємо, додаємо яєчні жовтки, сіль, спеції і петрушку, перемішуємо до гладкості. За допомогою 2 чайних ложечок формуємо галушки і готуємо їх в слабо киплячій воді до спливання. Моркву чистимо, нарізаємо тонкими кружальцями, кидаємо в каструлю з яловичим бульйоном і відварюємо до м'якості. Далі опускаємо в суп фрикадельки і галушки, знімаємо з вогню і посипаємо дрібно нарубаної петрушечкою.
Інгредієнти:
яйце куряче - 1 шт.;
картопля - 4 шт.;
борошно - 2 ст. ложки;
сосиски - за смаком;
сухе молоко;
бульйонний кубик - 1 шт.;
масло вершкове;
свіжа зелень.
Приготування
Воду наливаємо в каструльку, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і кидаємо в неї бульйонний кубик і додаємо нарізаний скибочками картопля. Дрібно шаткуємо сосиски, обсмажуємо в невеликій кількості вершкового масла до рум'яної скоринки. Для приготування галушок насипаємо в чисту миску сухе молоко, розводимо його і перемішуємо. Окремо збиваємо яйце і з'єднуємо їх. В отриману суміш додаємо трохи борошна, солі і вимішуємо негусте тісто.
Викладаємо в суп обсмажені сосиски, опускаємо галушки, додаємо спеції і проварюємо супчик ще 5 хвилин. Перед подачею на стіл розливаємо його по тарілках, посипаємо свіжою зеленню і за бажанням заправляємо сметаною. До речі, галушки можете зробити і з манної крупи: просто змішуємо її з яйцем, підсолюємо за смаком і точно так само опускаємо тісто в суп.
Інгредієнти:
цибулина - 1 шт.;
м'ясо;
морква - 1 шт.;
лавровий лист - 1 шт.;
картопля - 4 шт.;
спеції.
Для галушок:
яйце - 1 шт.;
кефір - 50 мл;
борошно.
Приготування
М'ясо обробляємо, кладемо в каструльку з водою і варимо години 2 періодично знімаючи піну. Потім бульйон проціджують, а м'ясо обробляємо на волокна. Тепер давайте розберемося, як зробити галушки в суп. З усіх перерахованих інгредієнтів замішуємо гладке однорідне тісто і, захоплюючи його чайною ложечкою, акуратно опускаємо в киплячий бульйон.
Мультиварку включаємо, виставляємо режим «Випічка», викладаємо в чашу дрібно нарізаний картопля, морква і наливаємо трохи масла. Підсолюємо овочі за смаком, кидаємо лавровий листочок і наливаємо бульйон. Включається знову режим «Випічка» і готуємо супчик 40 хвилин. У самому кінці приготування додаємо всі галушки, закриваємо кришку і чекаємо закінчення програми.
Суп з фрикадельками і галушками
Інгредієнти:
Для фрикадельок:
Для галушок:
Для супу:
Приготування
Отже, сухарі змішуємо з молочком і варимо на повільному вогні до пастоподібної консистенції. Потім знімаємо з плити, додаємо фарш, розтоплене масло, яєчний білок і спеції. Отриману масу гарненько збиваємо блендером і мокрими руками формуємо невеликі фрикадельки . Після цього акуратно опускаємо їх в киплячу воду і варимо до готовності.
А тепер давайте розглянемо, як зробити галушки для супу. Для цього відокремлюємо білки від жовтків, розбавляємо білки молоком і злегка збиваємо. В отриману суміш додаємо борошно, додаємо масло, розмішуємо і відварюємо на повільному вогні до загусання. Тепер тісто злегка охолоджуємо, додаємо яєчні жовтки, сіль, спеції і петрушку, перемішуємо до гладкості. За допомогою 2 чайних ложечок формуємо галушки і готуємо їх в слабо киплячій воді до спливання. Моркву чистимо, нарізаємо тонкими кружальцями, кидаємо в каструлю з яловичим бульйоном і відварюємо до м'якості. Далі опускаємо в суп фрикадельки і галушки, знімаємо з вогню і посипаємо дрібно нарубаної петрушечкою.
Як приготувати суп з галушками?
Інгредієнти:
Приготування
Воду наливаємо в каструльку, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і кидаємо в неї бульйонний кубик і додаємо нарізаний скибочками картопля. Дрібно шаткуємо сосиски, обсмажуємо в невеликій кількості вершкового масла до рум'яної скоринки. Для приготування галушок насипаємо в чисту миску сухе молоко, розводимо його і перемішуємо. Окремо збиваємо яйце і з'єднуємо їх. В отриману суміш додаємо трохи борошна, солі і вимішуємо негусте тісто.
Викладаємо в суп обсмажені сосиски, опускаємо галушки, додаємо спеції і проварюємо супчик ще 5 хвилин. Перед подачею на стіл розливаємо його по тарілках, посипаємо свіжою зеленню і за бажанням заправляємо сметаною. До речі, галушки можете зробити і з манної крупи: просто змішуємо її з яйцем, підсолюємо за смаком і точно так само опускаємо тісто в суп.
Суп з галушками в мультиварці
Інгредієнти:
Для галушок:
Приготування
М'ясо обробляємо, кладемо в каструльку з водою і варимо години 2 періодично знімаючи піну. Потім бульйон проціджують, а м'ясо обробляємо на волокна. Тепер давайте розберемося, як зробити галушки в суп. З усіх перерахованих інгредієнтів замішуємо гладке однорідне тісто і, захоплюючи його чайною ложечкою, акуратно опускаємо в киплячий бульйон.
Мультиварку включаємо, виставляємо режим «Випічка», викладаємо в чашу дрібно нарізаний картопля, морква і наливаємо трохи масла. Підсолюємо овочі за смаком, кидаємо лавровий листочок і наливаємо бульйон. Включається знову режим «Випічка» і готуємо супчик 40 хвилин. У самому кінці приготування додаємо всі галушки, закриваємо кришку і чекаємо закінчення програми.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з галушками - рецепт
Суп з галушками - відмінний варіант швидкого, гарячого і смачного обіду. Вариться він дуже легко - для нього знадобитися лише курячий бульйон і
Курячий суп з галушками
Легкі курячі супи запросто можна зробити більш ситними, додавши до страви овочеву зажарку і галушки. Останні можна додавати в готовому вигляді, або
Борщ з галушками - рецепт
Борщ з галушками - це традиційна страва української кухні, приготувати яке досить нескладно. І зараз ми з вами розберемо два оригінальних і смачних
Галушки з м'ясом
З такою стравою, як галушки, природно знайомі багато. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижні галушки з м'ясом. Таку страву, ми впевнені,
Як приготувати галушки?
Галушки - національне і дуже популярне українське блюдо, яке подається самостійно зі сметаною, або з супом. Існує безліч різних рецептів приготування
Суп з галушками в мультиварці
Якщо ви вже освоїли приготування перших страв в мультиварці, то і суп з галушками не викличе у вас ніяких труднощів. Це блюдо української кухні