» » Суп з галушками

Суп з галушками

Суп з галушками
Суп з галушками - популярний гаряче блюдо знайоме нам ще з самого дитинства. Його рецепт простий і зрозумілий, однак все-таки є деякі нюанси і хитрощі в його приготуванні. Галушки робляться з борошна з додаванням сиру і яєць.

Суп з фрикадельками і галушками


Інгредієнти:
Для фрикадельок:

  • фарш яловичий - 200 г;

  • сухарі панірувальні - 05 ст.;

  • молоко - 05 склянки;

  • горіх мускатний;

  • спеції;

  • яйце - 1 шт.;

  • масло вершкове - 2 ст. ложки;

  • спеції.


  • Для галушок:

  • яйце - 2 шт.;

  • масло вершкове - 1 ст. ложка;

  • зелень петрушки;

  • молоко;

  • спеції.


  • Для супу:

  • бульйон яловичий - 2 л;

  • морква - 1 шт.;

  • зелень.


  • Приготування
    Отже, сухарі змішуємо з молочком і варимо на повільному вогні до пастоподібної консистенції. Потім знімаємо з плити, додаємо фарш, розтоплене масло, яєчний білок і спеції. Отриману масу гарненько збиваємо блендером і мокрими руками формуємо невеликі фрикадельки . Після цього акуратно опускаємо їх в киплячу воду і варимо до готовності.
    А тепер давайте розглянемо, як зробити галушки для супу. Для цього відокремлюємо білки від жовтків, розбавляємо білки молоком і злегка збиваємо. В отриману суміш додаємо борошно, додаємо масло, розмішуємо і відварюємо на повільному вогні до загусання. Тепер тісто злегка охолоджуємо, додаємо яєчні жовтки, сіль, спеції і петрушку, перемішуємо до гладкості. За допомогою 2 чайних ложечок формуємо галушки і готуємо їх в слабо киплячій воді до спливання. Моркву чистимо, нарізаємо тонкими кружальцями, кидаємо в каструлю з яловичим бульйоном і відварюємо до м'якості. Далі опускаємо в суп фрикадельки і галушки, знімаємо з вогню і посипаємо дрібно нарубаної петрушечкою.

    Як приготувати суп з галушками?


    Інгредієнти:

  • яйце куряче - 1 шт.;

  • картопля - 4 шт.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • сосиски - за смаком;

  • сухе молоко;

  • бульйонний кубик - 1 шт.;

  • масло вершкове;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Воду наливаємо в каструльку, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і кидаємо в неї бульйонний кубик і додаємо нарізаний скибочками картопля. Дрібно шаткуємо сосиски, обсмажуємо в невеликій кількості вершкового масла до рум'яної скоринки. Для приготування галушок насипаємо в чисту миску сухе молоко, розводимо його і перемішуємо. Окремо збиваємо яйце і з'єднуємо їх. В отриману суміш додаємо трохи борошна, солі і вимішуємо негусте тісто.
    Викладаємо в суп обсмажені сосиски, опускаємо галушки, додаємо спеції і проварюємо супчик ще 5 хвилин. Перед подачею на стіл розливаємо його по тарілках, посипаємо свіжою зеленню і за бажанням заправляємо сметаною. До речі, галушки можете зробити і з манної крупи: просто змішуємо її з яйцем, підсолюємо за смаком і точно так само опускаємо тісто в суп.

    Суп з галушками в мультиварці


    Інгредієнти:

  • цибулина - 1 шт.;

  • м'ясо;

  • морква - 1 шт.;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • картопля - 4 шт.;

  • спеції.


  • Для галушок:

  • яйце - 1 шт.;

  • кефір - 50 мл;

  • борошно.


  • Приготування
    М'ясо обробляємо, кладемо в каструльку з водою і варимо години
    Суп з галушками
    2 періодично знімаючи піну. Потім бульйон проціджують, а м'ясо обробляємо на волокна. Тепер давайте розберемося, як зробити галушки в суп. З усіх перерахованих інгредієнтів замішуємо гладке однорідне тісто і, захоплюючи його чайною ложечкою, акуратно опускаємо в киплячий бульйон.
    Мультиварку включаємо, виставляємо режим «Випічка», викладаємо в чашу дрібно нарізаний картопля, морква і наливаємо трохи масла. Підсолюємо овочі за смаком, кидаємо лавровий листочок і наливаємо бульйон. Включається знову режим «Випічка» і готуємо супчик 40 хвилин. У самому кінці приготування додаємо всі галушки, закриваємо кришку і чекаємо закінчення програми.
    Додав: admin | 26-03-2015, 17:35
    Переглядів: 358