Суп з галушками - популярний гаряче блюдо знайоме нам ще з самого дитинства. Його рецепт простий і зрозумілий, однак все-таки є деякі нюанси і хитрощі в його приготуванні. Галушки робляться з борошна з додаванням сиру і яєць.
Суп з фрикадельками і галушками
Інгредієнти: Для фрикадельок:
фарш яловичий - 200 г; сухарі панірувальні - 05 ст.; молоко - 05 склянки; горіх мускатний; спеції; яйце - 1 шт.; масло вершкове - 2 ст. ложки; спеції. Для галушок:
яйце - 2 шт.; масло вершкове - 1 ст. ложка; зелень петрушки; молоко; спеції. Для супу:
бульйон яловичий - 2 л; морква - 1 шт.; зелень. Приготування Отже, сухарі змішуємо з молочком і варимо на повільному вогні до пастоподібної консистенції. Потім знімаємо з плити, додаємо фарш, розтоплене масло, яєчний білок і спеції. Отриману масу гарненько збиваємо блендером і мокрими руками формуємо невеликі фрикадельки . Після цього акуратно опускаємо їх в киплячу воду і варимо до готовності.
А тепер давайте розглянемо, як зробити галушки для супу. Для цього відокремлюємо білки від жовтків, розбавляємо білки молоком і злегка збиваємо. В отриману суміш додаємо борошно, додаємо масло, розмішуємо і відварюємо на повільному вогні до загусання. Тепер тісто злегка охолоджуємо, додаємо яєчні жовтки, сіль, спеції і петрушку, перемішуємо до гладкості. За допомогою 2 чайних ложечок формуємо галушки і готуємо їх в слабо киплячій воді до спливання. Моркву чистимо, нарізаємо тонкими кружальцями, кидаємо в каструлю з яловичим бульйоном і відварюємо до м'якості. Далі опускаємо в суп фрикадельки і галушки, знімаємо з вогню і посипаємо дрібно нарубаної петрушечкою.
Як приготувати суп з галушками?
Інгредієнти: яйце куряче - 1 шт.; картопля - 4 шт.; борошно - 2 ст. ложки; сосиски - за смаком; сухе молоко; бульйонний кубик - 1 шт.; масло вершкове; свіжа зелень. Приготування Воду наливаємо в каструльку, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і кидаємо в неї бульйонний кубик і додаємо нарізаний скибочками картопля. Дрібно шаткуємо сосиски, обсмажуємо в невеликій кількості вершкового масла до рум'яної скоринки. Для приготування галушок насипаємо в чисту миску сухе молоко, розводимо його і перемішуємо. Окремо збиваємо яйце і з'єднуємо їх. В отриману суміш додаємо трохи борошна, солі і вимішуємо негусте тісто.
Викладаємо в суп обсмажені сосиски, опускаємо галушки, додаємо спеції і проварюємо супчик ще 5 хвилин. Перед подачею на стіл розливаємо його по тарілках, посипаємо свіжою зеленню і за бажанням заправляємо сметаною. До речі, галушки можете зробити і з манної крупи: просто змішуємо її з яйцем, підсолюємо за смаком і точно так само опускаємо тісто в суп.
Суп з галушками в мультиварці
Інгредієнти: цибулина - 1 шт.; м'ясо; морква - 1 шт.; лавровий лист - 1 шт.; картопля - 4 шт.; спеції. Для галушок:
яйце - 1 шт.; кефір - 50 мл; борошно. Приготування М'ясо обробляємо, кладемо в каструльку з водою і варимо години
2 періодично знімаючи піну. Потім бульйон проціджують, а м'ясо обробляємо на волокна. Тепер давайте розберемося, як зробити галушки в суп. З усіх перерахованих інгредієнтів замішуємо гладке однорідне тісто і, захоплюючи його чайною ложечкою, акуратно опускаємо в киплячий бульйон.
Мультиварку включаємо, виставляємо режим «Випічка», викладаємо в чашу дрібно нарізаний картопля, морква і наливаємо трохи масла. Підсолюємо овочі за смаком, кидаємо лавровий листочок і наливаємо бульйон. Включається знову режим «Випічка» і готуємо супчик 40 хвилин. У самому кінці приготування додаємо всі галушки, закриваємо кришку і чекаємо закінчення програми.