Суп з рибними фрикадельками
Суп з фрикадельками - це страва родом з дитинства. Такий суп давали на обід в дитячому садку, його готувала мама, коли ми хворіли на застуду або ангіною. Шкода, що дитинство пішло. Але блюдо можна приготувати в будь-якому віці, чому б і ні. Тим більше що для супу з рибними або м'ясними фрикадельками рецепт знайти не становить особливої праці.
З м'ясними фрикадельками перше блюдо виходить жирніше, а з рибними більш легким і дієтичним. Нижче пропонуються два рецепту суп з рибними фрикадельками з білих сортів риби.
Інгредієнти:
тріска - 1 кг;
морква - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
вершкове масло - 2 столові ложки;
яйце - 1 шт.;
половинка невеликого кореня селери;
молоко - половина склянки;
білий хліб - 2 шматочки;
сіль, перець за смаком.
Приготування
З тріски варимо бульйон. Дістаємо вже готову рибу і охолоджуємо. Бульйон проціджуємо.
Філе тріски відокремлюємо від кісток. Замочуємо в молоці м'якуш білого хліба. Через кілька хвилин хліб віджимаємо і додаємо до риби.
Рибу і хліб розминаємо виделкою до однорідної стану. Одну цибулину дрібно нарізаємо і обсмажуємо на олії, додаємо у фарш. Яйце трохи збиваємо і теж приєднуємо до фаршу. Пробуємо на смак. Якщо потрібно, солимо і розмішати.
Бульйон ставимо на вогонь, даємо закипіти. До бульйону кидаємо порізану на кубики моркву, другу цибулину і селеру. Коли овочі будуть готові, кидаємо в суп рибний фарш, сформований в невеликі кульки. Варимо ще близько 10 хвилин.
При бажанні зварити рибний суп з фрикадельками можна з якою-небудь крупою, наприклад з рисом або з пшоном.
Інгредієнти:
Для супу:
картопля - 3-4 бульби;
морква - 1 шт.;
цибулина - 1 шт.;
очищена вода - 15 л;
корінь петрушки;
лавровий лист;
перець.
Для фрикадельок:
філе риби - 400 г;
цибулина - 1 шт.;
яйце - 1 шт.;
вершкове масло - 1 столова ложка;
перець, сіль.
Приготування
Чистимо картоплю, моркву і корінь петрушки. Ріжемо на кубики і варимо протягом 15-20 хвилин.
Для приготування фрикадельок, пасеруємо на олії цибулю. Філе риби пропускаємо через м'ясорубку, з'єднайте з смаженою цибулею і сирим яйцем. За смаком солимо і перчимо. З фаршу формуємо кульки - фрикадельки. У киплячий відвар з овочів кидаємо по черзі рибні фрикадельки . Варимо протягом 10 хвилин.
Щоб суп був непрозорим і більш густим, зварену картоплю можна розім'яти до стану кашки.
З м'ясними фрикадельками перше блюдо виходить жирніше, а з рибними більш легким і дієтичним. Нижче пропонуються два рецепту суп з рибними фрикадельками з білих сортів риби.
Суп з рибними фрикадельками з тріски
Інгредієнти:
Приготування
З тріски варимо бульйон. Дістаємо вже готову рибу і охолоджуємо. Бульйон проціджуємо.
Філе тріски відокремлюємо від кісток. Замочуємо в молоці м'якуш білого хліба. Через кілька хвилин хліб віджимаємо і додаємо до риби.
Рибу і хліб розминаємо виделкою до однорідної стану. Одну цибулину дрібно нарізаємо і обсмажуємо на олії, додаємо у фарш. Яйце трохи збиваємо і теж приєднуємо до фаршу. Пробуємо на смак. Якщо потрібно, солимо і розмішати.
Бульйон ставимо на вогонь, даємо закипіти. До бульйону кидаємо порізану на кубики моркву, другу цибулину і селеру. Коли овочі будуть готові, кидаємо в суп рибний фарш, сформований в невеликі кульки. Варимо ще близько 10 хвилин.
При бажанні зварити рибний суп з фрикадельками можна з якою-небудь крупою, наприклад з рисом або з пшоном.
Картопляний суп з рибними фрикадельками «Марина»
Інгредієнти:
Для супу:
Для фрикадельок:
Приготування
Чистимо картоплю, моркву і корінь петрушки. Ріжемо на кубики і варимо протягом 15-20 хвилин.
Для приготування фрикадельок, пасеруємо на олії цибулю. Філе риби пропускаємо через м'ясорубку, з'єднайте з смаженою цибулею і сирим яйцем. За смаком солимо і перчимо. З фаршу формуємо кульки - фрикадельки. У киплячий відвар з овочів кидаємо по черзі рибні фрикадельки . Варимо протягом 10 хвилин.
Щоб суп був непрозорим і більш густим, зварену картоплю можна розім'яти до стану кашки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з фрикадельками і рисом
Про користь перших страв для нашого раціону відомо давно. І сьогодні ми поговоримо про найпопулярнішому і швидке в приготуванні блюдо - суп з
Грибний суп з фрикадельками - рецепт
Грибні супи, завдяки вмісту в них рослинного білка, насичують наш організм надовго. Таке гаряче блюдо легке засвоюється шлунком і доведеться по душі
Солянка з фрикадельками
Солянка - являє собою густий суп на рибному, м'ясному або грибному бульйоні з додаванням маслин, солоних огірків, лимона. І зараз ми розповімо, як
Рибні фрикадельки
Хочете приготувати на вечерю щось надзвичайно смачне? Тоді рецепт рибних фрикадельок може бути вам корисний. Для їх створення вам знадобиться зовсім
Фрикадельки для супу - рецепт
Фрикадельки для супу не тільки додають захопливості його поїдання, але і значно скорочують час при приготуванні самого страви, адже для такого супу
Фрикадельки для дітей
М'ясні фрикадельки - улюблене багатьма малюками і корисне блюдо. Зроблені з нежирних сортів м'яса вони чудово доповнюють та урізноманітнюють раціон