» » Суп з рибними фрикадельками

Суп з рибними фрикадельками

Суп з рибними фрикадельками
Суп з фрикадельками - це страва родом з дитинства. Такий суп давали на обід в дитячому садку, його готувала мама, коли ми хворіли на застуду або ангіною. Шкода, що дитинство пішло. Але блюдо можна приготувати в будь-якому віці, чому б і ні. Тим більше що для супу з рибними або м'ясними фрикадельками рецепт знайти не становить особливої праці.
З м'ясними фрикадельками перше блюдо виходить жирніше, а з рибними більш легким і дієтичним. Нижче пропонуються два рецепту суп з рибними фрикадельками з білих сортів риби.

Суп з рибними фрикадельками з тріски


Інгредієнти:

  • тріска - 1 кг;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • вершкове масло - 2 столові ложки;

  • яйце - 1 шт.;

  • половинка невеликого кореня селери;

  • молоко - половина склянки;

  • білий хліб - 2 шматочки;

  • сіль, перець за смаком.


  • Приготування
    З тріски варимо бульйон. Дістаємо вже готову рибу і охолоджуємо. Бульйон проціджуємо.
    Філе тріски відокремлюємо від кісток. Замочуємо в молоці м'якуш білого хліба. Через кілька хвилин хліб віджимаємо і додаємо до риби.
    Рибу і хліб розминаємо виделкою до однорідної стану. Одну цибулину дрібно нарізаємо і обсмажуємо на олії, додаємо у фарш. Яйце трохи збиваємо і теж приєднуємо до фаршу. Пробуємо на смак. Якщо потрібно, солимо і розмішати.
    Бульйон ставимо на вогонь, даємо закипіти. До бульйону кидаємо порізану на кубики моркву, другу цибулину і селеру. Коли овочі будуть готові, кидаємо в суп рибний фарш, сформований в невеликі кульки. Варимо ще близько 10 хвилин.
    При бажанні зварити рибний суп з фрикадельками можна з якою-небудь крупою, наприклад з рисом або з пшоном.

    Картопляний суп з рибними фрикадельками «Марина»


    Інгредієнти:
    Для супу:

  • картопля - 3-4 бульби;

  • морква - 1 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • очищена вода - 15 л;

  • корінь петрушки;

  • лавровий лист;

  • перець.


  • Для фрикадельок:

  • філе риби - 400 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • вершкове масло - 1 столова ложка;

  • перець, сіль.


  • Суп з рибними фрикадельками

    Приготування
    Чистимо картоплю, моркву і корінь петрушки. Ріжемо на кубики і варимо протягом 15-20 хвилин.
    Для приготування фрикадельок, пасеруємо на олії цибулю. Філе риби пропускаємо через м'ясорубку, з'єднайте з смаженою цибулею і сирим яйцем. За смаком солимо і перчимо. З фаршу формуємо кульки - фрикадельки. У киплячий відвар з овочів кидаємо по черзі рибні фрикадельки . Варимо протягом 10 хвилин.
    Щоб суп був непрозорим і більш густим, зварену картоплю можна розім'яти до стану кашки.
    Додав: admin | 26-03-2015, 17:56
    Переглядів: 1339