Суп з фрикадельками - це страва родом з дитинства. Такий суп давали на обід в дитячому садку, його готувала мама, коли ми хворіли на застуду або ангіною. Шкода, що дитинство пішло. Але блюдо можна приготувати в будь-якому віці, чому б і ні. Тим більше що для супу з рибними або м'ясними фрикадельками рецепт знайти не становить особливої праці.
З м'ясними фрикадельками перше блюдо виходить жирніше, а з рибними більш легким і дієтичним. Нижче пропонуються два рецепту суп з рибними фрикадельками з білих сортів риби.
Суп з рибними фрикадельками з тріски
Інгредієнти: тріска - 1 кг; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; вершкове масло - 2 столові ложки; яйце - 1 шт.; половинка невеликого кореня селери; молоко - половина склянки; білий хліб - 2 шматочки; сіль, перець за смаком. Приготування З тріски варимо бульйон. Дістаємо вже готову рибу і охолоджуємо. Бульйон проціджуємо.
Філе тріски відокремлюємо від кісток. Замочуємо в молоці м'якуш білого хліба. Через кілька хвилин хліб віджимаємо і додаємо до риби.
Рибу і хліб розминаємо виделкою до однорідної стану. Одну цибулину дрібно нарізаємо і обсмажуємо на олії, додаємо у фарш. Яйце трохи збиваємо і теж приєднуємо до фаршу. Пробуємо на смак. Якщо потрібно, солимо і розмішати.
Бульйон ставимо на вогонь, даємо закипіти. До бульйону кидаємо порізану на кубики моркву, другу цибулину і селеру. Коли овочі будуть готові, кидаємо в суп рибний фарш, сформований в невеликі кульки. Варимо ще близько 10 хвилин.
При бажанні зварити рибний суп з фрикадельками можна з якою-небудь крупою, наприклад з рисом або з пшоном.
Картопляний суп з рибними фрикадельками «Марина»
Інгредієнти: Для супу:
картопля - 3-4 бульби; морква - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; очищена вода - 15 л; корінь петрушки; лавровий лист; перець. Для фрикадельок:
філе риби - 400 г; цибулина - 1 шт.; яйце - 1 шт.; вершкове масло - 1 столова ложка; перець, сіль. Приготування Чистимо картоплю, моркву і корінь петрушки. Ріжемо на кубики і варимо протягом 15-20 хвилин.
Для приготування фрикадельок, пасеруємо на олії цибулю. Філе риби пропускаємо через м'ясорубку, з'єднайте з смаженою цибулею і сирим яйцем. За смаком солимо і перчимо. З фаршу формуємо кульки - фрикадельки. У киплячий відвар з овочів кидаємо по черзі рибні фрикадельки . Варимо протягом 10 хвилин.
Щоб суп був непрозорим і більш густим, зварену картоплю можна розім'яти до стану кашки.