Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рибний бульйон

Рибний бульйон

26-03-2015, 17:48
1 133
Рибний бульйон
За рекомендаціями дієтологів рибні страви повинні бути на нашому столі не менше 3 разів на тиждень. Адже саме риба містить у собі такі жирні кислоти, як Омега-3 і Омега-6 які перешкоджають розвитку різних захворювань, покращують обмінні процеси в організмі, сприяють поліпшенню розумової діяльності. У цій статті ми розповімо, як варити рибний бульйон .

Рецепт рибного бульйону


Інгредієнти:

  • риба - 15 кг;

  • цибуля-порей - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • перець болгарський - 1 шт.;

  • лимон - 1 шт.;

  • біле сухе вино - 250 мл;

  • селера - 2 гілочки;

  • чебрець - 2 гілочки;

  • лавровий лист - 3 шт.;

  • яєчний білок - 1 шт.;

  • кубики льоду - 5 шт.;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Найбільш смачними виходять бульйони, зварені з сома, морського окуня, судака, карася, хека. Рибу спочатку чистимо, промиваємо під холодною проточною водою і ріжемо порційними шматками. Скроплюємо соком лимона. Укладаємо рибу в каструлю, заливаємо холодною водою, накриваємо каструлю кришкою і на середньому вогні доводимо до кипіння. Збираємо утворену піну. Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями.
    Щоб бульйон придбав золотистий відтінок, обсмажуємо цибулю в невеликій кількості рослинного масла. Цибулю-порей (білу частину) нарізаємо шматочками довжиною приблизно 2 див. Часник очищаємо і нарізаємо тоненькими скибочками. Викладаємо в бульйон овочі, лавровий лист і зелень. Солимо і перчимо за смаком. Вливаємо біле вино і знову доводимо до кипіння.
    Зараз розповімо, скільки часу потрібно варити рибний бульйон. На повільному вогні цей процес займе приблизно 30 хвилин. Після цього шумівкою виймаємо рибу, овочі та зелень. Залишаємо бульйон хвилин на 30 при кімнатній температурі. Після цього прибираємо новий на поверхню жир, а рідину проціджують через марлю, складену в декілька шарів. Знову ставимо бульйон на вогонь.
    Як освітлити рибний бульйон? Це особливо важливо, якщо ми будемо використовувати його для заливного. Отже, подрібнюємо кубики льоду, додаємо до них білок, збиваємо і відразу вливаємо масу в бульйон, добре перемішуємо і доводимо до кипіння. Після цього вогонь вимикаємо, а каструлю з бульйоном залишаємо ще хвилин на 10. Після цього знімаємо пінку. Готовий світлий і прозорий бульйон використовуємо для заливного або приготування супу.

    Рибний бульйон Хондаши


    Хондаши - це гранульований сухий рибний бульйон. В Японії його дуже часто використовують для приготування супів. Як правило, його розводять у пропорції 1 чайна ложка на 1 склянку (250 мл) води.

    Суп на рибному бульйоні Хондаши


    Інгредієнти для цього рибного супу можна знайти в японському магазині або у відповідному відділі супермаркету.
    Інгредієнти:

  • сир тофу - 100 г;

  • світла соєве паста - 3 ст. ложки;

  • норі - 10 г;

  • Рибний бульйон

  • гриби шиітаке - 5 шт.;

  • рибний бульйон хондаши - 2 ч. ложки;

  • подрібнений зелений лук - 20 р.


  • Приготування
    Розводимо сухий бульйон хондаши в 500 мл води, доводимо до кипіння, додаємо сир тофу, нарізану кубиками, водорості (зручно ножицями розрізати на смужки), нарізані шиітаке. Проварюємо все разом хвилин 5. Після цього додаємо соєву пасту, проварюємо ще хвилин 5 а потім знімаємо з вогню. Перед подачею до столу посипаємо суп подрібненою зеленою цибулею.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рибний суп з тріски - рецепт
    Рибний суп з тріски - рецепт
    Тріска - нежирна і найпоширеніша риба періодично з'являється на нашому столі у вигляді холодцю або просто смажена. Але сьогодні ми хочемо поговорити
    Рибний суп з грінками
    Рибний суп з грінками
    Варіантів приготування супів з рибою дуже багато. І якщо проявити трохи фантазії, то такі страви можуть чудово прикрасити будь-який святковий стіл.
    Рибний суп з перловкою
    Рибний суп з перловкою
    Супи з риби виходять корисними і смачними. А що може зігріти і наситити краще, ніж гарячий супчик. І сьогодні підкажемо вам кілька варіантів
    Суп з пікші
    Суп з пікші
    Любителі юшки обов'язково оцінять ароматний суп з пікші! Ця риба - просто знахідка для приготування рибних страв, і суп тому не виключення. Прості
    Рибний суп для дитини
    Рибний суп для дитини
    Маленьким дітям у зв'язку з можливою алергією не можна вживати багато різних продуктів, однак риба багата фосфором просто необхідна для розвитку
    Рибний суп в мультиварці
    Рибний суп в мультиварці
    Дієтологи рекомендують їсти рибу частіше, ніж м'ясо. Також вони постійно нагадують про користь перших страв. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька