Суп з яловичини - рецепт
М'ясні супи на основі яловичого м'яса - їжа поживна і ситна. Крім м'яса в їх склад, звичайно ж, входять і інші інгредієнти. В якості другого за значущістю інгредієнта можна використовувати різні продукти, як картопля, квасоля, гречку, гриби та ін
Основний момент у реалізації будь-якого рецепту при приготуванні супів з яловичини - правильно приготувати бульйон, тобто яловичину зварити. Для приготування прозорих красивих бульйонів з яловичини і різних супів на їх основі більше всього підійдуть огузок з кісткою, оковалок з кісткою, задня частина стоколосу, пашина, лопаткова або плечової частини туші (для борщів і щей краще використовувати передню частину грудинки). Можна використовувати голяшку, правда вона довше вариться і більше підійде для холодців.
Яловичина вариться досить довго - до готовності не менше 15 годин, до м'якості ще хвилин 40 як мінімум. Звичайно, час приготування залежить також від статі, віку та умов утримання тварини.
Приготування бульйону. Розморожуйте м'ясо в холодній воді. Краще готуйте без кісток (бульйон на кістки некорисний), нарізавши м'ясо не дуже великими шматками. Відварюйте яловичину при слабкому кипінні з цибулею, лавровим листом, перцем-горошком і гвоздикою. Своєчасно збирайте шум і жир. Після того як м'ясо зварилося, злегка остудіть його в бульйоні. Бульйон процідити або акуратно перелити його в іншу каструлю, на основі цього бульйону ми і будемо варити суп, використовуючи і частина звареного м'яса.
Інгредієнти:
м'ясо яловиче шматочками відварне - близько 300 м;
готовий бульйон яловичий - 15-2 л;
морква - 1 шт.;
картопля - 2-4 шт.;
перець червоний солодкий - 1-2 шт.;
зелень свіжа різна (петрушка, кріп, кінза, базилік та ін);
часник - 1-2 зубчики;
перець чорний мелений;
сіль.
Приготування
Бульйон з поверненим у нього м'ясом шматочками доводимо до кипіння в невеликій каструлі. Очищаємо картоплю й нарізаємо його не дуже дрібно, щоб скибочки зручно поміщалися в столову ложку, очищену моркву нарізаємо соломкою. Закладаємо картоплю і моркву в каструлю з киплячим бульйоном, знову доводимо до впевненого кипіння, знімаючи шум, і варимо протягом 10-12 хвилин. А поки це відбувається, нарізаємо солодкий перець короткою соломкою.
Закладаємо і його в каструлю, трохи додаємо сіль і варимо близько 8-10 хвилин. Можна разом з солодким перцем і додати трохи брокколі, розібраної на качанчики. Можна додати 1-2 столові ложки томату. Готовий ароматний суп з м'ясом розливаємо по тарілках або суповым чашках ополоником, приправляємо чорним меленим перцем і рясно посипаємо рубаними зеленню і часником.
Рецепт квасоляного супу з яловичиною мало чим відрізняється від попереднього (див. вище).
Можливі два варіанти: з готової вареною квасолею, з молодою квасолею. Дуже зручно використовувати готові заморозки з подваренной квасолею. Час доваривания такого напівфабрикату - близько 10 хвилин. Тому молоду квасолю закладаємо в суп за 10-12 хвилин до готовності.
Рецепт гречаного супу з яловичиною передбачає додавання в суп 2-4 столових ложок промитої гречаної крупи. Пропорції і список інших інгредієнтів такі ж, як у першому рецепті (див. вище). Гречку закладаємо разом з картоплею.
Також нескладний і рецепт грибного супу з яловичиною. До списку інгредієнтів додаємо 150-200 г свіжих грибів (гливи, білі, шампіньйони). Гриби нарізаємо дрібно і закладаємо разом з картоплею. Ці гриби повністю зварюються протягом 20 хвилин. Можна використовувати як свіжі гриби, так і заморожені.
Рецепт суп-локшина з яловичиною передбачає додавання до базового рецепту невеликої кількості локшини замість або разом з картоплею. Локшина вариться дуже швидко, тому закладаємо її в суп не разом з картоплею і морквою, а за 5-8 хвилин до готовності.
Основний момент у реалізації будь-якого рецепту при приготуванні супів з яловичини - правильно приготувати бульйон, тобто яловичину зварити. Для приготування прозорих красивих бульйонів з яловичини і різних супів на їх основі більше всього підійдуть огузок з кісткою, оковалок з кісткою, задня частина стоколосу, пашина, лопаткова або плечової частини туші (для борщів і щей краще використовувати передню частину грудинки). Можна використовувати голяшку, правда вона довше вариться і більше підійде для холодців.
Яловичина вариться досить довго - до готовності не менше 15 годин, до м'якості ще хвилин 40 як мінімум. Звичайно, час приготування залежить також від статі, віку та умов утримання тварини.
Приготування бульйону. Розморожуйте м'ясо в холодній воді. Краще готуйте без кісток (бульйон на кістки некорисний), нарізавши м'ясо не дуже великими шматками. Відварюйте яловичину при слабкому кипінні з цибулею, лавровим листом, перцем-горошком і гвоздикою. Своєчасно збирайте шум і жир. Після того як м'ясо зварилося, злегка остудіть його в бульйоні. Бульйон процідити або акуратно перелити його в іншу каструлю, на основі цього бульйону ми і будемо варити суп, використовуючи і частина звареного м'яса.
Простий рецепт смачного супу з яловичини
Інгредієнти:
Приготування
Бульйон з поверненим у нього м'ясом шматочками доводимо до кипіння в невеликій каструлі. Очищаємо картоплю й нарізаємо його не дуже дрібно, щоб скибочки зручно поміщалися в столову ложку, очищену моркву нарізаємо соломкою. Закладаємо картоплю і моркву в каструлю з киплячим бульйоном, знову доводимо до впевненого кипіння, знімаючи шум, і варимо протягом 10-12 хвилин. А поки це відбувається, нарізаємо солодкий перець короткою соломкою.
Закладаємо і його в каструлю, трохи додаємо сіль і варимо близько 8-10 хвилин. Можна разом з солодким перцем і додати трохи брокколі, розібраної на качанчики. Можна додати 1-2 столові ложки томату. Готовий ароматний суп з м'ясом розливаємо по тарілках або суповым чашках ополоником, приправляємо чорним меленим перцем і рясно посипаємо рубаними зеленню і часником.
Рецепт квасоляного супу з яловичиною мало чим відрізняється від попереднього (див. вище).
Можливі два варіанти: з готової вареною квасолею, з молодою квасолею. Дуже зручно використовувати готові заморозки з подваренной квасолею. Час доваривания такого напівфабрикату - близько 10 хвилин. Тому молоду квасолю закладаємо в суп за 10-12 хвилин до готовності.
Рецепт гречаного супу з яловичиною передбачає додавання в суп 2-4 столових ложок промитої гречаної крупи. Пропорції і список інших інгредієнтів такі ж, як у першому рецепті (див. вище). Гречку закладаємо разом з картоплею.
Також нескладний і рецепт грибного супу з яловичиною. До списку інгредієнтів додаємо 150-200 г свіжих грибів (гливи, білі, шампіньйони). Гриби нарізаємо дрібно і закладаємо разом з картоплею. Ці гриби повністю зварюються протягом 20 хвилин. Можна використовувати як свіжі гриби, так і заморожені.
Рецепт суп-локшина з яловичиною передбачає додавання до базового рецепту невеликої кількості локшини замість або разом з картоплею. Локшина вариться дуже швидко, тому закладаємо її в суп не разом з картоплею і морквою, а за 5-8 хвилин до готовності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Грибний суп з плавленим сиром
Густий, ситний, смачний і поживний грибний суп з плавленим сиром - чудова ідея для віруючих і вегетарианствующих з духовних мотивів. Пропонуємо вашій
Гороховий суп з яловичиною
Горохові супи дуже доступні, смачні і при цьому корисні. А в доповненні з яловичиною суп з гороху стає ще пахучіше і насиченішим. Пропонуємо вашій
Розсольник з яловичиною
Розсольник - популярний суп російської кухні. Його зазвичай готують з додаванням перловки, солоних огірків і огіркового розсолу. І сьогодні ми
Галушки з куркою
Галушки з куркою - чудовий варіант нескладного домашнього обіду. Це блюдо популярно у східноєвропейських та деяких кавказьких народів - являє собою
Суп з локшиною і яловичиною
Суп з локшиною і яловичиною - це популярне і ситне блюдо східної кухні, яке без перебільшення оцінять ваші близькі та гості, якщо ви скористаєтеся
Овочевий суп мінестроне - рецепт
Мінестроне - легкий італійський овочевий суп. Традиційно його готують на овочевому бульйоні з додаванням рису або пасти. Пропонуємо вашій цікавий і