Грибний суп з плавленим сиром
Густий, ситний, смачний і поживний грибний суп з плавленим сиром - чудова ідея для віруючих і вегетарианствующих з духовних мотивів.
Розповімо, як приготувати різні грибні супи з плавленим сиром .
Гриби, що ростуть у природних умовах, можуть легко накопичувати у своєму тілі різні, в тому числі, і досить шкідливі речовини з навколишнього середовища. Тому, зрозуміло, гриби краще використовувати вирощені штучно (білі, печериці, гливи) - принаймні, можна бути впевненим у безпеки такого продукту. Можна, звичайно, використовувати і різні гриби, що ростуть у природних умовах, проте в цьому випадку ви повинні, як мінімум, розбиратися в грибах і бути впевнені в нормальній екології місця зростання.
Інгредієнти:
гриби свіжі - близько 200-300 р;
картопля - 2-4 шт.;
цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;
спеції сухі мелені;
морква - 1 шт.;
рис - 1-3 ст. ложки;
зелень свіжа різна;
часник - 1-3 зубчики;
трохи масла для пасерування;
сир твердий - 150 г;
сметана.
Приготування
Гриби і цибулю наріжемо досить дрібно і спассеруем на маслі в сковороді з додаванням мелених спецій. Протушкуйте на слабкому вогні протягом близько 12-15 хвилин, помішуючи лопаткою.
Очищений і нарізаний скибочками картопля, морква, нарізану короткою соломкою (ножем і ніяких перемовин) і промитий рис заливаємо 15-2-ма літрами холодної води в каструлі і ставимо варитися. Після закипання зменшуємо вогонь, готуємо, знімаючи шум, протягом близько 15-20 хвилин.
Додаємо в суп цибульно-грибну пасерування і проварюємо все разом ще хвилин 5-8. Розливаємо готовий гарячий суп по тарілках або суповым чашках, щедро присипаємо сиром, чекаємо хвилин 5 поки він не розплавиться. Можна використовувати і готовий плавлений сир, для цього наріжемо його дуже дрібно і додаємо в суп або заморозимо в морозильній камері і натремо на тертці. Присипаємо рубаними зеленню і часником. Сметану подаємо окремо.
Щоб приготувати грибний суп-пюре з плавленим сиром, трохи змінюємо пропорції (див. рецепт, наведений вище), тобто з меншою кількістю води. До закладання сиру злегка остуджуємо суп і доводимо його в блендері до потрібної консистенції. Потім розливаємо по тарілках і додаємо тертий або дрібно нарізаний сир, а також сметану і зелень з часником.
Також для приготування таких супів-пюре можна використовувати замість цибульно-грибний пасерування просто пасеровану цибулю і суху грибну борошно. Додаємо її в суп за 15 хвилин до готовності моркви і рису в бажаному кількості - саме від нього залежить насиченість супу і вираженість у смаку грибного компонента, тобто придбання супом характерного смаку і аромату. Плавлений (або звичайний твердий тертий) сир додаємо вже готовий гарячий суп, як і в попередньому рецепті.
Можна приготувати грибний суп і з сушених грибів з плавленим сиром, для цього гриби перед приготуванням слід замочити в холодній воді хвилин на годину.
Інгредієнти:
гриби сушені - 100-150 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
морква - 1шт.;
картопля - 3-4 шт.;
сир плавлений або твердий - 150 г;
спеції сухі мелені;
зелень свіжа різна;
часник;
сметана.
Приготування
Сушені гриби замочуємо мінімум на годину, а краще - на ніч. Промиваємо відновлені гриби, заливаємо водою в каструлі і варимо до готовності з нарізаними картоплею та морквою. Дрібно нашатковану цибулю пасеруємо на сковороді в маслі і з'єднуємо пасеровку з супом за 5 хвилин до готовності картоплі. Можна додати і сиру цибулю, а потім, трохи остудивши пробити суп у блендері. Якщо хочете, включіть в список інгредієнтів трохи вермішелі або рису.
Твердий тертий сир, або плавлений сир, нарізаний дрібно або заморожений і натертий на тертці, додаємо вже в тарілки.
Для приготування грибного супу з плавленим сиром в мультиварці використовуємо пропорції, наведені вище, дотримуючись порядок закладки. Час і режим підбираємо, дотримуючись інструкції до конкретного девайсу.
Розповімо, як приготувати різні грибні супи з плавленим сиром .
Гриби, що ростуть у природних умовах, можуть легко накопичувати у своєму тілі різні, в тому числі, і досить шкідливі речовини з навколишнього середовища. Тому, зрозуміло, гриби краще використовувати вирощені штучно (білі, печериці, гливи) - принаймні, можна бути впевненим у безпеки такого продукту. Можна, звичайно, використовувати і різні гриби, що ростуть у природних умовах, проте в цьому випадку ви повинні, як мінімум, розбиратися в грибах і бути впевнені в нормальній екології місця зростання.
Рецепт грибний суп з плавленим сиром
Інгредієнти:
Приготування
Гриби і цибулю наріжемо досить дрібно і спассеруем на маслі в сковороді з додаванням мелених спецій. Протушкуйте на слабкому вогні протягом близько 12-15 хвилин, помішуючи лопаткою.
Очищений і нарізаний скибочками картопля, морква, нарізану короткою соломкою (ножем і ніяких перемовин) і промитий рис заливаємо 15-2-ма літрами холодної води в каструлі і ставимо варитися. Після закипання зменшуємо вогонь, готуємо, знімаючи шум, протягом близько 15-20 хвилин.
Додаємо в суп цибульно-грибну пасерування і проварюємо все разом ще хвилин 5-8. Розливаємо готовий гарячий суп по тарілках або суповым чашках, щедро присипаємо сиром, чекаємо хвилин 5 поки він не розплавиться. Можна використовувати і готовий плавлений сир, для цього наріжемо його дуже дрібно і додаємо в суп або заморозимо в морозильній камері і натремо на тертці. Присипаємо рубаними зеленню і часником. Сметану подаємо окремо.
Щоб приготувати грибний суп-пюре з плавленим сиром, трохи змінюємо пропорції (див. рецепт, наведений вище), тобто з меншою кількістю води. До закладання сиру злегка остуджуємо суп і доводимо його в блендері до потрібної консистенції. Потім розливаємо по тарілках і додаємо тертий або дрібно нарізаний сир, а також сметану і зелень з часником.
Також для приготування таких супів-пюре можна використовувати замість цибульно-грибний пасерування просто пасеровану цибулю і суху грибну борошно. Додаємо її в суп за 15 хвилин до готовності моркви і рису в бажаному кількості - саме від нього залежить насиченість супу і вираженість у смаку грибного компонента, тобто придбання супом характерного смаку і аромату. Плавлений (або звичайний твердий тертий) сир додаємо вже готовий гарячий суп, як і в попередньому рецепті.
Можна приготувати грибний суп і з сушених грибів з плавленим сиром, для цього гриби перед приготуванням слід замочити в холодній воді хвилин на годину.
Грибний суп з сушених грибів з плавленим сиром
Інгредієнти:
Приготування
Сушені гриби замочуємо мінімум на годину, а краще - на ніч. Промиваємо відновлені гриби, заливаємо водою в каструлі і варимо до готовності з нарізаними картоплею та морквою. Дрібно нашатковану цибулю пасеруємо на сковороді в маслі і з'єднуємо пасеровку з супом за 5 хвилин до готовності картоплі. Можна додати і сиру цибулю, а потім, трохи остудивши пробити суп у блендері. Якщо хочете, включіть в список інгредієнтів трохи вермішелі або рису.
Твердий тертий сир, або плавлений сир, нарізаний дрібно або заморожений і натертий на тертці, додаємо вже в тарілки.
Для приготування грибного супу з плавленим сиром в мультиварці використовуємо пропорції, наведені вище, дотримуючись порядок закладки. Час і режим підбираємо, дотримуючись інструкції до конкретного девайсу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з лисичок
Якщо ви любите гриби, вам обов'язково варто побалувати себе і свою сім'ю супом з лисичок. Існує кілька варіантів цієї страви, ми наведемо лише
Суп з плавленим сиром
Супи - корисні для нашого організму і сприяють правильному травленню. І сьогодні ми з вами поговоримо про здоровий і живильному суп з плавленим
Рис з грибами
Рис з грибами - смачне і просте у приготуванні блюдо. Дуже актуально для вегетаріанців і тих, хто поститься. У нашій статті ми зібрали найбільш
Лаваш з грибами
З лаваша виходять чудові закуски, які можна подати на святковий стіл, фуршет або просто взяти з собою на пікнік. І зараз ми з вами поділимося
Яєчний рулет з плавленим сиром
Яєчні рулети - це смачне і ситне блюдо для сімейного сніданку. І зараз ми розглянемо декілька варіантів її створення з плавленим сиром. Його також
Грибний суп в мультиварці
Гаряче корисно для роботи шлунка. Всім відомо, що перші страви ні в якому разі не можна виключати зі свого раціону. Однак постійно їсти одне і те ж з