Голландський соус

Як приготувати голландський соус?
Основні складові продуктів у соусі - це яйця і масло. Ідеальний голландський соус густий, з ніжним, трохи кислуватим смаком. Густота його досягається з допомогою поступового нагрівання яєчних жовтків на водяній бані. Головне - точно слідувати технології рецепта, інакше яйця можуть «завариться» і соус буде зіпсований. Можна приготувати соус з допомогою міксера, але тоді він не буде настільки густий, і вам доведеться доводити його до потрібної консистенції великою кількістю масла. Подається голландський соус гарячим.
Голландський соус - рецепт № 1 (на водяній бані)
Інградієнти:
Приготування
Відокремте жовтки яєць і помістіть їх у невелику каструльку або кухлик, збовтайте віночком і додайте холодну воду. Посоліть, поперчіть.
Підготуйте масло - його треба порізати невеликими кубиками (масло повинно бути твердим). Потім поставте суміш з яєць і води на водяну баню і, безперервно помішуючи, доведіть до загустіння. Поступово додайте жовтки, масло, продовжуючи заважати. Масло має повністю розчинятися, не утворивши грудок. Слід стежити за тим, щоб соус не перегрівся. Регулювати температуру можна шляхом періодичного зняття каструлі з водяної бані (якщо у дна соус починає біліти - це вірна ознака перегрівання), а якщо раптом він все - таки перегрівся, опустіть в каструлю холодну воду, продовжуючи заважати жовтки, не даючи їм охолонути, або просто влийте холодну воду тоненькою цівкою.
Як тільки маса стане густою, додайте лимонний сік, не припиняючи помішування. Якщо вийшов густий однорідний крем - значить все зроблено правильно і можна зняти соус з вогню.
Підказка: якщо соус надто густий, розбавте його невеликою кількістю теплої води.
Голландський соус - рецепт № 2
Інгредієнти:
Приготування
Відокремте жовтки, розмішайте їх, додайте сік лимона, перець і сіль. Збийте їх міксером. Вершкове масло розтопіть і, як тільки воно почне кипіти, швидко зніміть з вогню і влийте в жовтки тонким струменем (в цей час продовжуйте збивати). Після збивання поставте соус і дайте йому загуснути протягом 10 хвилин (загустіння буде відбуватися по мірі охолодження).
Підказка: якщо соус вийшов недостатньо густий, можна поставити його в мікрохвильову піч на 10 хв, а після виймання збити ще трохи.
Голландський соус для шашлику
Інгредієнти:
Приготування
Відокремте жовтки, додайте розм'якшене вершкове масло і розітріть. Поставте на повільний вогонь, додайте воду і трохи підігрійте. Коли соус почне

Щоб ваш соус голландез, приготований заздалегідь, залишився теплим, можна перелити його в термос, попередньо нагріте окропом. Цей варіант підходить для соусу на водяній бані. А соус, зроблений з допомогою міксера, розігрівається перед подачею на стіл в мисці, яка ставиться на каструлю з киплячою водою.
Як ви бачите рецептів приготування голландського соусу багато, так що ви зможете знайти серед них свій.
Рекомендуємо добрі рецепти

Соус червоний основний
Хочете надати звичним страви новий відтінок? Використовуйте соус! Червоний основний соус стане відмінним доповненням до овочевих, м'ясних і рибних

Вершково-сирний соус
Вершково-сирний соус являє собою одну з найпопулярніших заправок сучасності. Він підійде практично до будь-якої страви, тому сьогодні ми розповімо

Вершковий соус для риби
Любите готувати і подавати страви з риби? Тоді прикрасьте їх смачними соусами - ваші страви стануть тільки яскравіше. Як приготувати спеціальні соуси

Вершковий соус: 7 оригінальних рецептів
Без соусів практично не обходиться ні одне друге блюдо, адже вони доповнюють і поліпшують смак їжі. І в нашій статті ми підібрали найбільш цікаві та

Сирне фондю - рецепт
Сирне фондю - досить відомий делікатес. Можливо, саме з-за його простоти, доступності він придбав таку велику популярність. Адже приготування займає

Масляний крем
Масляний крем - універсальне додаток до будь-якого десерту, приготувати яку не складе особливої праці. Якщо ви вирішили побалувати себе калорійними