Сирне фондю - рецепт
Сир входить до складу багатьох страв, але є одне блюдо, в якому він є ключовим інгредієнтом. Це сирне фондю, яке люблять усі шанувальники сирів. Приготування сирного фондю не займає багато часу і з нього виходить відмінний вечеря, на додаток до якого потрібен тільки хрусткий хліб і келих вина.
Головне питання при приготуванні фондю - вибір сиру. Немає ніяких чітких правил того, який сорт сиру потрібен для фондю, головне - він повинен бути твердий. Якщо ви готові експериментувати, то ми розповімо вам, як готувати сирне фондю.
Інгредієнти:
твердий сир - 400-500 г (мінімум три сорти);
часник - 3 зубчики;
сухе біле вино - 150-200 г;
чорний перець, мускатний горіх;
крохмаль - 1 ст. ложка.
Приготування
Візьміть каструлю, в якій будете готувати фондю, і натріть її всередині часточкою часнику. Сам часник залиште на дні. Потім влийте в каструлю вино, доведіть до кипіння і зменшіть вогонь. Весь сир натріть, додайте в нагріте вино і прогрівайте, постійно помішуючи, поки сир повністю не розчиниться.
Після цього, додайте до сиру крохмаль, який попередньо можна розвести в коньяку. Продовжуйте інтенсивно заважати і варіть ще 5 хвилин, щоб соус став однорідним і досить густим.
В кінці видавіть в нього часник, додайте мускатний горіх і перець. Вимкніть вогонь, переставте миску з фондю на грілку і поставте в центр столу. Наріжте свіжий хліб невеликими порційними шматочками, за допомогою виделки занурюйте їх у фондю і насолоджуйтеся.
Якщо ви не любите спиртне або вам його не можна, ми розповімо, як зробити сирне фондю без вина.
Інгредієнти:
сир твердий - 300 г;
молоко - 150 мл;
яєчні жовтки - 2 шт.;
вершкове масло - 50 г;
сіль, чорний перець за смаком.
Приготування
Сир порізати невеликими кубиками і помістіть в молоко на кілька годин. Потім розтопіть все на водяній бані, додавши приблизно половину вершкового масла. Растапливайте, помішуючи до тих пір, поки маса не стане однорідною і тянучей. Після цього введіть в неї яєчні жовтки, не забуваючи постійно заважати. Зверніть увагу, що маса не повинна кипіти, інакше жовтки згорнуться.
В кінці додайте залишки масла, сіль і перець, і відразу поставте фондю на стіл над свічкою або на грілку. Їжте сирне фондю з білим або чорним хлібом.
Якщо ви вирішили приготувати фондю будинку, але у вас є всі інгредієнти або не вистачає хорошого твердого сиру, ми поділимося способом, як робити просте сирне фондю.
Інгредієнти:
сир - 300-400 г;
сухе біле вино - півкелиха;
часник - 2-3 зубчики.
Приготування
Каструльку натріть часточкою часнику, і залиште його на дні. Потім натріть туди сир, причому можна взяти 2/3 звичайного сиру (наприклад, «Російського»), головне, щоб він добре плавився, і трохи твердого ароматного сиру для смаку. Коли сир розтане, влийте в нього вино, ще трохи прогрійте, щоб воно випарилось, і знімайте фондю з вогню. Поставте його в центр столу на підігрів і їжте з грінками.
Якщо ви любите поєднання сир і зелені, то цей рецепт вам сподобається.
Інгредієнти:
сир твердий - 400 г;
вино біле сухе - 150 мл;
кальвадос - 50 мл;
мускатний горіх, м'ята, розмарин і чебрець.
Приготування
Вино наливаємо в каструлю і підігріваємо. Сир натираємо на тертці і додаємо до вина. Постійно помішуємо і варимо, поки сир повністю не розплавиться. Потім додаємо кальвадос, мускатний горіх і зелень. У готовий фондю маку шматочки хліба, або при бажанні, шматочки м'ясних копченостей.
Головне питання при приготуванні фондю - вибір сиру. Немає ніяких чітких правил того, який сорт сиру потрібен для фондю, головне - він повинен бути твердий. Якщо ви готові експериментувати, то ми розповімо вам, як готувати сирне фондю.
Класичне сирне фондю
Інгредієнти:
Приготування
Візьміть каструлю, в якій будете готувати фондю, і натріть її всередині часточкою часнику. Сам часник залиште на дні. Потім влийте в каструлю вино, доведіть до кипіння і зменшіть вогонь. Весь сир натріть, додайте в нагріте вино і прогрівайте, постійно помішуючи, поки сир повністю не розчиниться.
Після цього, додайте до сиру крохмаль, який попередньо можна розвести в коньяку. Продовжуйте інтенсивно заважати і варіть ще 5 хвилин, щоб соус став однорідним і досить густим.
В кінці видавіть в нього часник, додайте мускатний горіх і перець. Вимкніть вогонь, переставте миску з фондю на грілку і поставте в центр столу. Наріжте свіжий хліб невеликими порційними шматочками, за допомогою виделки занурюйте їх у фондю і насолоджуйтеся.
Сирне фондю без вина - рецепт
Якщо ви не любите спиртне або вам його не можна, ми розповімо, як зробити сирне фондю без вина.
Інгредієнти:
Приготування
Сир порізати невеликими кубиками і помістіть в молоко на кілька годин. Потім розтопіть все на водяній бані, додавши приблизно половину вершкового масла. Растапливайте, помішуючи до тих пір, поки маса не стане однорідною і тянучей. Після цього введіть в неї яєчні жовтки, не забуваючи постійно заважати. Зверніть увагу, що маса не повинна кипіти, інакше жовтки згорнуться.
В кінці додайте залишки масла, сіль і перець, і відразу поставте фондю на стіл над свічкою або на грілку. Їжте сирне фондю з білим або чорним хлібом.
Простий рецепт сирного фондю
Якщо ви вирішили приготувати фондю будинку, але у вас є всі інгредієнти або не вистачає хорошого твердого сиру, ми поділимося способом, як робити просте сирне фондю.
Інгредієнти:
Приготування
Каструльку натріть часточкою часнику, і залиште його на дні. Потім натріть туди сир, причому можна взяти 2/3 звичайного сиру (наприклад, «Російського»), головне, щоб він добре плавився, і трохи твердого ароматного сиру для смаку. Коли сир розтане, влийте в нього вино, ще трохи прогрійте, щоб воно випарилось, і знімайте фондю з вогню. Поставте його в центр столу на підігрів і їжте з грінками.
Сирне фондю з зеленню
Якщо ви любите поєднання сир і зелені, то цей рецепт вам сподобається.
Інгредієнти:
Приготування
Вино наливаємо в каструлю і підігріваємо. Сир натираємо на тертці і додаємо до вина. Постійно помішуємо і варимо, поки сир повністю не розплавиться. Потім додаємо кальвадос, мускатний горіх і зелень. У готовий фондю маку шматочки хліба, або при бажанні, шматочки м'ясних копченостей.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рибне фондю
Під фондю маються на увазі страви, які готуються в жароміцної посуді на відкритому вогні. Це чудова страва для пікніків. І сьогодні ми розповімо, як
Палтус холодного копчення
Копчений палтус - відмінна закуска, яка сміливо може прикрасити святковий стіл, причому не тільки у вигляді нарізки, але і в складі салату або
М'ясне фондю
М'ясне фондю - відмінний варіант для романтичного вечора з коханою людиною. Це блюдо не тільки дуже красиво і вишукано, але і чудово насичує. Зробити
Фондю в мультиварці
Фондю - неймовірно смачне блюдо. Спробувавши його раз, ви вже не зможете відязикати собі в цьому ласощі. Але що робити, якщо вдома немає фондюшниці?
Як зробити варену згущенку?
Якщо ви раптом вирішили приготувати тортик з вареним згущеним молоком, а в холодильнику є лише звичайна солодкість, то не варто засмучуватися. З
Шоколадне фондю в домашніх умовах
Коли хочеться влаштувати собі свято і приготувати що-небудь особливе - не варто стояти цілий день біля плити. Купіть хороший чорний шоколад, вершки,