М'ясне фондю
Фондю - швейцарське блюдо. Для того щоб приготувати його вдома знадобиться спеціальний посуд «какелон». У побуті її часто називають просто фондюшниця. Зараз ми станемо трохи ближче до Швейцарії і розповімо вам кілька рецептів м'ясного фондю або як його ще називають фондю по-бургундськи.
Інгредієнти:
яловичина (м'якоть) - 500 р.
Для бульйону:
вода для бульйону - 3 л;
кістки яловичі із залишками м'яса - 1 кг;
морква - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
зелень, сіль, перець - за смаком.
Для соусу:
томатна паста - 3 ст. ложки;
цукор - 4 ст. ложки;
сіль, крохмаль - 1 ч. ложці;
оцет - 4 ст. ложки;
гострий соєвий соус - за смаком.
Приготування
Спочатку готуємо бульйон для м'ясного фондю: промиті кістки складаємо в каструлю, додаємо моркву, цибулю, подрібнений часник, спеції, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Варимо близько 3 годин, постійно знімаючи піну. Готовий бульйон проціджують. Перед тим, як налити в фондюшницю, розігріваємо на плиті. Тим часом готуємо соус: цукор, сіль, томат, оцет доводимо до кипіння, додаємо соєвий соус і крохмаль. Яловичину нарізаємо дуже тонкими скибочками (чим тонше, тим краще), занурюємо в киплячий бульйон, потім занурюємо в соус і насолоджуємося прекрасним смаком.
Такий спосіб приготування є більш дієтичним, але також можна замість бульйону використовувати рослинне масло, тоді шматочки м'яса обсмажуватися в ньому.
Інгредієнти:
куряче філе - 800 г (по 200 г на порцію);
сік лимона - 2 ст. ложки;
масло рослинне - 600 г;
соєвий соус - 5 ст. ложок.
Приготування
Куряче філе нарізаємо кубиками приблизно 2 на 2 див. Змішуємо лимонний сік, 4 столові ложки олії, соєвий соус. Шматочки курки заливаємо отриманою сумішшю, перемішуємо і залишаємо на 1 годину маринуватися. У фондюшницю наливаємо попередньо розігріте масло, шматочки курки наколюємо на спеціальні вилочки і обсмажуємо до золотавої скоринки. До фондю з куркою можна подати салат зі свіжих овочів.
Порада: при обсмажуванні курки слідкуйте, щоб в кипляче масло не потрапляла сіль або вода, інакше масло буде розбризкуватися.
Інгредієнти:
креветки - 600 г;
молоко - 130 г;
сир твердий - 05 кг;
часник - 1 зубчик;
сіль - за смаком.
Приготування
Креветки попередньо відварити, почистити. Фондюшницю зсередини натираємо часником, вливаємо молоко, доводимо до кипіння, додаємо поступово сир. Варимо до повного розчинення сиру. Креветки нанизуємо на вилочки і вмочаємо в сирному фондю. Фондю з креветками готово.
Фондю з м'яса
Інгредієнти:
Для бульйону:
Для соусу:
Приготування
Спочатку готуємо бульйон для м'ясного фондю: промиті кістки складаємо в каструлю, додаємо моркву, цибулю, подрібнений часник, спеції, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Варимо близько 3 годин, постійно знімаючи піну. Готовий бульйон проціджують. Перед тим, як налити в фондюшницю, розігріваємо на плиті. Тим часом готуємо соус: цукор, сіль, томат, оцет доводимо до кипіння, додаємо соєвий соус і крохмаль. Яловичину нарізаємо дуже тонкими скибочками (чим тонше, тим краще), занурюємо в киплячий бульйон, потім занурюємо в соус і насолоджуємося прекрасним смаком.
Такий спосіб приготування є більш дієтичним, але також можна замість бульйону використовувати рослинне масло, тоді шматочки м'яса обсмажуватися в ньому.
Фондю з куркою
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе нарізаємо кубиками приблизно 2 на 2 див. Змішуємо лимонний сік, 4 столові ложки олії, соєвий соус. Шматочки курки заливаємо отриманою сумішшю, перемішуємо і залишаємо на 1 годину маринуватися. У фондюшницю наливаємо попередньо розігріте масло, шматочки курки наколюємо на спеціальні вилочки і обсмажуємо до золотавої скоринки. До фондю з куркою можна подати салат зі свіжих овочів.
Порада: при обсмажуванні курки слідкуйте, щоб в кипляче масло не потрапляла сіль або вода, інакше масло буде розбризкуватися.
Фондю з креветками
Інгредієнти:
Приготування
Креветки попередньо відварити, почистити. Фондюшницю зсередини натираємо часником, вливаємо молоко, доводимо до кипіння, додаємо поступово сир. Варимо до повного розчинення сиру. Креветки нанизуємо на вилочки і вмочаємо в сирному фондю. Фондю з креветками готово.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шашлик з лимоном
Лимон - чудовий кислий плід, який ми практично не використовуємо самостійно, однак його включення в деякі страви надає їм вишукану нотку, завдяки
Рибне фондю
Під фондю маються на увазі страви, які готуються в жароміцної посуді на відкритому вогні. Це чудова страва для пікніків. І сьогодні ми розповімо, як
Сирне фондю - рецепт
Сирне фондю - досить відомий делікатес. Можливо, саме з-за його простоти, доступності він придбав таку велику популярність. Адже приготування займає
Фондю в мультиварці
Фондю - неймовірно смачне блюдо. Спробувавши його раз, ви вже не зможете відязикати собі в цьому ласощі. Але що робити, якщо вдома немає фондюшниці?
Як зробити варену згущенку?
Якщо ви раптом вирішили приготувати тортик з вареним згущеним молоком, а в холодильнику є лише звичайна солодкість, то не варто засмучуватися. З
Шоколадне фондю в домашніх умовах
Коли хочеться влаштувати собі свято і приготувати що-небудь особливе - не варто стояти цілий день біля плити. Купіть хороший чорний шоколад, вершки,