Карамельний соус - рецепт
Карамельний соус - мрія кожного ласуни. Втім, він відмінно «працює в парі» не тільки з десертами, але і з м'ясом. Обов'язково спробуйте, якщо вам не чужі кулінарні експерименти.
Інгредієнти:
вершки - 1/2 ст.;
цукор коричневий - 140 г;
цукор ванільний - 10 г;
масло вершкове - 35 г;
мед - 25 г;
вода - 1 ст. ложка;
щіпка солі.
Приготування
У каструльці змішуємо цукор, воду, олію, мед і сіль. Ставимо на плиту, і помішуємо, поки цукор повністю не розчиниться. Після закипання накриваємо кришкою і тушкуємо 5 хвилин на середньому вогні. Додаємо гарячі вершки (чим жирніше, тим густіше вийде соус) і варимо, помішуючи, ще 3 хвилини. Даємо охолонути, переливаємо в банку і ховаємо на ніч у холодильник. До сніданку соус загусне і його можна подавати просто так - до чаю, або полити їм пиріг, млинці, оладки.
М'ясо просочиться соками і ароматами яблука з карамеллю. А соус додасть свинині яскравий, насичений колір і легкий, трохи терпкий смак. Не бійтеся, занадто солодко не буде!
Інгредієнти:
свинина - 500 г;
яблуко - 1 шт.;
сіль - 2/3 ч. ложки.
Для соусу:
цукор коричневий - 3 ч. ложки;
оцет яблучний - 1 ч. ложка;
коньяк - 2 ч. ложки;
вода - 3 ст. ложки.
Приготування
Очищені яблука нарізаємо не дуже тонкими часточками і викладаємо на подвійний шар фольги. Зверху накриваємо м'ясом.
Розчиняємо сіль в 2-х столових ложках води, і з допомогою шприца робимо цим розсолом часті ін'єкції свинині. Загортаємо фольгу не дуже щільно і запікаємо м'ясо 40 хвилин при температурі 220 градусів.
Тим часом займемося соусом. Висипаємо в сковороду цукор, заливаємо водою, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Коли карамель потемніє до червоно-коричневого кольору, знімаємо з плити і додаємо оцет з коньяком. Помішуємо до повного розчинення карамелі.
В кінці запікання виймаємо свинину з духовки, відкриваємо фольгу, і поливаємо соусом. Збільшуємо температуру до максимуму і знову відправляємо м'ясо в духовку (фольгу не загортаємо!). Через пару хвилин свинину дістаємо, перевертаємо, поливаємо скопившемся внизу соусом і підрум'янюємо в духовці з іншого боку. Готове м'ясо закриваємо фольгою і даємо «відпочити» хвилин 10.
Інгредієнти:
цукор - 4 ст. ложки;
сік томатний - 2/3 ст.;
суміш перців-1 /3 ч. ложки;
сіль - за смаком.
Приготування
Висипаємо цукор в сковороду і ставимо на середній вогонь. Додаємо сіль, перець. Коли цукор майже повністю розчиниться, вливаємо томатний сік.
Порада: томатний сік краще брати не домашній, а магазинний, але хорошої якості. Він більш однорідний і має дрібною текстурою.
Варимо кілька хвилин, до загусання. Можна додати улюблені спеції і трохи часнику, але обережно - ви ризикуєте «перебити» тонкий смак поєднання карамелі і томату. Ідеальний, густий і ароматний карамельний соус до шашлику і м'яса гриль готовий!
Як приготувати карамельний соус?
Інгредієнти:
Приготування
У каструльці змішуємо цукор, воду, олію, мед і сіль. Ставимо на плиту, і помішуємо, поки цукор повністю не розчиниться. Після закипання накриваємо кришкою і тушкуємо 5 хвилин на середньому вогні. Додаємо гарячі вершки (чим жирніше, тим густіше вийде соус) і варимо, помішуючи, ще 3 хвилини. Даємо охолонути, переливаємо в банку і ховаємо на ніч у холодильник. До сніданку соус загусне і його можна подавати просто так - до чаю, або полити їм пиріг, млинці, оладки.
Свинина в карамельному соусі - рецепт
М'ясо просочиться соками і ароматами яблука з карамеллю. А соус додасть свинині яскравий, насичений колір і легкий, трохи терпкий смак. Не бійтеся, занадто солодко не буде!
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Очищені яблука нарізаємо не дуже тонкими часточками і викладаємо на подвійний шар фольги. Зверху накриваємо м'ясом.
Розчиняємо сіль в 2-х столових ложках води, і з допомогою шприца робимо цим розсолом часті ін'єкції свинині. Загортаємо фольгу не дуже щільно і запікаємо м'ясо 40 хвилин при температурі 220 градусів.
Тим часом займемося соусом. Висипаємо в сковороду цукор, заливаємо водою, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Коли карамель потемніє до червоно-коричневого кольору, знімаємо з плити і додаємо оцет з коньяком. Помішуємо до повного розчинення карамелі.
В кінці запікання виймаємо свинину з духовки, відкриваємо фольгу, і поливаємо соусом. Збільшуємо температуру до максимуму і знову відправляємо м'ясо в духовку (фольгу не загортаємо!). Через пару хвилин свинину дістаємо, перевертаємо, поливаємо скопившемся внизу соусом і підрум'янюємо в духовці з іншого боку. Готове м'ясо закриваємо фольгою і даємо «відпочити» хвилин 10.
Як зробити томатно-карамельний соус?
Інгредієнти:
Приготування
Висипаємо цукор в сковороду і ставимо на середній вогонь. Додаємо сіль, перець. Коли цукор майже повністю розчиниться, вливаємо томатний сік.
Порада: томатний сік краще брати не домашній, а магазинний, але хорошої якості. Він більш однорідний і має дрібною текстурою.
Варимо кілька хвилин, до загусання. Можна додати улюблені спеції і трохи часнику, але обережно - ви ризикуєте «перебити» тонкий смак поєднання карамелі і томату. Ідеальний, густий і ароматний карамельний соус до шашлику і м'яса гриль готовий!
Рекомендуємо добрі рецепти
Бальзамічний соус
Якщо ви чули про користь бальзамічного оцту і хочете ввести його в свою кулінарну практику, то варто навчиться готувати соус на його основі. Хотілося
Свинина з медом
Свинина з медом - дивовижне за смаком і досить просте у приготуванні блюдо. Медова скоринка не тільки додає м'ясу незвичайний смак, але і створює
Свинина з ківі - рецепт
Всім нам знайомий рецепт маринування шашлику з свинини з ківі, але сьогодні мова піде про більш цікавих стравах зі свининою і ківі. Давайте детально
Карамельний крем для торта
Коли хочеться приготувати торт за своїм власним рецептом, придумати щось нове і незвичайне, варто подбати і про смачну кремі - адже він вносить у
Карамельний торт
Карамельний торт - дуже смачне ласощі, яке прикрасить будь-який стіл. Зробити його не складно, однак деякі зусилля докласти доведеться. Давайте з
Домашній «Твікс»
Всі люблять магазинні батончики Твікс, однак не кожна мама зважиться придбати цю солодкість своїй дитині. Але ж потрібно запропонувати йому