Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Грибна підлива - рецепт

Грибна підлива - рецепт

26-03-2015, 09:47
1 065
Грибна підлива - рецепт
Якщо ви бажаєте урізноманітнити буденність домашньої кухні, то додайте до звичних страв соус або підливу. У цій статті, ми розглянемо те, як приготувати грибну підливу - найбільш універсальне і просте додаток до вашим домашнім кулінарних шедеврів.

Грибна підлива з печериць - рецепт


Грибна підлива з печериць - найбільш доступний варіант серед усього різноманіття наявних рецептів. Вона напевно припаде до смаку будь-кому, адже тонкий і делікатний смак печериць в її складі не перебиває, а доповнює смак страви.
Інгредієнти:

  • масло вершкове - 150 г;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • печериці - 400 г;

  • сметана - 1 ст.;

  • лимон - 1 шт.;

  • петрушка - 50 г;

  • гірчиця (порошок) - 1/2 ч. ложки;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • перець - за смаком.


  • Приготування
    На розтопленому маслі обсмажуємо дрібно нарізану цибулю до зарум'янювання, додаємо промиті і очищені печериці, які попередньо необхідно довільно нарізати. Зажарка готується під кришкою близько 10 хвилин. Далі сковороду прибираємо з вогню і додаємо сметану, гірчицю, сік лимона, рубану петрушку, сіль і перець. На даному етапі сковороду повертаємо назад на плиту, вогонь - мінімальний, і тушкуємо підливу 15-30 хвилин, залежно від бажаної густоти. Якщо ви хочете прискорити процес, можна додати до підливі столову ложку борошна.

    Грибна підлива зі сметаною


    Ще один варіант ніжною підливи, готується з лісовими грибами і доповненнями у вигляді ароматних трав - ідеальний акомпанемент до печеної дичини і страв з картоплі.
    Інгредієнти:

  • «Панчетта» - 60 г;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • масло вершкове - 2 ст. ложки;

  • лісові гриби - 500 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • чебрець - 30 г;

  • базилік - 20 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • сметана - 2 1/2 ст.


  • Приготування
    Перед тим як зробити грибну підливу, на розпеченій сковороді з додаванням оливкової і вершкового масла (по 1 столовій ложці) обсмажуємо нарізану соломкою «Панчетту» до золотистого кольору (не передержите бекон, інакше соус буде зіпсований!). Наступними на сковороду йдуть очищені і нарізані, залежно від розміру, лісові гриби, які обсмажують 6-8 хвилин. Далі додаємо подрібнений чебрець, базилік і часник, смажимо ще 2-3 хвилини і заливаємо майбутню підливу вершками або сметаною. Як тільки крем почне вирувати - приправляйте підливу сіллю і перцем і готуйте до бажаної консистенції. Якщо ви хочете отримати підливу погустіше, додайте трохи борошна або тертого сиру, а якщо навпаки - підлийте грибного бульйону або чистої води.

    Грибна підлива з сухих білих грибів


    Якщо ви хочете отримати цілу грибну бомбу на своїй тарілці, то використовуйте в якості основного інгредієнти підливи не свіжі, а сушені гриби, найбільш поширеними з яких є білі. Ми звикли думати, що білі гриби в основному входять до складу лише вершкових соусів, однак це не так. Спробуйте приготувати томатну підливу з цими найсмачнішими грибами і порадуйте себе і своїх близьких незвичайним доповненням до улюблених гарнірів.
    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 4 ст. ложки;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • сушені білі гриби - 70 г;

  • томати - 400 г;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • вино - 150 мл;

  • майоран - 1 ст. ложка;

  • часник - 3 зубчики;

  • борошно - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Грибна підлива - рецепт

    Першим ділом, гриби замочуємо в гарячій воді на 1-2 години. На оливковій олії обсмажуємо нарізану цибулю до прозорості, потім видавлюємо 3 зубчики часнику і готуємо ще близько хвилини. Томати бланшируем щоб позбавиться від шкірки, а потім довільно крупно нарізаємо і закладаємо в сковороду до цибулі і часнику. Гарненько приправляємо травами і спеціями, додаємо столову ложку борошна і заливаємо вино для аромату.
    Тим часом, на окремій сковороді обсмажуємо нарізані білі гриби 10-15 хвилин, які після відправляються до томатів. Підлива з сушених грибів буде готова через 7-10 хвилин після закипання.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зробити підливу до макаронів?
    Як зробити підливу до макаронів?
    Підливи і соуси надають стравам особливий смак і аромат. І сьогодні ми розповімо про те, як зробити смачну підливу до макаронів. У нашій статті ми
    Підлива з курячого філе
    Підлива з курячого філе
    Всі ми любимо другі страви зі смачною підливою. Варіантів її створення безліч - тут все залежить від ваших побажань. Ми ж пропонуємо вам зробити
    Підлива з грибів
    Підлива з грибів
    Підлива з грибів є одним з найбільш універсальних доповнень до основних страв і різних овочевих гарнірів. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими
    Підлива з білих грибів
    Підлива з білих грибів
    Соуси відмінно доповнюють смак основних страв. Різновидів їх створення досить багато. Одними з найпопулярніших є грибні соуси. І зараз ми поділимося
    Підлива з курки
    Підлива з курки
    Курка - смачне і корисне м'ясо. І зараз ми розповімо, як приготувати чудову підливу. До неї можна подати відварний рис, макарони, картопля. Давайте
    Підлива з печінки
    Підлива з печінки
    До м'ясної підливі ми вже звикли на наших столах. Але трохи особняком у цьому плані варто підлива з печінки. І сьогодні ми детально розповімо вам, як