Грибна підлива - рецепт

Грибна підлива з печериць - рецепт
Грибна підлива з печериць - найбільш доступний варіант серед усього різноманіття наявних рецептів. Вона напевно припаде до смаку будь-кому, адже тонкий і делікатний смак печериць в її складі не перебиває, а доповнює смак страви.
Інгредієнти:
Приготування
На розтопленому маслі обсмажуємо дрібно нарізану цибулю до зарум'янювання, додаємо промиті і очищені печериці, які попередньо необхідно довільно нарізати. Зажарка готується під кришкою близько 10 хвилин. Далі сковороду прибираємо з вогню і додаємо сметану, гірчицю, сік лимона, рубану петрушку, сіль і перець. На даному етапі сковороду повертаємо назад на плиту, вогонь - мінімальний, і тушкуємо підливу 15-30 хвилин, залежно від бажаної густоти. Якщо ви хочете прискорити процес, можна додати до підливі столову ложку борошна.
Грибна підлива зі сметаною
Ще один варіант ніжною підливи, готується з лісовими грибами і доповненнями у вигляді ароматних трав - ідеальний акомпанемент до печеної дичини і страв з картоплі.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим як зробити грибну підливу, на розпеченій сковороді з додаванням оливкової і вершкового масла (по 1 столовій ложці) обсмажуємо нарізану соломкою «Панчетту» до золотистого кольору (не передержите бекон, інакше соус буде зіпсований!). Наступними на сковороду йдуть очищені і нарізані, залежно від розміру, лісові гриби, які обсмажують 6-8 хвилин. Далі додаємо подрібнений чебрець, базилік і часник, смажимо ще 2-3 хвилини і заливаємо майбутню підливу вершками або сметаною. Як тільки крем почне вирувати - приправляйте підливу сіллю і перцем і готуйте до бажаної консистенції. Якщо ви хочете отримати підливу погустіше, додайте трохи борошна або тертого сиру, а якщо навпаки - підлийте грибного бульйону або чистої води.
Грибна підлива з сухих білих грибів
Якщо ви хочете отримати цілу грибну бомбу на своїй тарілці, то використовуйте в якості основного інгредієнти підливи не свіжі, а сушені гриби, найбільш поширеними з яких є білі. Ми звикли думати, що білі гриби в основному входять до складу лише вершкових соусів, однак це не так. Спробуйте приготувати томатну підливу з цими найсмачнішими грибами і порадуйте себе і своїх близьких незвичайним доповненням до улюблених гарнірів.
Інгредієнти:
Приготування

Першим ділом, гриби замочуємо в гарячій воді на 1-2 години. На оливковій олії обсмажуємо нарізану цибулю до прозорості, потім видавлюємо 3 зубчики часнику і готуємо ще близько хвилини. Томати бланшируем щоб позбавиться від шкірки, а потім довільно крупно нарізаємо і закладаємо в сковороду до цибулі і часнику. Гарненько приправляємо травами і спеціями, додаємо столову ложку борошна і заливаємо вино для аромату.
Тим часом, на окремій сковороді обсмажуємо нарізані білі гриби 10-15 хвилин, які після відправляються до томатів. Підлива з сушених грибів буде готова через 7-10 хвилин після закипання.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як зробити підливу до макаронів?
Підливи і соуси надають стравам особливий смак і аромат. І сьогодні ми розповімо про те, як зробити смачну підливу до макаронів. У нашій статті ми

Підлива з курячого філе
Всі ми любимо другі страви зі смачною підливою. Варіантів її створення безліч - тут все залежить від ваших побажань. Ми ж пропонуємо вам зробити

Підлива з грибів
Підлива з грибів є одним з найбільш універсальних доповнень до основних страв і різних овочевих гарнірів. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими

Підлива з білих грибів
Соуси відмінно доповнюють смак основних страв. Різновидів їх створення досить багато. Одними з найпопулярніших є грибні соуси. І зараз ми поділимося

Підлива з курки
Курка - смачне і корисне м'ясо. І зараз ми розповімо, як приготувати чудову підливу. До неї можна подати відварний рис, макарони, картопля. Давайте

Підлива з печінки
До м'ясної підливі ми вже звикли на наших столах. Але трохи особняком у цьому плані варто підлива з печінки. І сьогодні ми детально розповімо вам, як