Якщо ви бажаєте урізноманітнити буденність домашньої кухні, то додайте до звичних страв соус або підливу. У цій статті, ми розглянемо те, як приготувати грибну підливу - найбільш універсальне і просте додаток до вашим домашнім кулінарних шедеврів.
Грибна підлива з печериць - рецепт
Грибна підлива з печериць - найбільш доступний варіант серед усього різноманіття наявних рецептів. Вона напевно припаде до смаку будь-кому, адже тонкий і делікатний смак печериць в її складі не перебиває, а доповнює смак страви.
Інгредієнти: масло вершкове - 150 г; цибуля ріпчаста - 2 шт.; печериці - 400 г; сметана - 1 ст.; лимон - 1 шт.; петрушка - 50 г; гірчиця (порошок) - 1/2 ч. ложки; сіль - 1 ч. ложка; перець - за смаком. Приготування На розтопленому маслі обсмажуємо дрібно нарізану цибулю до зарум'янювання, додаємо промиті і очищені печериці, які попередньо необхідно довільно нарізати. Зажарка готується під кришкою близько 10 хвилин. Далі сковороду прибираємо з вогню і додаємо сметану, гірчицю, сік лимона, рубану петрушку, сіль і перець. На даному етапі сковороду повертаємо назад на плиту, вогонь - мінімальний, і тушкуємо підливу 15-30 хвилин, залежно від бажаної густоти. Якщо ви хочете прискорити процес, можна додати до підливі столову ложку борошна.
Грибна підлива зі сметаною
Ще один варіант ніжною підливи, готується з лісовими грибами і доповненнями у вигляді ароматних трав - ідеальний акомпанемент до печеної дичини і страв з картоплі.
Інгредієнти: «Панчетта» - 60 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; масло вершкове - 2 ст. ложки; лісові гриби - 500 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; часник - 4 зубчики; чебрець - 30 г; базилік - 20 г; сіль, перець - за смаком; сметана - 2 1/2 ст. Приготування Перед тим як зробити грибну підливу, на розпеченій сковороді з додаванням оливкової і вершкового масла (по 1 столовій ложці) обсмажуємо нарізану соломкою «Панчетту» до золотистого кольору (не передержите бекон, інакше соус буде зіпсований!). Наступними на сковороду йдуть очищені і нарізані, залежно від розміру, лісові гриби, які обсмажують 6-8 хвилин. Далі додаємо подрібнений чебрець, базилік і часник, смажимо ще 2-3 хвилини і заливаємо майбутню підливу вершками або сметаною. Як тільки крем почне вирувати - приправляйте підливу сіллю і перцем і готуйте до бажаної консистенції. Якщо ви хочете отримати підливу погустіше, додайте трохи борошна або тертого сиру, а якщо навпаки - підлийте грибного бульйону або чистої води.
Грибна підлива з сухих білих грибів
Якщо ви хочете отримати цілу грибну бомбу на своїй тарілці, то використовуйте в якості основного інгредієнти підливи не свіжі, а сушені гриби, найбільш поширеними з яких є білі. Ми звикли думати, що білі гриби в основному входять до складу лише вершкових соусів, однак це не так. Спробуйте приготувати томатну підливу з цими найсмачнішими грибами і порадуйте себе і своїх близьких незвичайним доповненням до улюблених гарнірів.
Інгредієнти: оливкова олія - 4 ст. ложки; цибуля ріпчаста - 1 шт.; сушені білі гриби - 70 г; томати - 400 г; цукор - 1 ч. ложка; сіль - 1 ч. ложка; вино - 150 мл; майоран - 1 ст. ложка; часник - 3 зубчики; борошно - 1 ст. ложка. Приготування Першим ділом, гриби замочуємо в гарячій воді на 1-2 години. На оливковій олії обсмажуємо нарізану цибулю до прозорості, потім видавлюємо 3 зубчики часнику і готуємо ще близько хвилини. Томати бланшируем щоб позбавиться від шкірки, а потім довільно крупно нарізаємо і закладаємо в сковороду до цибулі і часнику. Гарненько приправляємо травами і спеціями, додаємо столову ложку борошна і заливаємо вино для аромату.
Тим часом, на окремій сковороді обсмажуємо нарізані білі гриби 10-15 хвилин, які після відправляються до томатів. Підлива з сушених грибів буде готова через 7-10 хвилин після закипання.