Грибний соус з печериць

Приготування грибного соусу з печериць
Технологія приготування будь-якого виду грибних соусів в принципі схожа. Слід дотримуватися деякі правила, і соус буде завжди виходити однорідним, ароматним і смачним.
Як приготувати соус з печериць?
Соус з печериць зі сметаною
Інгредієнти:
Приготування
Очищаємо печериці від верхньої плівки, сміття і промиваємо. Тоненько шаткуємо й опускаємо в киплячий бульйон, щоб зварилися до готовності. Зазвичай це займає не більше півгодини.
Розтоплюємо на сковороді вершкове масло і підсмажуємо в ньому порей до легкої золотинки. Після цього сюди ж додаємо борошно, і, розмішуючи, теж даємо їй прийняти золотистий відтінок.
По трохи підливаємо киплячий бульйон до цибулі і борошні і, інтенсивно розтираючи грудочки, отримуємо однорідну густу масу. Вимикаємо Газ.
Додаємо в цю масу сметану, розмішуємо і виливаємо все в бульйон до грибів. Солимо, перчимо. Варимо близько 10 хвилин.
Сметанний соус готовий. Тепер можна додати пару крапель лимонного соку і посічену зелень.
Вершковий соус з печериць
Можна замість сметани використовувати вершки. Соус з печериць з вершками має більш ніжний смак, без кислинки, яку надає соусу сметана. Можна так само трохи змінити технологію приготування.
Інгредієнти:
Приготування
Печериці готуємо також, як в першому рецепті і смажимо їх у вершковому маслі на помірному вогні. Коли гриби будуть майже готові, додаємо дрібно нашатковану цибулю. Ще трохи смажимо все разом.
Потім додаємо борошно, гарненько змішуємо її з грибами, і розводимо всю цю масу вершками, вливаючи їх тонкою цівкою і інтенсивно розмішуючи.
Доводимо до кипіння, солимо, перчимо і на малюсінькому вогні варимо під кришкою хвилин п'ятнадцять.
Вершково-грибний соус з печериць подаємо до пасти, м'яса, вареним овочам.
Білий грибний соус з печериць
Гарні білі соуси з печериць. Ось цей рецепт дуже поєднується з вареною рибою. Готують його на основі білого рибного соусу.
Інгредієнти:

Приготування
Білий рибний соус готується шляхом додавання рибного бульйону в підсмажене на вершковому маслі борошно.
У цей соус, охолоджений до кімнатної температури, потрібно додати жовтки, масло, і повільно нагріти, розмішуючи, щоб жовтки не згорнулися. Потім додаємо дуже дрібно нарізані печериці, ракові шийки і упарюємо до готовності. У самому кінці додаємо лимонний сік за смаком.
Ми сподіваємося, що всі соуси з печериць, рецепти яких ми представили, вам сподобаються, і ви будете урізноманітнити свій стіл саме цими соусами.
Рекомендуємо добрі рецепти

Рецепт супу-пюре з печериць
Грибні супи-пюре виходять поживними, ароматними і неймовірно смачними. Давайте детально розберемося, як їх приготувати з печериць. У нашій статті ми

Грибний соус - рецепт
Гриби - чудовий продукт, який відмінно підходить для створення різних соусів. Вони можуть прикрасити будь-яку страву. І сьогодні ми поговоримо про

Вершково-грибний соус
Вершково-грибний соус - одне із самих ніжних і вишуканих доповнень до основного блюда. Його можна подати до м'яса, курки, овочів. Ми пропонуємо вам

Шашлик з печериць
Шашлик - як багато смаку в цьому слові. Шашлик буває різний, частіше всього з м'яса, однак не варто зациклюватися на цьому інгредієнті. У доповнення

Закуска з печериць
Печериці - смачні і доступні гриби, з яких можна зробити безліч цікавих страв. І сьогодні ми поговоримо про дивовижних закуски з цих популярних

Жульєн з печериць
Жульєн - гаряча закуска, яку подають до святкового столу в кокотницях. Варіантів її приготування досить багато. І сьогодні ми поговоримо про жульене