Вернуться назад Распечатать

Грибний соус з печериць

Грибний соус з печериць
Будь-яке смачне блюдо удвічі смачніше, якщо до нього подають який-небудь оригінальний соус. А вже якщо це соус з печериць, то не завадить відразу готувати подвійну порцію. Грибний соус підходить практично до будь-якої їжі. Дивна паста з грибним соусом, будь-які овочі, м'ясо, риба.

Приготування грибного соусу з печериць


Технологія приготування будь-якого виду грибних соусів в принципі схожа. Слід дотримуватися деякі правила, і соус буде завжди виходити однорідним, ароматним і смачним.
Як приготувати соус з печериць?

  • для соусу беріть тільки міцні, молоді гриби;

  • верхню плівку з капелюшка гриба краще знімати;

  • якщо борошно підсмажити, перед тим як додати в соус, соус вийде більш смачним;

  • якщо в соусі утворилися грудочки - розбийте їх за допомогою блендера, або процідіть;

  • щоб соус при остиганні не вкрилася плівкою, накрийте його вологим папером для випічки.


  • Соус з печериць зі сметаною


    Інгредієнти:

  • шампіньйони - 600 г;

  • яловичий бульйон - 300 мл;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • цибуля порей (ніжка) - 4 шт.;

  • масло вершкове - 1 ст. ложка;

  • сметана - маленька баночка;

  • сіль, спеції - за смаком;

  • зелень петрушки - 1 пучок.


  • Приготування
    Очищаємо печериці від верхньої плівки, сміття і промиваємо. Тоненько шаткуємо й опускаємо в киплячий бульйон, щоб зварилися до готовності. Зазвичай це займає не більше півгодини.
    Розтоплюємо на сковороді вершкове масло і підсмажуємо в ньому порей до легкої золотинки. Після цього сюди ж додаємо борошно, і, розмішуючи, теж даємо їй прийняти золотистий відтінок.
    По трохи підливаємо киплячий бульйон до цибулі і борошні і, інтенсивно розтираючи грудочки, отримуємо однорідну густу масу. Вимикаємо Газ.
    Додаємо в цю масу сметану, розмішуємо і виливаємо все в бульйон до грибів. Солимо, перчимо. Варимо близько 10 хвилин.
    Сметанний соус готовий. Тепер можна додати пару крапель лимонного соку і посічену зелень.

    Вершковий соус з печериць


    Можна замість сметани використовувати вершки. Соус з печериць з вершками має більш ніжний смак, без кислинки, яку надає соусу сметана. Можна так само трохи змінити технологію приготування.
    Інгредієнти:

  • печериці - 500 г;

  • цибулина велика - 1 шт.;

  • масло вершкове;

  • борошно - 3 ч. ложки;

  • вершки - 05 л;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Печериці готуємо також, як в першому рецепті і смажимо їх у вершковому маслі на помірному вогні. Коли гриби будуть майже готові, додаємо дрібно нашатковану цибулю. Ще трохи смажимо все разом.
    Потім додаємо борошно, гарненько змішуємо її з грибами, і розводимо всю цю масу вершками, вливаючи їх тонкою цівкою і інтенсивно розмішуючи.
    Доводимо до кипіння, солимо, перчимо і на малюсінькому вогні варимо під кришкою хвилин п'ятнадцять.
    Вершково-грибний соус з печериць подаємо до пасти, м'яса, вареним овочам.

    Білий грибний соус з печериць


    Гарні білі соуси з печериць. Ось цей рецепт дуже поєднується з вареною рибою. Готують його на основі білого рибного соусу.
    Інгредієнти:

  • білий рибний соус;

  • жовтки - 2 шт.;

  • печериці - 2 шт.;

  • ракові шийки - 10 шт.;

  • сік лимонний;

  • Грибний соус з печериць
  • сіль, перець.


  • Приготування
    Білий рибний соус готується шляхом додавання рибного бульйону в підсмажене на вершковому маслі борошно.
    У цей соус, охолоджений до кімнатної температури, потрібно додати жовтки, масло, і повільно нагріти, розмішуючи, щоб жовтки не згорнулися. Потім додаємо дуже дрібно нарізані печериці, ракові шийки і упарюємо до готовності. У самому кінці додаємо лимонний сік за смаком.
    Ми сподіваємося, що всі соуси з печериць, рецепти яких ми представили, вам сподобаються, і ви будете урізноманітнити свій стіл саме цими соусами.