Соус для голубців
Традиційне польське блюдо голубці зазвичай подається з соусом на томатній основі, або просто без соусу взагалі. Однак ми вирішили урізноманітнити смак цього блюда саме завдяки широкому асортименту соусів, з яким голубці прекрасно поєднуються. Як приготувати оригінальний соус для голубців читайте в нашій статті.
Інгредієнти:
рослинне масло - 5 ст. ложок;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
подрібнений часник - 1 ст. ложка;
томатна паста - 1 ст. ложка;
паприка - 4 ст. ложки;
курячий бульйон - 2 ст.;
томати у власному соку - 1 ст.;
бальзамічний оцет - 2 ст. ложки;
цукор - 1 ст. ложка;
чебрець - 4 гілочки;
сіль - за смаком.
Приготування
У сотейнику або глибокій сковороді розігріваємо олію. Обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю і часник до м'якості, після чого додаємо томатну пасту, самі томати і паприку. Ретельно перемішуємо і заливаємо все курячим бульйоном . Приправляємо соус сіллю, перцем, додаємо цукор, бальзамічний оцет і чебрець. Тушкуємо соус на середньому вогні 5 хвилин, після чого заливаємо їм голубці.
Такий же соус для голубців можна зробити і в мультиварці, скориставшись режимом «Випічка» для обсмажування овочів і випарювання соусу.
Інгредієнти:
рослинна олія;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
томатний сік - 400 мл;
томатна паста - 1 ст. ложка;
борошно - 1 ч. ложка;
цукор - 1 ст. ложка.
Приготування
На рослинному маслі обсмажуємо до м'якості подрібнену цибулю і натерту на дрібній тертці моркву. Як тільки овочі стануть м'яким, додаємо до них нарізаний часник і трохи борошна. Ретельно перемішуємо.
Беремо 400 мл томатного соку, бажано натуральної, або, ще краще, домашнього і заливаємо їм пасеровку з овочів. Слідом за соком відправляємо в сковороду і томатну пасту. За смаком солимо і перчимо майбутній соус, додаємо цукор. Соус для ледачих голубців готовий!
Інгредієнти:
борошно - 1/3 ст.;
масло - 100 г;
гірчичний порошок - 1/2 ч. ложки;
молоко - 2 ст.;
вустерширський соус - 1/2 ч. ложки;
тертий твердий сир - 80 р.
Приготування
Перед тим, як зробити соус для голубців, підготуємо для нього базу у вигляді «ру» - основи з борошна і вершкового масла. У сотейнику розтоплюємо масло й обсмажуємо на ньому борошно близько 2 хвилин. Постійно помішуючи борошняну масу, вливаємо до неї тепле молоко або вершки, намагаючись уникнути утворення грудок. Додаємо вустерширський соус гірчичний порошок, трохи солимо соус, не забуваючи про те, що при випаровуванні надлишків вологи і загусанні, соус стає солонішим. В кінці готування додаємо в соус тертий сир і ретельно перемішуємо. Подаємо гарячий сирний соус з готовими голубцями.
Інгредієнти:
овочевий бульйон - 1 ст.;
томати у власному соку - 1 банка (300 г);
сметана - 150 г;
молоко - 3-4 ст. ложки;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
борошно - 1 1/2 ст. ложки;
рослинна олія;
сіль, перець - за смаком;
зелень - за смаком.
Приготування
Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. Обсмажуємо його на розігрітому рослинному маслі до золотистого кольору. Після чого додаємо банку томатів у власному соку, або еквівалентну кількість свіжих подрібнених і очищених томатів. Обсмажуємо все разом ще 3-4 хвилини. У каструлю з соусом кладемо голубці і заливаємо їх бульйоном так, щоб покрити. Ставимо голубці тушкуватися на невеликий вогонь, а самі тим часом займемося сметанною заправкою.
На сухій сковороді обсмажуємо борошно до золотистого кольору, заливаємо його молоком і додаємо сметану. Уварюємо соус 3-5 хвилин, до загустіння, після чого виливаємо його в каструлю з голубцями і перемішуємо.
Смачний соус для гасіння голубців
Інгредієнти:
Приготування
У сотейнику або глибокій сковороді розігріваємо олію. Обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю і часник до м'якості, після чого додаємо томатну пасту, самі томати і паприку. Ретельно перемішуємо і заливаємо все курячим бульйоном . Приправляємо соус сіллю, перцем, додаємо цукор, бальзамічний оцет і чебрець. Тушкуємо соус на середньому вогні 5 хвилин, після чого заливаємо їм голубці.
Такий же соус для голубців можна зробити і в мультиварці, скориставшись режимом «Випічка» для обсмажування овочів і випарювання соусу.
Рецепт простого соусу до «ледачим» голубців
Інгредієнти:
Приготування
На рослинному маслі обсмажуємо до м'якості подрібнену цибулю і натерту на дрібній тертці моркву. Як тільки овочі стануть м'яким, додаємо до них нарізаний часник і трохи борошна. Ретельно перемішуємо.
Беремо 400 мл томатного соку, бажано натуральної, або, ще краще, домашнього і заливаємо їм пасеровку з овочів. Слідом за соком відправляємо в сковороду і томатну пасту. За смаком солимо і перчимо майбутній соус, додаємо цукор. Соус для ледачих голубців готовий!
Рецепт сирного соусу до голубців
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити соус для голубців, підготуємо для нього базу у вигляді «ру» - основи з борошна і вершкового масла. У сотейнику розтоплюємо масло й обсмажуємо на ньому борошно близько 2 хвилин. Постійно помішуючи борошняну масу, вливаємо до неї тепле молоко або вершки, намагаючись уникнути утворення грудок. Додаємо вустерширський соус гірчичний порошок, трохи солимо соус, не забуваючи про те, що при випаровуванні надлишків вологи і загусанні, соус стає солонішим. В кінці готування додаємо в соус тертий сир і ретельно перемішуємо. Подаємо гарячий сирний соус з готовими голубцями.
Сметанно-томатний соус для голубців
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. Обсмажуємо його на розігрітому рослинному маслі до золотистого кольору. Після чого додаємо банку томатів у власному соку, або еквівалентну кількість свіжих подрібнених і очищених томатів. Обсмажуємо все разом ще 3-4 хвилини. У каструлю з соусом кладемо голубці і заливаємо їх бульйоном так, щоб покрити. Ставимо голубці тушкуватися на невеликий вогонь, а самі тим часом займемося сметанною заправкою.
На сухій сковороді обсмажуємо борошно до золотистого кольору, заливаємо його молоком і додаємо сметану. Уварюємо соус 3-5 хвилин, до загустіння, після чого виливаємо його в каструлю з голубцями і перемішуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сметанно-часниковий соус
Соуси зі сметани мають вершковим смаком, який чудово доповнює страви з риби і м'яса. Різновидів цієї популярної заправки дуже багато. Але сьогодні
М'ясний соус
М'ясний соус є чудовим доповненням до будь гарнірів. Варіантів його створення дуже багато. Ми сьогодні з вами розглянемо кілька найбільш цікавих і
Ліниві голубці в духовці
Ліниві голубці на те і ледачі, що готуються швидко і без всяких турбот. Кілька рецептів простого страви ми підібрали для вас в цій статті.
Як приготувати заморожені голубці?
Напівфабрикати в наш час - незамінний підручний засіб для кожної господині. З їх допомогою можна, без особливих зусиль, швидко приготувати смачну
Голубці в мікрохвильовці
У мікрохвильовій печі можна приготувати абсолютно все що завгодно, від відварених яєць до повітряного бісквіта. У цій статті ми розповімо, як
Ліниві голубці в мультиварці
Рецепти ледачих голубців вже давно відомим нашим господиням. А ось як приготувати цю страву в мультиварці поки знають небагато. З цієї причини ми