Кефаль - рецепти

Що можна приготувати з кефалі, які рецепти використовувати і як зробити це правильно? Відповіді на ці питання ми дамо в даній статті.
Смажена кефаль
Тим, хто не вважає калорій, неодмінно припаде до смаку соковита смажена кефаль, яка послужить не тільки доповненням до будь-якого гарніру, але і закускою до пляшки холодного пива.
Інгредієнти:
Приготування
Філе кефалі моєму, суші і трохи змащуємо рослинним маслом, для того щоб прянощі краще обтягнули рибу. У невеликій мисці змішуємо всі спеції і обвалюємо в них кефаль. Перед тим, як посмажити кефаль, розжарюємо масло на сковороді, готуємо рибу до рум'яної скоринки (буквально за 2 хвилини з кожного боку), а після подаємо з соком лимона і будь-яким гострим соусом.
Любителі хрусткою рибки можуть занурити кефаль в густий кляр з яйця і борошна після обвалювання в спеціях або просто посипають паніровкою.
Кефаль в мультиварці
Тушкована в марокканських спеціях кефаль перетворить цю непересічну рибку в шедевр кулінарного мистецтва, який без сорому можна подати до званого вечері.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як смачно приготувати нашу кефаль, її необхідно замаринувати. Для цього покладіть скибочки філе в нержавіючий посуд і змастіть оливковою олією. Гарненько здобріть кожен шматочок філе шафраном, кайенским перцем і листям чебрецю. Залиште кефаль маринуватися на 30 хвилин.
Розігрійте мультиварку і в режимі «Смаження» підрум'яньте часник з кмином, після можна додати апельсиновий сік. Дочекайтеся, коли сік почне кипіти і випарується приблизно на половину, потім влийте томатний сік і варіть суміш ще 1-2 хвилини. Перейдіть в режим «Гасіння» і викладайте рибне філе. Готувати рибу необхідно близько 25-30 хвилин.
Кефаль в пароварці
Інгредієнти:
Приготування
Кефаль чистимо, миємо, відрізаємо плавники і робимо невеликі поперечні надрізи з боків. У кожен з надрізів втираємо сіль, перець і тертий імбир. Покласти рибу у чашу пароварки і готуємо 15 хвилин.
Соки, виділені рибою під час готування, наполовину випариваем на сковороді і поливаємо ними кефаль. Тонкі пластинки часнику обсмажуємо на кунжутній олії до золотистого кольору і подаємо їх до риби разом з соєвим соусом.
Кефаль в аерогрилі
Інгредієнти:
Для соусу:

Приготування
Кефаль чистимо та миємо, укладаємо в аерогриль, злегка присипавши сіллю (оскільки наш соус досить солоний). Готуємо рибу 10 хвилин при 200 градусах.
А тим часом зробимо простий соус: у блендері змішуємо маслини, каперси, анчоуси і томати, додаємо рубану петрушку і оливкове масло.
Подаємо кефаль з соусом і смаженою картоплею. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти

Дорада в духовці
Коли хочеться приготувати що-небудь незвичайне, радимо вам звернути увагу на ці рецепти запеченої доради. Ми постаралися зібрати найбільш цікаві

Холодець із судака - рецепт
Холодець із судака - відмінне блюдо для святкового столу. Воно стане не тільки знатної закускою, але і оригінальною прикрасою. Адже зовнішній вигляд

Зубатка в духовці
Якщо ви любите експериментувати з рибними стравами, рецепти зубатки, приготовленої в духовці, вам сподобаються. Страви, отримані у результаті, можна

Як смажити рибу на сковороді?
Смаження риби, рівно як і смаження м'яса, вимагає делікатного підходу, який забезпечить вам незабутню вечерю з правильно приготовлених рибних страв.

Як правильно коптити рибу?
Копчена риба має дуже приємний аромат і неповторний смак. Її вживають самостійно, або додають при приготуванні різних страв. Можна купити готову

Рибне азу
Азу - повсякденне блюдо татарської кухні. Зазвичай азу готують з м'яса з різними овочами та спеціями. Дуже смачне пісне азу можна приготувати з риби.