Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кефаль - рецепти

Кефаль - рецепти

22-03-2015, 13:10
1 231
Кефаль - рецепти
Невелика мешканка солоних вод - кефаль, вже давно зарекомендувала себе на наших столах. По всьому світу цю невелику рибку готують всілякими способами і цінують не тільки за смак приємний і жирність, але і за масу корисних речовин, джерелом яких є її м'ясо. Як і будь-яка риба, кефаль багата білком, макро - і мікроелементами, вітамінами.
Що можна приготувати з кефалі, які рецепти використовувати і як зробити це правильно? Відповіді на ці питання ми дамо в даній статті.

Смажена кефаль


Тим, хто не вважає калорій, неодмінно припаде до смаку соковита смажена кефаль, яка послужить не тільки доповненням до будь-якого гарніру, але і закускою до пляшки холодного пива.
Інгредієнти:

  • філе кефалі - 2 шт.;

  • масло рослинне - 50 мл;

  • чорний перець - 1/4 ч. ложки;

  • орегано - 1 /2 ч. ложки;

  • тархун, шавлія - по щіпці;

  • часник сушений - 1/2 ч. ложки;

  • сіль - за смаком;

  • лимон - 1 шт.


  • Приготування
    Філе кефалі моєму, суші і трохи змащуємо рослинним маслом, для того щоб прянощі краще обтягнули рибу. У невеликій мисці змішуємо всі спеції і обвалюємо в них кефаль. Перед тим, як посмажити кефаль, розжарюємо масло на сковороді, готуємо рибу до рум'яної скоринки (буквально за 2 хвилини з кожного боку), а після подаємо з соком лимона і будь-яким гострим соусом.
    Любителі хрусткою рибки можуть занурити кефаль в густий кляр з яйця і борошна після обвалювання в спеціях або просто посипають паніровкою.

    Кефаль в мультиварці


    Тушкована в марокканських спеціях кефаль перетворить цю непересічну рибку в шедевр кулінарного мистецтва, який без сорому можна подати до званого вечері.
    Інгредієнти:

  • філе червоної кефалі - 8 шт.;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • шафран - щіпка;

  • кайенский перець - 1/2 ч. ложки;

  • чебрець свіжий - 2 гілочки;

  • часник - 1 зубчик;

  • кмин (мелений)- 2 ч. ложки;

  • апельсиновий сік - 50 мл;

  • томатний сік - 200 мл;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Перед тим, як смачно приготувати нашу кефаль, її необхідно замаринувати. Для цього покладіть скибочки філе в нержавіючий посуд і змастіть оливковою олією. Гарненько здобріть кожен шматочок філе шафраном, кайенским перцем і листям чебрецю. Залиште кефаль маринуватися на 30 хвилин.
    Розігрійте мультиварку і в режимі «Смаження» підрум'яньте часник з кмином, після можна додати апельсиновий сік. Дочекайтеся, коли сік почне кипіти і випарується приблизно на половину, потім влийте томатний сік і варіть суміш ще 1-2 хвилини. Перейдіть в режим «Гасіння» і викладайте рибне філе. Готувати рибу необхідно близько 25-30 хвилин.

    Кефаль в пароварці


    Інгредієнти:

  • кефаль сіра - 500 г;

  • імбир - шматок в 25 див;

  • зелена цибуля - 4 пера;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • кунжутне масло - 2 ст. ложки;

  • часник - 4 зубчики;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Кефаль чистимо, миємо, відрізаємо плавники і робимо невеликі поперечні надрізи з боків. У кожен з надрізів втираємо сіль, перець і тертий імбир. Покласти рибу у чашу пароварки і готуємо 15 хвилин.
    Соки, виділені рибою під час готування, наполовину випариваем на сковороді і поливаємо ними кефаль. Тонкі пластинки часнику обсмажуємо на кунжутній олії до золотистого кольору і подаємо їх до риби разом з соєвим соусом.

    Кефаль в аерогрилі


    Інгредієнти:

  • кефаль - 6 шт.


  • Для соусу:

  • маслини - 180 г;

  • каперси - 30 г;

  • анчоуси (філе в олії) - 6 шт.;

  • петрушка - 1/4 пучка;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;
  • Кефаль - рецепти

  • томати сушені - 2 шт.


  • Приготування
    Кефаль чистимо та миємо, укладаємо в аерогриль, злегка присипавши сіллю (оскільки наш соус досить солоний). Готуємо рибу 10 хвилин при 200 градусах.
    А тим часом зробимо простий соус: у блендері змішуємо маслини, каперси, анчоуси і томати, додаємо рубану петрушку і оливкове масло.
    Подаємо кефаль з соусом і смаженою картоплею. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Дорада в духовці
    Дорада в духовці
    Коли хочеться приготувати що-небудь незвичайне, радимо вам звернути увагу на ці рецепти запеченої доради. Ми постаралися зібрати найбільш цікаві
    Холодець із судака - рецепт
    Холодець із судака - рецепт
    Холодець із судака - відмінне блюдо для святкового столу. Воно стане не тільки знатної закускою, але і оригінальною прикрасою. Адже зовнішній вигляд
    Зубатка в духовці
    Зубатка в духовці
    Якщо ви любите експериментувати з рибними стравами, рецепти зубатки, приготовленої в духовці, вам сподобаються. Страви, отримані у результаті, можна
    Як смажити рибу на сковороді?
    Як смажити рибу на сковороді?
    Смаження риби, рівно як і смаження м'яса, вимагає делікатного підходу, який забезпечить вам незабутню вечерю з правильно приготовлених рибних страв.
    Як правильно коптити рибу?
    Як правильно коптити рибу?
    Копчена риба має дуже приємний аромат і неповторний смак. Її вживають самостійно, або додають при приготуванні різних страв. Можна купити готову
    Рибне азу
    Рибне азу
    Азу - повсякденне блюдо татарської кухні. Зазвичай азу готують з м'яса з різними овочами та спеціями. Дуже смачне пісне азу можна приготувати з риби.