Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Смажений пеленгас

Смажений пеленгас

22-03-2015, 09:53
473
Смажений пеленгас
Смажений пеленгас просте у приготуванні блюдо, з яким з легкістю впорається навіть недосвідчена господиня. Риба виходить приголомшливо смачної і неймовірно апетитною. Її можна подати з картоплею і будь-яким овочевим салатом. Давайте розглянемо з вами оригінальні рецепти приготування смаженого пеленгаса.

Смажений пеленгас в соєвому соусі


Інгредієнти:

  • молоко - 500 мл;

  • пеленгас філе - 15 кг;

  • соус соєвий - 50 мл;

  • сік лимона - 3 ст. ложки;

  • масло рослинне - 0 5 ст.;

  • сіль, мелений чорний перець;

  • лимон для прикраси;

  • борошно для панірування.


  • Приготування
    Філе пеленгаса моєму, витираємо рушником, обробляємо, нарізаємо на шматочки і натираємо сіллю і меленим перцем з усіх боків. Далі шматочки рибки укладаємо в каструлю, злегка скроплюємо лимонним соком, соєвим соусом і заливаємо молоком, залишаючи маринуватися на 20 хвилин. Після цього просочені шматочки обвалюємо в борошні, кладемо в розігріту олію і обсмажуємо до золотавої скоринки з двох сторін. Перед подачею прикрашаємо блюдо лимонними часточками і подаємо на стіл.

    Смажений пеленгас в томаті


    Інгредієнти:

  • пеленгас - 3 шт.;

  • цибулина - 2 шт.;

  • рослинна олія;

  • борошно пшеничне - 200 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Для заправки:

  • томатна паста - 100 мл;

  • кип'ячена вода - 2 ст.;

  • мелений чорний перець - за смаком.


  • Приготування
    Рибу очищаємо від лушпиння, видаляємо нутрощі і нарізаємо на невеликі стейки. Шматочки риби гарненько натираємо сіллю і залишаємо засаливаться на 10 хвилин. Тим часом подрібнюємо і пасеруємо до золотистого кольору цибулю. Далі шматочки риби промиваємо під проточною водою від солі і обвалюємо в борошні. Викладаємо рибу на сковороду і обсмажуємо скибочки пеленгаса на середньому вогні до золотистої скоринки з двох сторін орієнтовно за 5 хвилин.
    Цим часом поки розводимо в двох склянках холодної води томатну пасту. Змішуємо її з цибулі, обсмаженням, посипаємо меленим чорним перцем і перемішуємо. Викладаємо смажену рибу в чавунець, заливаємо приготовленої заправкою, закриваємо кришкою і тушкуємо приблизно 15-20 хвилин.

    Смажений пеленгас в клярі


    Інгредієнти:

  • пеленгас - 1 кг;

  • борошно - 150 г;

  • сіль, чорний мелений перець - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Для кляру:

  • яйце - 1 шт.;

  • молоко - 40 мл;

  • соус соєвий - 15 ст. ложки.


  • Приготування
    Спочатку робимо кляр . Яйце гарненько збиваємо міксером або віночком. Додаємо соєвий соус і виливаємо молоко. Солимо, перчимо масу і розмішуємо. Пеленгас розрізаємо на шматочки, потім кожен в яєчну суміш і занурюємо в борошні. Смажимо рибку з обох сторін на розігрітій олії в сковороді до утворення золотистої скоринки.

    Смажений пеленгас в сметані


    Інгредієнти:

  • сметана або майонез - 100 мл;

  • пеленгас - 500 г;

  • сік лимона - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • борошно - 100 г;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Отже, беремо рибу, очищаємо його від лушпиння, вспариваем черевце, акуратно відрізаємо голову і видаляємо всі нутрощі. Потім гарненько промиваємо внутрішні стінки. Далі наливаємо в миску сметану, додаємо за смаком чорний перець та сіль. Видавлюємо сік
    Смажений пеленгас
    свіжого лимона і перекладаємо нашу рибку в сметану. Ставимо її в холодне місце приблизно на 2-3 години. Після закінчення цього часу, пеленгас гарненько промаринується і буде повністю готовий до того, щоб перейти до процесу обсмажування.
    Отже, в глибоку емальовану тарілку насипаємо борошно. І одночасно з цим ставимо на вогонь сковорідку з рослинним маслом. Дістаємо рибу з кляру , гарненько паніруємо її в борошні й обсмажуємо на слабенькому вогні з двох сторін. Готовий пеленгас розрізаємо на стейки і подаємо з улюбленим гарніром на стіл.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як смачно приготувати рибу?
    Як смачно приготувати рибу?
    Коли приходить час готувати рибу, не кожна господиня одразу згадає хороший рецепт. Але у вас є ми, а ми обов'язково допоможемо і підкажемо чудовий
    Кальмари у вині
    Кальмари у вині
    Кальмари у вині - це смачне блюдо Середземноморської кухні, яке відмінно підійде для святкового столу. Вони можуть бути як самостійною стравою, так і
    Риба, запечена з помідорами
    Риба, запечена з помідорами
    Іноді до свята хочеться приготувати що-небудь новеньке і незвичайне, і у нас є для вас рішення - пропонуємо запекти рибу з помідорами. Вийде смачно,
    Смажений минтай
    Смажений минтай
    З минтая можна приготувати безліч цікавих і смачних страв. Але сьогодні мова піде про найпростішому страва - смаженому минтае. Давайте розберемося,
    Хек в клярі
    Хек в клярі
    Хек - одна з найпопулярніших риб в кулінарії, завдяки своїй доступності та смачному білому м'ясу. Готувати таку рибу одне задоволення - швидко і
    Минтай в клярі
    Минтай в клярі
    Минтай, смажений в клярі, - дивно смачне блюдо, яке цілком може прикрасити як звичайний сімейний обід, так і святковий стіл. Минтай в клярі виходить