Слабосолона сьомга в домашніх умовах

Рецепт засолки слабосоленої сьомги з джином
Якщо ви хочете зробити слабосолону сьомгу джерелом багатогранного смаку - пустіть в хід цей рецепт. Трохи спецій і хороший ароматний джин зроблять свою справу. Втім, додавання останнього не обов'язково.
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо цукор з сіллю, перцем, сушеним ялівцем, спеціями і заливаємо все джином. Половину ароматного соляного міксу розподіляємо по дну скляної або керамічної посуду, а другу половину викладаємо на м'якоть філе сьомги. Укладаємо рибне філе шкірою на соляну подушку і накриваємо харчовою плівкою. Поверх кладемо дошку або тарілку, ставимо на це прес і залишаємо на 12 годин в холодильнику, періодично перевіряючи і зливаючи надлишки рідини.
Через деякий час видаляємо з сьомги всі кристали солі, цукру, ягоди і прянощі, промокаємо рибу серветкою і нарізаємо тонкими скибочками.
Простий рецепт приготування слабосоленої сьомги
Отримати свіжий і чистий рибний смак теж можна, для цього, мінімізуйте кількість спецій і додайте лише базові сіль з цукром. Кріп залишається на ваш розсуд.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити слабосолону сьомгу будинку, рибу необхідно очистити від кісток - цей прийом допоможе нам позбутися клопотів у майбутньому.
У чашу блендера насипаємо цукор з сіллю, додаємо трохи води і кладемо зелень кропу. Збиваємо суміш до однорідності. Половину суміші з солі і цукру розкладаємо на аркуші харчової плівки, викладаємо філе сьомги шкірою вниз і розподіляємо залишилася сіль. Загорнути рибу плівкою зверху, кладемо на блюдо, в яке збиратиметься волога, і ставимо під прес. Через добу в холодильнику риба буде готова, залишиться лише зняти надлишки сольових кристалів і можна подавати до столу.
Приготування гравлакса з слабосоленої сьомги
У північних народів всі страви з солоної риби з прянощами і травами носили назву гравлакс, але одним з найбільш характерних став спосіб просолення риби з додаванням буряків. У підсумку, риба отримує не тільки солоний смак, укупі з ароматом прянощів і алкоголю, але і солодкість буряків разом з її характерним рубіновим відтінком.
Раніше скандинави готували гравлакс в ямах, але в сучасному світі приготувати таку слабосолону сьомгу можна домашніх умовах.
Інгредієнти:

Приготування
Змішуємо сіль з цукром і натираємо половиною суміші риб'ячу шкіру. Кладемо рибу на подушку з половини нарізаного кропу і цедра одного лимона, розмістивши все на аркуші харчової плівки. Поверх рибної м'якоті розподіляємо залишилася сіль з цукром. Змішуємо натерту буряк з горілкою, хріном і залишилася зеленню, після чого викладаємо суміш поверх риби. Накриваємо сьомгу плівкою, ставимо під прес і залишаємо в холодильнику на 5-8 годин (можна на добу, якщо є час). Перед подачею буряк і залишки солі зчищаємо.
Рекомендуємо добрі рецепти

Салат з сьомгою слабосоленої
Салати з сьомги завжди по праву займають кращі місця на святковому столі, що зовсім не дивно! Ніжний смак сьомги в поєднанні з іншими відповідними

Як приготувати стейк з сьомги?
Стейк з сьомги - це дуже смачна традиційна їжа і приготувати її досить просто. Давайте розглянемо декілька цікавих рецептів смаження цієї

Сьомга з грибами
Серед різних видів риби, вживаної нами їжі, неодмінно, виділяється сьомга. За її дивовижні смакові і корисні якості цю морську мешканку не даремно

Сьомга, запечена під сиром
Сьомга - надзвичайно смачна риба, з якої можна готувати найрізноманітніші страви. І сьогодні ми поділимося цікавими рецептами, як її запекти під

Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але

Закуска з сьомги
Закуски з риби здатні прикрасити як святковий, так і повсякденний стіл. Варіантів їх приготування досить багато, тут все залежить від ваших