Слабосолона сьомга в домашніх умовах
Готувати слабосолону сьомгу в домашніх умовах елементарно просто, а головне, досить швидко. Звичайно, весь процес приготування не займає більше доби, а багатий асортимент різних натуральних ароматичних і смакових добавок дозволяє кожного разу отримувати новий смачний результат. Про те, як зробити слабосолону сьомгу читайте далі.
Якщо ви хочете зробити слабосолону сьомгу джерелом багатогранного смаку - пустіть в хід цей рецепт. Трохи спецій і хороший ароматний джин зроблять свою справу. Втім, додавання останнього не обов'язково.
Інгредієнти:
сіль - 75 г;
цукор - 75 г;
лимонна цедра - 1 ч. ложка;
чорний перець горошком - 1 /2 ч. ложки;
рожевий перець горошком - 1 ч. ложка;
насіння коріандру - 6 г;
насіння куміна - 3 г;
ягоди ялівцю - 3 г;
джин - 80 мл;
філе сьомги - 420 р.
Приготування
Змішуємо цукор з сіллю, перцем, сушеним ялівцем, спеціями і заливаємо все джином. Половину ароматного соляного міксу розподіляємо по дну скляної або керамічної посуду, а другу половину викладаємо на м'якоть філе сьомги. Укладаємо рибне філе шкірою на соляну подушку і накриваємо харчовою плівкою. Поверх кладемо дошку або тарілку, ставимо на це прес і залишаємо на 12 годин в холодильнику, періодично перевіряючи і зливаючи надлишки рідини.
Через деякий час видаляємо з сьомги всі кристали солі, цукру, ягоди і прянощі, промокаємо рибу серветкою і нарізаємо тонкими скибочками.
Отримати свіжий і чистий рибний смак теж можна, для цього, мінімізуйте кількість спецій і додайте лише базові сіль з цукром. Кріп залишається на ваш розсуд.
Інгредієнти:
сіль - 450 г;
цукор - 20 г;
вода - 25 мл;
пучок укопа;
філе сьомги - 15 кг.
Приготування
Перед тим, як зробити слабосолону сьомгу будинку, рибу необхідно очистити від кісток - цей прийом допоможе нам позбутися клопотів у майбутньому.
У чашу блендера насипаємо цукор з сіллю, додаємо трохи води і кладемо зелень кропу. Збиваємо суміш до однорідності. Половину суміші з солі і цукру розкладаємо на аркуші харчової плівки, викладаємо філе сьомги шкірою вниз і розподіляємо залишилася сіль. Загорнути рибу плівкою зверху, кладемо на блюдо, в яке збиратиметься волога, і ставимо під прес. Через добу в холодильнику риба буде готова, залишиться лише зняти надлишки сольових кристалів і можна подавати до столу.
У північних народів всі страви з солоної риби з прянощами і травами носили назву гравлакс, але одним з найбільш характерних став спосіб просолення риби з додаванням буряків. У підсумку, риба отримує не тільки солоний смак, укупі з ароматом прянощів і алкоголю, але і солодкість буряків разом з її характерним рубіновим відтінком.
Раніше скандинави готували гравлакс в ямах, але в сучасному світі приготувати таку слабосолону сьомгу можна домашніх умовах.
Інгредієнти:
сьомга - 320 г;
відварений буряк - 500 г;
пучок кропу;
лимон - 2 шт.;
горілка - 25 мл;
цукор - 10 г;
сіль - 40 г;
тертий хрін - 5 р.
Приготування
Змішуємо сіль з цукром і натираємо половиною суміші риб'ячу шкіру. Кладемо рибу на подушку з половини нарізаного кропу і цедра одного лимона, розмістивши все на аркуші харчової плівки. Поверх рибної м'якоті розподіляємо залишилася сіль з цукром. Змішуємо натерту буряк з горілкою, хріном і залишилася зеленню, після чого викладаємо суміш поверх риби. Накриваємо сьомгу плівкою, ставимо під прес і залишаємо в холодильнику на 5-8 годин (можна на добу, якщо є час). Перед подачею буряк і залишки солі зчищаємо.
Рецепт засолки слабосоленої сьомги з джином
Якщо ви хочете зробити слабосолону сьомгу джерелом багатогранного смаку - пустіть в хід цей рецепт. Трохи спецій і хороший ароматний джин зроблять свою справу. Втім, додавання останнього не обов'язково.
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо цукор з сіллю, перцем, сушеним ялівцем, спеціями і заливаємо все джином. Половину ароматного соляного міксу розподіляємо по дну скляної або керамічної посуду, а другу половину викладаємо на м'якоть філе сьомги. Укладаємо рибне філе шкірою на соляну подушку і накриваємо харчовою плівкою. Поверх кладемо дошку або тарілку, ставимо на це прес і залишаємо на 12 годин в холодильнику, періодично перевіряючи і зливаючи надлишки рідини.
Через деякий час видаляємо з сьомги всі кристали солі, цукру, ягоди і прянощі, промокаємо рибу серветкою і нарізаємо тонкими скибочками.
Простий рецепт приготування слабосоленої сьомги
Отримати свіжий і чистий рибний смак теж можна, для цього, мінімізуйте кількість спецій і додайте лише базові сіль з цукром. Кріп залишається на ваш розсуд.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити слабосолону сьомгу будинку, рибу необхідно очистити від кісток - цей прийом допоможе нам позбутися клопотів у майбутньому.
У чашу блендера насипаємо цукор з сіллю, додаємо трохи води і кладемо зелень кропу. Збиваємо суміш до однорідності. Половину суміші з солі і цукру розкладаємо на аркуші харчової плівки, викладаємо філе сьомги шкірою вниз і розподіляємо залишилася сіль. Загорнути рибу плівкою зверху, кладемо на блюдо, в яке збиратиметься волога, і ставимо під прес. Через добу в холодильнику риба буде готова, залишиться лише зняти надлишки сольових кристалів і можна подавати до столу.
Приготування гравлакса з слабосоленої сьомги
У північних народів всі страви з солоної риби з прянощами і травами носили назву гравлакс, але одним з найбільш характерних став спосіб просолення риби з додаванням буряків. У підсумку, риба отримує не тільки солоний смак, укупі з ароматом прянощів і алкоголю, але і солодкість буряків разом з її характерним рубіновим відтінком.
Раніше скандинави готували гравлакс в ямах, але в сучасному світі приготувати таку слабосолону сьомгу можна домашніх умовах.
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо сіль з цукром і натираємо половиною суміші риб'ячу шкіру. Кладемо рибу на подушку з половини нарізаного кропу і цедра одного лимона, розмістивши все на аркуші харчової плівки. Поверх рибної м'якоті розподіляємо залишилася сіль з цукром. Змішуємо натерту буряк з горілкою, хріном і залишилася зеленню, після чого викладаємо суміш поверх риби. Накриваємо сьомгу плівкою, ставимо під прес і залишаємо в холодильнику на 5-8 годин (можна на добу, якщо є час). Перед подачею буряк і залишки солі зчищаємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з сьомгою слабосоленої
Салати з сьомги завжди по праву займають кращі місця на святковому столі, що зовсім не дивно! Ніжний смак сьомги в поєднанні з іншими відповідними
Як приготувати стейк з сьомги?
Стейк з сьомги - це дуже смачна традиційна їжа і приготувати її досить просто. Давайте розглянемо декілька цікавих рецептів смаження цієї
Сьомга з грибами
Серед різних видів риби, вживаної нами їжі, неодмінно, виділяється сьомга. За її дивовижні смакові і корисні якості цю морську мешканку не даремно
Сьомга, запечена під сиром
Сьомга - надзвичайно смачна риба, з якої можна готувати найрізноманітніші страви. І сьогодні ми поділимося цікавими рецептами, як її запекти під
Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але
Закуска з сьомги
Закуски з риби здатні прикрасити як святковий, так і повсякденний стіл. Варіантів їх приготування досить багато, тут все залежить від ваших