Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Слабосолона сьомга в домашніх умовах

Слабосолона сьомга в домашніх умовах

22-03-2015, 08:00
835
Слабосолона сьомга в домашніх умовах
Готувати слабосолону сьомгу в домашніх умовах елементарно просто, а головне, досить швидко. Звичайно, весь процес приготування не займає більше доби, а багатий асортимент різних натуральних ароматичних і смакових добавок дозволяє кожного разу отримувати новий смачний результат. Про те, як зробити слабосолону сьомгу читайте далі.

Рецепт засолки слабосоленої сьомги з джином


Якщо ви хочете зробити слабосолону сьомгу джерелом багатогранного смаку - пустіть в хід цей рецепт. Трохи спецій і хороший ароматний джин зроблять свою справу. Втім, додавання останнього не обов'язково.
Інгредієнти:

  • сіль - 75 г;

  • цукор - 75 г;

  • лимонна цедра - 1 ч. ложка;

  • чорний перець горошком - 1 /2 ч. ложки;

  • рожевий перець горошком - 1 ч. ложка;

  • насіння коріандру - 6 г;

  • насіння куміна - 3 г;

  • ягоди ялівцю - 3 г;

  • джин - 80 мл;

  • філе сьомги - 420 р.


  • Приготування
    Змішуємо цукор з сіллю, перцем, сушеним ялівцем, спеціями і заливаємо все джином. Половину ароматного соляного міксу розподіляємо по дну скляної або керамічної посуду, а другу половину викладаємо на м'якоть філе сьомги. Укладаємо рибне філе шкірою на соляну подушку і накриваємо харчовою плівкою. Поверх кладемо дошку або тарілку, ставимо на це прес і залишаємо на 12 годин в холодильнику, періодично перевіряючи і зливаючи надлишки рідини.
    Через деякий час видаляємо з сьомги всі кристали солі, цукру, ягоди і прянощі, промокаємо рибу серветкою і нарізаємо тонкими скибочками.

    Простий рецепт приготування слабосоленої сьомги


    Отримати свіжий і чистий рибний смак теж можна, для цього, мінімізуйте кількість спецій і додайте лише базові сіль з цукром. Кріп залишається на ваш розсуд.
    Інгредієнти:

  • сіль - 450 г;

  • цукор - 20 г;

  • вода - 25 мл;

  • пучок укопа;

  • філе сьомги - 15 кг.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити слабосолону сьомгу будинку, рибу необхідно очистити від кісток - цей прийом допоможе нам позбутися клопотів у майбутньому.
    У чашу блендера насипаємо цукор з сіллю, додаємо трохи води і кладемо зелень кропу. Збиваємо суміш до однорідності. Половину суміші з солі і цукру розкладаємо на аркуші харчової плівки, викладаємо філе сьомги шкірою вниз і розподіляємо залишилася сіль. Загорнути рибу плівкою зверху, кладемо на блюдо, в яке збиратиметься волога, і ставимо під прес. Через добу в холодильнику риба буде готова, залишиться лише зняти надлишки сольових кристалів і можна подавати до столу.

    Приготування гравлакса з слабосоленої сьомги


    У північних народів всі страви з солоної риби з прянощами і травами носили назву гравлакс, але одним з найбільш характерних став спосіб просолення риби з додаванням буряків. У підсумку, риба отримує не тільки солоний смак, укупі з ароматом прянощів і алкоголю, але і солодкість буряків разом з її характерним рубіновим відтінком.
    Раніше скандинави готували гравлакс в ямах, але в сучасному світі приготувати таку слабосолону сьомгу можна домашніх умовах.
    Інгредієнти:

  • сьомга - 320 г;

  • відварений буряк - 500 г;

  • пучок кропу;

  • лимон - 2 шт.;

  • горілка - 25 мл;

  • цукор - 10 г;

  • сіль - 40 г;
  • Слабосолона сьомга в домашніх умовах

  • тертий хрін - 5 р.


  • Приготування
    Змішуємо сіль з цукром і натираємо половиною суміші риб'ячу шкіру. Кладемо рибу на подушку з половини нарізаного кропу і цедра одного лимона, розмістивши все на аркуші харчової плівки. Поверх рибної м'якоті розподіляємо залишилася сіль з цукром. Змішуємо натерту буряк з горілкою, хріном і залишилася зеленню, після чого викладаємо суміш поверх риби. Накриваємо сьомгу плівкою, ставимо під прес і залишаємо в холодильнику на 5-8 годин (можна на добу, якщо є час). Перед подачею буряк і залишки солі зчищаємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з сьомгою слабосоленої
    Салат з сьомгою слабосоленої
    Салати з сьомги завжди по праву займають кращі місця на святковому столі, що зовсім не дивно! Ніжний смак сьомги в поєднанні з іншими відповідними
    Як приготувати стейк з сьомги?
    Як приготувати стейк з сьомги?
    Стейк з сьомги - це дуже смачна традиційна їжа і приготувати її досить просто. Давайте розглянемо декілька цікавих рецептів смаження цієї
    Сьомга з грибами
    Сьомга з грибами
    Серед різних видів риби, вживаної нами їжі, неодмінно, виділяється сьомга. За її дивовижні смакові і корисні якості цю морську мешканку не даремно
    Сьомга, запечена під сиром
    Сьомга, запечена під сиром
    Сьомга - надзвичайно смачна риба, з якої можна готувати найрізноманітніші страви. І сьогодні ми поділимося цікавими рецептами, як її запекти під
    Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
    Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
    Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але
    Закуска з сьомги
    Закуска з сьомги
    Закуски з риби здатні прикрасити як святковий, так і повсякденний стіл. Варіантів їх приготування досить багато, тут все залежить від ваших