Готувати слабосолону сьомгу в домашніх умовах елементарно просто, а головне, досить швидко. Звичайно, весь процес приготування не займає більше доби, а багатий асортимент різних натуральних ароматичних і смакових добавок дозволяє кожного разу отримувати новий смачний результат. Про те, як зробити слабосолону сьомгу читайте далі.
Рецепт засолки слабосоленої сьомги з джином
Якщо ви хочете зробити слабосолону сьомгу джерелом багатогранного смаку - пустіть в хід цей рецепт. Трохи спецій і хороший ароматний джин зроблять свою справу. Втім, додавання останнього не обов'язково.
Інгредієнти: сіль - 75 г; цукор - 75 г; лимонна цедра - 1 ч. ложка; чорний перець горошком - 1 /2 ч. ложки; рожевий перець горошком - 1 ч. ложка; насіння коріандру - 6 г; насіння куміна - 3 г; ягоди ялівцю - 3 г; джин - 80 мл; філе сьомги - 420 р. Приготування Змішуємо цукор з сіллю, перцем, сушеним ялівцем, спеціями і заливаємо все джином. Половину ароматного соляного міксу розподіляємо по дну скляної або керамічної посуду, а другу половину викладаємо на м'якоть філе сьомги. Укладаємо рибне філе шкірою на соляну подушку і накриваємо харчовою плівкою. Поверх кладемо дошку або тарілку, ставимо на це прес і залишаємо на 12 годин в холодильнику, періодично перевіряючи і зливаючи надлишки рідини.
Через деякий час видаляємо з сьомги всі кристали солі, цукру, ягоди і прянощі, промокаємо рибу серветкою і нарізаємо тонкими скибочками.
Простий рецепт приготування слабосоленої сьомги
Отримати свіжий і чистий рибний смак теж можна, для цього, мінімізуйте кількість спецій і додайте лише базові сіль з цукром. Кріп залишається на ваш розсуд.
Інгредієнти: сіль - 450 г; цукор - 20 г; вода - 25 мл; пучок укопа; філе сьомги - 15 кг. Приготування Перед тим, як зробити слабосолону сьомгу будинку, рибу необхідно очистити від кісток - цей прийом допоможе нам позбутися клопотів у майбутньому.
У чашу блендера насипаємо цукор з сіллю, додаємо трохи води і кладемо зелень кропу. Збиваємо суміш до однорідності. Половину суміші з солі і цукру розкладаємо на аркуші харчової плівки, викладаємо філе сьомги шкірою вниз і розподіляємо залишилася сіль. Загорнути рибу плівкою зверху, кладемо на блюдо, в яке збиратиметься волога, і ставимо під прес. Через добу в холодильнику риба буде готова, залишиться лише зняти надлишки сольових кристалів і можна подавати до столу.
Приготування гравлакса з слабосоленої сьомги
У північних народів всі страви з солоної риби з прянощами і травами носили назву гравлакс, але одним з найбільш характерних став спосіб просолення риби з додаванням буряків. У підсумку, риба отримує не тільки солоний смак, укупі з ароматом прянощів і алкоголю, але і солодкість буряків разом з її характерним рубіновим відтінком.
Раніше скандинави готували гравлакс в ямах, але в сучасному світі приготувати таку слабосолону сьомгу можна домашніх умовах.
Інгредієнти: сьомга - 320 г; відварений буряк - 500 г; пучок кропу; лимон - 2 шт.; горілка - 25 мл; цукор - 10 г; сіль - 40 г; тертий хрін - 5 р. Приготування Змішуємо сіль з цукром і натираємо половиною суміші риб'ячу шкіру. Кладемо рибу на подушку з половини нарізаного кропу і цедра одного лимона, розмістивши все на аркуші харчової плівки. Поверх рибної м'якоті розподіляємо залишилася сіль з цукром. Змішуємо натерту буряк з горілкою, хріном і залишилася зеленню, після чого викладаємо суміш поверх риби. Накриваємо сьомгу плівкою, ставимо під прес і залишаємо в холодильнику на 5-8 годин (можна на добу, якщо є час). Перед подачею буряк і залишки солі зчищаємо.