Аварська хінкал
Це блюдо прийшло до нас з Дагестану. Відмінне, дуже смачне, ситне блюдо. Іноді його плутають з хінкалі але насправді спільне між ними лише те, що готуються обидва ці страви з борошна. Що зазвичай ви починаєте готувати, якщо гості на підході? У Дагестані гостей зустрічають аварською хинкалом. Вміння та знання того, як готувати аварська хінкал, додає жирний плюс до репутації дагестанської дівчини.
аварська хінкал представляє з себе товстенькі, пористі, пишні, відварені шматочки тесту, які подаються з вареним м'ясом (бараниною або куркою), бульйоном і соусом;
щоб відварені пампушки залишалися пампушками, а не плоскими синіми коржами, відварюйте не більше ніж за 10 шматочків тесту за один раз, і відразу ж швидко пробивайте їх два-три рази зубочисткою;
кефір для приготування хинкала беріть тільки свіжий;
пампушка вважається готовою, коли на поверхні води з'являється біла піна, а при розломі пампушки всередині немає сирого тіста.
Інгредієнти:
Для начинки:
баранина або курка;
зелень (кінза, кріп);
цибуля - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Для тіста:
борошно - 05 кг;
кефір - 05 л;
сода - 1/4 ч. ложки;
сіль - за смаком.
Для соусу:
помідори - 05 кг;
масло вершкове - 50 г;
часник - 2 зубчики.
Приготування
Про те, як готувати аварська хінкал, написано багато, але все ж не у всіх виходить. Головна причина в тісті. Тісто, незважаючи на простоту приготування, дуже капризно. Тут і свіжість продуктів грає роль, і настрій кухаря, і швидкість.
Отже, як зробити аварська хінкал?
Спочатку відварюємо м'ясо. Кількість м'яса розраховується виходячи з кількості їдців. Зазвичай, чим більше м'яса, тим краще: і дістанеться всім, і бульйон буде наваристим і смачним. У воду з м'ясом, як закипить, додаємо стебла зелені (листочки нам знадобляться в подальшому), цілу цибулину, солимо за смаком, а в кінці приготування перчимо.
Замішуємо тісто для самого хинкала: в борошно з содою і сіллю починаємо лити кефір, і замісити круте тісто. Кількість борошна дано приблизно. Треба місити стільки борошна, скільки візьме» тісто. Тепер колобок повинен трохи відпочити, а ми приступаємо до приготування соусу.
Помідори подрібнюємо в пюре. Розігріваємо, як слід, вершкове масло і смажимо на ньому пюре з помідорів з сіллю і спеціями, поки маса не упарітся вдвічі. Потім додаємо подрібнені листочки зелені (ось вони і стали в нагоді). В соусницю кладемо роздавлений часник, заливаємо соус і додаємо пару ложок холодної води.
М'ясо вже зварилася, витягуємо його. Тепер на цьому бульйоні ми будемо варити хинкали.
Тісто розгортаємо в пласт товщиною близько сантиметра і нарізаємо на ромби зі стороною приблизно 3 див. Варимо в киплячій бульйоні, як вже описувалося вище.
Аварська хінкал, рецепт якого ми вам описали, зазвичай їдять гарячим. Вмочують пампушки в соус, запивають бульйоном і заїдають м'ясом, але що цікаво дане блюдо, так це тим, що воно не менш смачно і на наступний день. Пампушки можна обсмажувати, і їсти зі сметаною і часником.
Приготування аварського хинкала буде випробуванням для будь-якої господині на кулінарну майстерність, але якщо вже це страва у вас вийде, то стане одним з улюблених.
Якщо вам до смаку страви типу аварського хинкала, то приготуйте будинку галушки, або итальнские ньоккі . Приємного апетиту!
Рецепт приготування аварського хинкала
Інгредієнти:
Для начинки:
Для соусу:
Приготування
Про те, як готувати аварська хінкал, написано багато, але все ж не у всіх виходить. Головна причина в тісті. Тісто, незважаючи на простоту приготування, дуже капризно. Тут і свіжість продуктів грає роль, і настрій кухаря, і швидкість.
Отже, як зробити аварська хінкал?
Спочатку відварюємо м'ясо. Кількість м'яса розраховується виходячи з кількості їдців. Зазвичай, чим більше м'яса, тим краще: і дістанеться всім, і бульйон буде наваристим і смачним. У воду з м'ясом, як закипить, додаємо стебла зелені (листочки нам знадобляться в подальшому), цілу цибулину, солимо за смаком, а в кінці приготування перчимо.
Замішуємо тісто для самого хинкала: в борошно з содою і сіллю починаємо лити кефір, і замісити круте тісто. Кількість борошна дано приблизно. Треба місити стільки борошна, скільки візьме» тісто. Тепер колобок повинен трохи відпочити, а ми приступаємо до приготування соусу.
Помідори подрібнюємо в пюре. Розігріваємо, як слід, вершкове масло і смажимо на ньому пюре з помідорів з сіллю і спеціями, поки маса не упарітся вдвічі. Потім додаємо подрібнені листочки зелені (ось вони і стали в нагоді). В соусницю кладемо роздавлений часник, заливаємо соус і додаємо пару ложок холодної води.
М'ясо вже зварилася, витягуємо його. Тепер на цьому бульйоні ми будемо варити хинкали.
Тісто розгортаємо в пласт товщиною близько сантиметра і нарізаємо на ромби зі стороною приблизно 3 див. Варимо в киплячій бульйоні, як вже описувалося вище.
Аварська хінкал, рецепт якого ми вам описали, зазвичай їдять гарячим. Вмочують пампушки в соус, запивають бульйоном і заїдають м'ясом, але що цікаво дане блюдо, так це тим, що воно не менш смачно і на наступний день. Пампушки можна обсмажувати, і їсти зі сметаною і часником.
Приготування аварського хинкала буде випробуванням для будь-якої господині на кулінарну майстерність, але якщо вже це страва у вас вийде, то стане одним з улюблених.
Якщо вам до смаку страви типу аварського хинкала, то приготуйте будинку галушки, або итальнские ньоккі . Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Борщ з пампушками
Борщ - це відоме традиційне блюдо російської та української кухонь, до якого замість хліба часто подають пампушки. Вони являють собою круглі
Котлети з сочевиці
Урізноманітнити пісний, вегетаріанський, або дієтичний стіл допоможуть котлети з круп і овочів. У даній статті ми поділимося з вами рецептами ситних
Хичини - рецепт
Якщо ви бували на Кавказі, то вас напевно пригощали чудовим блюдом - хичинами. Ці тоненькі коржі можна приготувати в домашніх умовах, якщо мати
Пампушки - рецепт
Пампушки навряд чи назвеш самим дієтичним десертом, однак, як і пампушки, вони анітрохи не втрачають своєї популярності у зв'язку з цим. Тим, кого не
Як приготувати хінкалі?
Хінкалі - смачне грузинське блюдо, їсти яке одне задоволення. Якщо хочете навчитися його робити, читайте нашу статтю. У ній ми розповімо секрети
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили