Вернуться назад Распечатать

Аварська хінкал

Аварська хінкал
Це блюдо прийшло до нас з Дагестану. Відмінне, дуже смачне, ситне блюдо. Іноді його плутають з хінкалі але насправді спільне між ними лише те, що готуються обидва ці страви з борошна. Що зазвичай ви починаєте готувати, якщо гості на підході? У Дагестані гостей зустрічають аварською хинкалом. Вміння та знання того, як готувати аварська хінкал, додає жирний плюс до репутації дагестанської дівчини.

  • аварська хінкал представляє з себе товстенькі, пористі, пишні, відварені шматочки тесту, які подаються з вареним м'ясом (бараниною або куркою), бульйоном і соусом;

  • щоб відварені пампушки залишалися пампушками, а не плоскими синіми коржами, відварюйте не більше ніж за 10 шматочків тесту за один раз, і відразу ж швидко пробивайте їх два-три рази зубочисткою;

  • кефір для приготування хинкала беріть тільки свіжий;

  • пампушка вважається готовою, коли на поверхні води з'являється біла піна, а при розломі пампушки всередині немає сирого тіста.


  • Рецепт приготування аварського хинкала


    Інгредієнти:
    Для начинки:

  • баранина або курка;

  • зелень (кінза, кріп);

  • цибуля - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.

  • Для тіста:

  • борошно - 05 кг;

  • кефір - 05 л;

  • сода - 1/4 ч. ложки;

  • сіль - за смаком.


  • Для соусу:

  • помідори - 05 кг;

  • масло вершкове - 50 г;

  • часник - 2 зубчики.


  • Приготування
    Про те, як готувати аварська хінкал, написано багато, але все ж не у всіх виходить. Головна причина в тісті. Тісто, незважаючи на простоту приготування, дуже капризно. Тут і свіжість продуктів грає роль, і настрій кухаря, і швидкість.
    Отже, як зробити аварська хінкал?
    Спочатку відварюємо м'ясо. Кількість м'яса розраховується виходячи з кількості їдців. Зазвичай, чим більше м'яса, тим краще: і дістанеться всім, і бульйон буде наваристим і смачним. У воду з м'ясом, як закипить, додаємо стебла зелені (листочки нам знадобляться в подальшому), цілу цибулину, солимо за смаком, а в кінці приготування перчимо.
    Замішуємо тісто для самого хинкала: в борошно з содою і сіллю починаємо лити кефір, і замісити круте тісто. Кількість борошна дано приблизно. Треба місити стільки борошна, скільки візьме» тісто. Тепер колобок повинен трохи відпочити, а ми приступаємо до приготування соусу.
    Помідори подрібнюємо в пюре. Розігріваємо, як слід, вершкове масло і смажимо на ньому пюре з помідорів з сіллю і спеціями, поки маса не упарітся вдвічі. Потім додаємо подрібнені листочки зелені (ось вони і стали в нагоді). В соусницю кладемо роздавлений часник, заливаємо соус і додаємо пару ложок холодної води.
    М'ясо вже зварилася, витягуємо його. Тепер на цьому бульйоні ми будемо варити хинкали.
    Тісто розгортаємо в пласт товщиною близько сантиметра і нарізаємо на ромби зі стороною приблизно 3 див. Варимо в киплячій
    Аварська хінкал
    бульйоні, як вже описувалося вище.
    Аварська хінкал, рецепт якого ми вам описали, зазвичай їдять гарячим. Вмочують пампушки в соус, запивають бульйоном і заїдають м'ясом, але що цікаво дане блюдо, так це тим, що воно не менш смачно і на наступний день. Пампушки можна обсмажувати, і їсти зі сметаною і часником.
    Приготування аварського хинкала буде випробуванням для будь-якої господині на кулінарну майстерність, але якщо вже це страва у вас вийде, то стане одним з улюблених.
    Якщо вам до смаку страви типу аварського хинкала, то приготуйте будинку галушки, або итальнские ньоккі . Приємного апетиту!