Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Борщ з пампушками

Борщ з пампушками

26-03-2015, 18:12
752
Борщ з пампушками
Борщ - це національне українське блюдо. Замість звичайного хліба до нього часто подають невеликі булочки, политі часниковим соусом - пампушки. Як приготувати борщ з пампушками ми вам зараз і розповімо.

Рецепт борщу з пампушками


Інгредієнти:
Для борщу:

  • м'ясний бульйон - 2 л;

  • капуста - 350 г;

  • буряк - 300 г;

  • морква - 150 г;

  • цибуля - 100 г;

  • солодкий перець - 1 шт.;

  • картопля - 400 г;

  • біла квасоля - 50 г;

  • коріння селери, пастернаку, петрушки - за смаком;

  • свиняче сало - 50 г;

  • томатна паста - 50 р;

  • часник - 3 зубчики;

  • лимонний сік - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець, лавровий лист - за смаком;

  • сметана.


  • Для пампушок:

  • борошно - 300 г;

  • дріжджі сухі - 10 г;

  • молоко - 1 стакан;

  • рослинне масло - 30 мл;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • часник - 3 зубчики;

  • вода - 1 ч. ложка;

  • сіль - 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Розглянемо простий спосіб, як зробити пампушки до борщу. Спочатку підігріваємо молоко. Важливо, щоб воно було теплим, але ніяк не гарячим. Розвести в ньому дріжджі, додаємо рослинне масло (20 мл), цукор, сіль і близько 3 столових ложок борошна. Залишаємо, поки дріжджі не почнуть пузиритися. Після цього починаємо замішувати тісто - в глибоку миску висипаємо борошно, виливаємо дріжджову масу, перемішуємо і добре розминаємо тісто руками. Прибираємо його в тепле місце підходити.
    Тепер приступаємо до приготування борщу. Буряк натираємо на крупній тертці і викладаємо на сковороду з рослинним маслом. Спочатку її злегка обсмажуємо, а потім додаємо ополоник бульйону, лимонний сік і тушкуємо на невеликому вогні майже до готовності. В окремій каструлі ставимо варити попередньо вимочену квасоля. У бульйон викладаємо картоплю, порізану великими брусочками, хвилин через 10 додаємо нашатковану капусту. Тепер готуємо зажарку: викладаємо на сковороду з соняшниковою олією овочі в наступному порядку: подрібнену цибулю, натертий на тертці моркву, подрібнені коріння і порізаний соломкою солодкий перець. Хвилин через 10 додаємо в зажарку томатну пасту і близько 100 мл бульйону. Все добре перемішуємо і протушиваем ще хвилин 10. Коли всі овочі будуть готові, викладаємо в бульйон квасолю, зажарку, буряк, додаємо за смаком сіль і перець. Проварюємо все разом ще хвилин 10.
    Справжній український борщ з пампушками готують разом з салом, додають його в самому кінці варіння. Натираємо сало на крупній тертці або пропускаємо через м'ясорубку і перемішуємо з подрібненим часником. Додаємо в борщ і перемішуємо.
    Повертаємося до пампушкам: підійшло і збільшилася приблизно в 2 рази обминаємо тісто і формуємо з нього невеликі кульки. Викладаємо їх на деко, змащене маслом, і залишаємо підходити. Верх пампушок змащуємо збитим яйцем. Випікаємо при температурі 180 градусів 20-25 хвилин до зарум'янювання. Готуємо соус для пампушок: часник, пропущений через прес, розтираємо з дрібкою солі, додаємо по чайній ложці рослинного масла і води, перемішуємо. Перед подачею до столу кожну пампушку вмочаємо в отриманій суміші. Дуже смачні пампушки до борщу готові.
    Перед подачею на стіл борщу бажано настоятися 20 хвилин під закритою кришкою. А потім вже розливаємо його по тарілках, посипаємо зеленню, додаємо сметану і насолоджуємося його смаком разом з часниковими пампушками .

    Рецепт часникових пампушок до борщу в мультиварці


    Інгредієнти:

  • борошно - 3 склянки;

  • сухі дріжджі - 2 ч. ложки;

  • вода - 200 г;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • соняшникова олія - 4 ст. ложки;

  • кріп - за смаком;

  • часник - 2 зубчики.


  • Приготування
    Дріжджі змішати з цукром і розводимо в теплій воді. Залишаємо хвилин на 10 набухати. Після цього додаємо сіль, соняшникова олія (2 ст. ложки), перемішуємо і поступово вводимо муку. Вимішуємо тісто і залишаємо його на годину підходити.
    Борщ з пампушками
    Після цього формуємо з тіста 7-8 невеликих кульок і викладаємо їх у чашу мультиварки, попередньо змащену олією. Випікаємо пампушки в режимі «Випічка» 60 хвилин з одного боку і 20 хвилин з іншого. Поки готуються пампушки, приготуємо часниковий соус: часник пропускаємо через прес і розтираємо його з рослинним маслом, додаємо трохи подрібненого кропу і перемішуємо.
    Подаємо борщ з пампушками приготованими в мультиварці до столу, поливши їх соусом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати смачний борщ?
    Як приготувати смачний борщ?
    Хто не любить поїсти смачного наваристого борщику зі сметанкою? Швидше за все, таких людей дуже мало, а тому кожна господиня повинна вміти готувати
    Рецепт борщу з куркою
    Рецепт борщу з куркою
    Борщ - страва російської та української кухні, яку люблять багато. Його готують з яловичини, свинини чи баранини. Але сьогодні мова піде про
    Борщ з галушками - рецепт
    Борщ з галушками - рецепт
    Борщ з галушками - це традиційна страва української кухні, приготувати яке досить нескладно. І зараз ми з вами розберемо два оригінальних і смачних
    Борщ з яловичиною
    Борщ з яловичиною
    Борщ - традиційне блюдо російської та української кухонь, яке, безсумнівно, знайоме багатьом. І приготувати його можна з різного м'яса і різними
    Борщ в скороварці
    Борщ в скороварці
    Борщ - смачне і корисне блюдо слов'янської кухні, улюблене багатьма. А чи знаєте ви, що його можна приготувати не тільки на плиті, але і набагато