Борщ з пампушками
Борщ - це національне українське блюдо. Замість звичайного хліба до нього часто подають невеликі булочки, политі часниковим соусом - пампушки. Як приготувати борщ з пампушками ми вам зараз і розповімо.
Інгредієнти:
Для борщу:
м'ясний бульйон - 2 л;
капуста - 350 г;
буряк - 300 г;
морква - 150 г;
цибуля - 100 г;
солодкий перець - 1 шт.;
картопля - 400 г;
біла квасоля - 50 г;
коріння селери, пастернаку, петрушки - за смаком;
свиняче сало - 50 г;
томатна паста - 50 р;
часник - 3 зубчики;
лимонний сік - 1 ч. ложка;
сіль, перець, лавровий лист - за смаком;
сметана.
Для пампушок:
борошно - 300 г;
дріжджі сухі - 10 г;
молоко - 1 стакан;
рослинне масло - 30 мл;
цукор - 1 ст. ложка;
часник - 3 зубчики;
вода - 1 ч. ложка;
сіль - 05 ч. ложки.
Приготування
Розглянемо простий спосіб, як зробити пампушки до борщу. Спочатку підігріваємо молоко. Важливо, щоб воно було теплим, але ніяк не гарячим. Розвести в ньому дріжджі, додаємо рослинне масло (20 мл), цукор, сіль і близько 3 столових ложок борошна. Залишаємо, поки дріжджі не почнуть пузиритися. Після цього починаємо замішувати тісто - в глибоку миску висипаємо борошно, виливаємо дріжджову масу, перемішуємо і добре розминаємо тісто руками. Прибираємо його в тепле місце підходити.
Тепер приступаємо до приготування борщу. Буряк натираємо на крупній тертці і викладаємо на сковороду з рослинним маслом. Спочатку її злегка обсмажуємо, а потім додаємо ополоник бульйону, лимонний сік і тушкуємо на невеликому вогні майже до готовності. В окремій каструлі ставимо варити попередньо вимочену квасоля. У бульйон викладаємо картоплю, порізану великими брусочками, хвилин через 10 додаємо нашатковану капусту. Тепер готуємо зажарку: викладаємо на сковороду з соняшниковою олією овочі в наступному порядку: подрібнену цибулю, натертий на тертці моркву, подрібнені коріння і порізаний соломкою солодкий перець. Хвилин через 10 додаємо в зажарку томатну пасту і близько 100 мл бульйону. Все добре перемішуємо і протушиваем ще хвилин 10. Коли всі овочі будуть готові, викладаємо в бульйон квасолю, зажарку, буряк, додаємо за смаком сіль і перець. Проварюємо все разом ще хвилин 10.
Справжній український борщ з пампушками готують разом з салом, додають його в самому кінці варіння. Натираємо сало на крупній тертці або пропускаємо через м'ясорубку і перемішуємо з подрібненим часником. Додаємо в борщ і перемішуємо.
Повертаємося до пампушкам: підійшло і збільшилася приблизно в 2 рази обминаємо тісто і формуємо з нього невеликі кульки. Викладаємо їх на деко, змащене маслом, і залишаємо підходити. Верх пампушок змащуємо збитим яйцем. Випікаємо при температурі 180 градусів 20-25 хвилин до зарум'янювання. Готуємо соус для пампушок: часник, пропущений через прес, розтираємо з дрібкою солі, додаємо по чайній ложці рослинного масла і води, перемішуємо. Перед подачею до столу кожну пампушку вмочаємо в отриманій суміші. Дуже смачні пампушки до борщу готові.
Перед подачею на стіл борщу бажано настоятися 20 хвилин під закритою кришкою. А потім вже розливаємо його по тарілках, посипаємо зеленню, додаємо сметану і насолоджуємося його смаком разом з часниковими пампушками .
Інгредієнти:
борошно - 3 склянки;
сухі дріжджі - 2 ч. ложки;
вода - 200 г;
цукор - 1 ст. ложка;
сіль - 1 ч. ложка;
соняшникова олія - 4 ст. ложки;
кріп - за смаком;
часник - 2 зубчики.
Приготування
Дріжджі змішати з цукром і розводимо в теплій воді. Залишаємо хвилин на 10 набухати. Після цього додаємо сіль, соняшникова олія (2 ст. ложки), перемішуємо і поступово вводимо муку. Вимішуємо тісто і залишаємо його на годину підходити. Після цього формуємо з тіста 7-8 невеликих кульок і викладаємо їх у чашу мультиварки, попередньо змащену олією. Випікаємо пампушки в режимі «Випічка» 60 хвилин з одного боку і 20 хвилин з іншого. Поки готуються пампушки, приготуємо часниковий соус: часник пропускаємо через прес і розтираємо його з рослинним маслом, додаємо трохи подрібненого кропу і перемішуємо.
Подаємо борщ з пампушками приготованими в мультиварці до столу, поливши їх соусом.
Рецепт борщу з пампушками
Інгредієнти:
Для борщу:
Для пампушок:
Приготування
Розглянемо простий спосіб, як зробити пампушки до борщу. Спочатку підігріваємо молоко. Важливо, щоб воно було теплим, але ніяк не гарячим. Розвести в ньому дріжджі, додаємо рослинне масло (20 мл), цукор, сіль і близько 3 столових ложок борошна. Залишаємо, поки дріжджі не почнуть пузиритися. Після цього починаємо замішувати тісто - в глибоку миску висипаємо борошно, виливаємо дріжджову масу, перемішуємо і добре розминаємо тісто руками. Прибираємо його в тепле місце підходити.
Тепер приступаємо до приготування борщу. Буряк натираємо на крупній тертці і викладаємо на сковороду з рослинним маслом. Спочатку її злегка обсмажуємо, а потім додаємо ополоник бульйону, лимонний сік і тушкуємо на невеликому вогні майже до готовності. В окремій каструлі ставимо варити попередньо вимочену квасоля. У бульйон викладаємо картоплю, порізану великими брусочками, хвилин через 10 додаємо нашатковану капусту. Тепер готуємо зажарку: викладаємо на сковороду з соняшниковою олією овочі в наступному порядку: подрібнену цибулю, натертий на тертці моркву, подрібнені коріння і порізаний соломкою солодкий перець. Хвилин через 10 додаємо в зажарку томатну пасту і близько 100 мл бульйону. Все добре перемішуємо і протушиваем ще хвилин 10. Коли всі овочі будуть готові, викладаємо в бульйон квасолю, зажарку, буряк, додаємо за смаком сіль і перець. Проварюємо все разом ще хвилин 10.
Справжній український борщ з пампушками готують разом з салом, додають його в самому кінці варіння. Натираємо сало на крупній тертці або пропускаємо через м'ясорубку і перемішуємо з подрібненим часником. Додаємо в борщ і перемішуємо.
Повертаємося до пампушкам: підійшло і збільшилася приблизно в 2 рази обминаємо тісто і формуємо з нього невеликі кульки. Викладаємо їх на деко, змащене маслом, і залишаємо підходити. Верх пампушок змащуємо збитим яйцем. Випікаємо при температурі 180 градусів 20-25 хвилин до зарум'янювання. Готуємо соус для пампушок: часник, пропущений через прес, розтираємо з дрібкою солі, додаємо по чайній ложці рослинного масла і води, перемішуємо. Перед подачею до столу кожну пампушку вмочаємо в отриманій суміші. Дуже смачні пампушки до борщу готові.
Перед подачею на стіл борщу бажано настоятися 20 хвилин під закритою кришкою. А потім вже розливаємо його по тарілках, посипаємо зеленню, додаємо сметану і насолоджуємося його смаком разом з часниковими пампушками .
Рецепт часникових пампушок до борщу в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Дріжджі змішати з цукром і розводимо в теплій воді. Залишаємо хвилин на 10 набухати. Після цього додаємо сіль, соняшникова олія (2 ст. ложки), перемішуємо і поступово вводимо муку. Вимішуємо тісто і залишаємо його на годину підходити. Після цього формуємо з тіста 7-8 невеликих кульок і викладаємо їх у чашу мультиварки, попередньо змащену олією. Випікаємо пампушки в режимі «Випічка» 60 хвилин з одного боку і 20 хвилин з іншого. Поки готуються пампушки, приготуємо часниковий соус: часник пропускаємо через прес і розтираємо його з рослинним маслом, додаємо трохи подрібненого кропу і перемішуємо.
Подаємо борщ з пампушками приготованими в мультиварці до столу, поливши їх соусом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати смачний борщ?
Хто не любить поїсти смачного наваристого борщику зі сметанкою? Швидше за все, таких людей дуже мало, а тому кожна господиня повинна вміти готувати
Рецепт борщу з куркою
Борщ - страва російської та української кухні, яку люблять багато. Його готують з яловичини, свинини чи баранини. Але сьогодні мова піде про
Борщ з галушками - рецепт
Борщ з галушками - це традиційна страва української кухні, приготувати яке досить нескладно. І зараз ми з вами розберемо два оригінальних і смачних
Борщ з яловичиною
Борщ - традиційне блюдо російської та української кухонь, яке, безсумнівно, знайоме багатьом. І приготувати його можна з різного м'яса і різними
Борщ в скороварці
Борщ - смачне і корисне блюдо слов'янської кухні, улюблене багатьма. А чи знаєте ви, що його можна приготувати не тільки на плиті, але і набагато