Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » М'ясна запіканка

М'ясна запіканка

21-03-2015, 19:36
1 599
М'ясна запіканка
Рецепти запіканки ґрунтуються на найрізноманітніших інгредієнтах. Це і м'ясна запіканка, і з фаршем. Є й змішані: запіканка з картоплею і м'ясом або картопляна з фаршем. Ще ця страва добре тим, що готується досить просто і швидко, може виручити в будь-якій ситуації. Цікаві рецепти приготування чекають вас нижче.

М'ясна запіканка в духовці


Інгредієнти:

  • м'якоть свинини - 500 г;

  • свіже сало - 200-250 м;

  • яйця - 4 шт.;

  • невелика булка -1 шт.;

  • молоко - 1/3 склянки;

  • цибуля - 1 шт.;

  • кабачок цукіні - 2 шт.;

  • солодка паприка - 1 ч. ложка;

  • чебрець сухий - 1 ч. ложка;

  • майоран сухий - 2 ч. ложки;

  • орегано мелений - 1 ч. ложка;

  • часник - 1 зубчик;

  • сіль - за смаком;

  • чорний перець - за смаком;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    М'ясо і бекон пропускаємо через м'ясорубку. Булочку розламуємо і замочуємо в молоці. Яйця варимо в круту і чистимо. Цибулю очистити, дрібно ріжемо і обсмажуємо на сковороді до м'якості з ложкою олії. Змішуємо фарш з цибулею і віджатою м'якоттю булочки, додаємо спеції і зубчик часнику. Усе ретельно вимішуємо. Цукіні вимиємо, обріжемо краю і разрежем вздовж на довгасті шматочки товщиною приблизно 5 мм
    Беремо форму, в якій будемо робити запіканку, змащуємо маслом і вистилаємо цукіні на дно форми викладаємо їх так, щоб край кожного шматочка перекривався наступним. Після цього поверх цукіні викладаємо половину приготованого фаршу. Вздовж всієї форми зверху фаршу рівно посередині викладаємо варені обчищені яйця і накриваємо їх залишилися фаршем. І в кінці поверх усього страви укладаємо інші скибочки цукіні. Запіканку ставимо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів і випікаємо близько 50-55 хвилин. Коли запіканка готова дістаємо її з духовки, даємо їй охолонути і тільки потім витягаємо з форми. Тепер можна подавати до столу.

    М'ясна запіканка з картоплею


    Інгредієнти:

  • м'ясо - 500 г;

  • картопля - 500 г;

  • цибуля -100 г;

  • соняшникова олія - 25 г;

  • вершкове масло - 25 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • молоко - 50 мл;

  • сметана - 150 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    М'ясо відварюємо і пропускаємо через м'ясорубку. Цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо на сковороді. Змішуємо фарш з цибулею, додаємо сіль і перець. Картоплю відварюємо і протираємо через сито. У картопляну масу додаємо сирі яйця, гаряче молоко, сіль, розтоплене вершкове масло. Все добре перемішуємо. У форму змащену олією викладаємо половину картопляної маси, зверху м'ясо, потім залишки картоплі. Змащуємо зверху яйцем і запікаємо в духовці до готовності хвилин 20 -25.

    М'ясна запіканка в мультиварці


    Інгредієнти:

  • м'ясний фарш - 600 г;

  • картопля - 600 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • петрушка, кріп, кінза;

  • сіль, спеції.


  • Приготування
    Змішуємо фарш зі спеціями і сіллю, додаємо яйця і все добре вимішуємо. Очищену картоплю нарізаємо кружальцями. Цибулю нарізаємо півкільцями. Укладаємо наші інгредієнти в чашу мультиварки шарами в такій послідовності: цибулю, фарш, картопля, поверх картоплі знову шар фаршу. І чергуємо так далі, щоб верхній шар був з фаршу покритий цибулею. Після цього включаємо мультиварку в режимі «Гасіння» на 1 годину 20 хвилин, а після сигналу ще на 40 хвилин в режимі «Випічка». Після того як запіканка буде готова, даємо їй постояти в мультиварці ще 15 хвилин, щоб вбрався сік. Потім перевертаємо запіканку на блюдо, посипаємо зеленню і подаємо до столу.

    М'ясна запіканка з кабачками


    Інгредієнти:

  • кабачки - 500 г;

  • будь-яке м'ясо, можна курку - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • помідор - 3 шт.;

  • твердий сир - 200 г;

  • сметана - 200 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • сіль, спеції.


  • Приготування
    М'ясо перемелюємо на м'ясорубці. Цибулю ріжемо дрібними кубиками і обсмажуємо на сковороді до прозорості. Відразу додаємо фарш і
    М'ясна запіканка
    смажимо його з цибулею до світло-коричневого кольору і розсипчастої стану, солимо. Пересипаємо в форму. Кабачок очищаємо від шкірки і натираємо його на крупну тертку. Перемішуємо кабачок натертий з фаршем. Далі збовтуємо яйця зі сметаною і додаємо спеції і вливаємо в нашу форму і перемішуємо.
    Тепер натираємо сир на середній тертці і посипаємо нашу майбутню запіканку поровней, щоб не було ділянок без сиру. Помідори нарізаємо тоненькими кружальцями і викладаємо зверху. Ставимо в духовку на 45 хвилин. Подавати запіканку з кабачками на стіл можна як гарячою, так і холодною, вона смачна у будь-якому вигляді.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Картопляна запіканка з м'ясним фаршем
    Картопляна запіканка з м'ясним фаршем
    Запіканка - відмінний вечеря на кожен день, адже рецептів цієї страви неймовірно багато. Сьогодні ми обговоримо запіканки з фаршем. Ми постаралися
    Овочева запіканка з фаршем
    Овочева запіканка з фаршем
    Овочева запіканка з фаршем - ситне блюдо, яке легко нагодує навіть велику родину. Якщо ви вирішили приготувати цю страву, то вам знадобляться наші
    Картопляна запіканка з фаршем і помідорами
    Картопляна запіканка з фаршем і помідорами
    Картопляна запіканка - це досить смачне і ситне блюдо, яке сподобається всім без винятку. Давайте сьогодні поговоримо про те, як її приготувати з
    Картопляна запіканка з сиром
    Картопляна запіканка з сиром
    Картопляна запіканка - досить просте блюдо, але якщо додати в неї кілька інших інгредієнтів, то вийде дійсно кулінарний шедевр. І сьогодні мова піде
    Сирна запіканка з макаронами
    Сирна запіканка з макаронами
    Сирна запіканка з макаронами - смачне і ситне блюдо, яке, без сумніву, сподобається і дорослим, і дітям. І зараз ми вам підкажемо, як приготувати цю
    Рецепт картопляної запіканки
    Рецепт картопляної запіканки
    Здавалося б, картопляна запіканка - саме звичайне, всім знайоме блюдо. Тим не менш, смачно готувати її вміють не всі господині. Ми навчимо вас не