Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Листковий пиріг з м'ясом

Листковий пиріг з м'ясом

21-03-2015, 17:57
2 193
Листковий пиріг з м'ясом
Чим гарні пироги так це тим, що їх можна подавати і як випічку до чаю, і як основне блюдо, все залежить від начинки. Листкове тісто додає пирога пікантності, за рахунок своєї хрусткою ароматною скоринки. Листковий пиріг з м'ясом порадує родину своїм смаком, а вас своєю легкістю в приготуванні, тому обов'язково спробуйте його спекти. За бажанням ви можете додати до начинки картоплю, сир або заливати сметаною - результат з лишком перевершить ваші очікування.
Якщо ви вирішите самостійно вимішувати листкове тісто , обов'язково дайте йому постояти в холодильнику пару годин, тоді буде легше працювати, і воно не буде липнути до рук.

Пиріг з м'ясом і картоплею


Сьогодні вже мало хто хоче возитися з замешиванием тіста, адже вибір заморожених напівфабрикатів величезний. Забіг після роботи в магазин, прихопив упаковочку листкового тіста і на вечерю готовий простий пиріг з м'ясом. Вся сім'я сита і задоволена, випічку нахвалюють, і господиня рада.

Інгредієнти:


  • листкове тісто - 05 кг;

  • фарш свинячий (або м'якоть) - 400 г;

  • картопля - 6-7 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • кріп петрушка - за смаком;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло.



  • Приготування

    Якщо ви використовуєте не фарш, а цілісний шматок м'яса, то наріжте його невеликими брусочками, цибулю півкільцями і все обсмажте в рослинному маслі на сковороді. Посоліть, поперчіть і дайте м'ясній начинці охолонути. Картопля очистіть і наріжте тонкими кружечками, зелень дрібно порубаєте. Тісто розділіть на дві частини - одну більшу, другу поменше і розкачайте. На деко, змащене рослинним маслом, викладіть більшу частину тіста. Тепер викладаємо начинку: спочатку картоплю, солимо його, потім м'ясо із зеленню. Накриваємо другою частиною тіста, гарненько защипуємо краю і змащуємо верх пирога збитим яйцем. Проколюємо в декількох місцях листковий пиріг з м'ясом виделкою і відправляємо в духовку на 30-35 хвилин при температурі 170-190 градусів.
    До речі, не обов'язково використовувати саме свинячий фарш, ви можете замінити його курячим і приготувати легкий, дієтичний варіант рецепту листкового пирога з м'ясом - пиріг з курячим м'ясом.

    Пиріг з м'ясом в мікрохвильовці


    Як зробити пиріг з м'ясом в мікрохвильовці? Навіть простіше, ніж у звичайній духовці, бо часу на запікання піде менше. Підготовлене тісто з м'ясною начинкою відправляєте в мікрохвильовку на 8-9 хвилин при середній потужності, потім ще 2-3 хвилини збільшуєте потужність до максимуму. При подачі на стіл змащуєте верх листкового пирога з м'ясом вершковим маслом.

    Лінивий пиріг з м'ясом


    Для тих господинь, які не люблять займатися розкочуванням тіста і обтрушуватись від борошна, ми пропонуємо зовсім простий рецепт пирога з м'ясом, якщо не сказати найпростіший - замість листкового тіста використовуємо листи лаваша.
    Інгредієнти:


  • лаваш - 3 аркуша;

  • фарш 700 г;

  • сир - 300 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • сметана - 300 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • кріп, петрушка - за смаком;

  • сіль, перець, кунжут - за смаком;

  • рослинне масло.



  • Приготування
    Листковий пиріг з м'ясом


    На сковороді обсмажимо м'ясний фарш з цибулею, посолити, поперчити і дамо начинці охолонути. Потім додаємо натертий сир на крупній тертці і дрібно нарізану зелень. Ділимо начинку на три частини і акуратно викладаємо на кожен лист лавашу. Листи укладаємо один на одного, звертаємо пиріг в рулет і викладаємо у змащену олією форму. Яйця і сметану збиваємо віночком, трохи солимо і заливаємо наш пиріг. Потім відправляємо в духовку приблизно на 30 хвилин. Хвилин за 10 до закінчення приготування посипаємо кунжутом і невеликою кількістю тертого сиру. На стіл подаємо в гарячому вигляді, домочадці зметуть цю смакоту швидше, ніж ви очікуєте!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріг з м'ясом, рецепт
    Пиріг з м'ясом, рецепт
    Один з найпопулярніших пирогов у світі - пиріг з м'ясом. Він красивий, ситний, шалено смачний. Звичайно, щоб приготувати цю страву вам доведеться
    Картопляний пиріг
    Картопляний пиріг
    Якщо вам не хочеться возитися з тестом, радимо приготувати картопляний пиріг. Для цього рецепта згодиться відварна картопля, або вчорашнє пюре, пара
    Слойки з м'ясом
    Слойки з м'ясом
    Слойки з м'ясом - це простий і швидкий варіант обіду або ланчу, коли зовсім немає часу на готування. Така випічка сподобається вашим близьким і
    Пиріжки з м'ясом в духовці
    Пиріжки з м'ясом в духовці
    Коли хочеться чим-небудь перекусити, що може бути краще пиріжків з м'ясом? Особливо смачні печені пиріжки, ароматні, на повітряному тісті - пальчики
    Листковий пиріг з вишнею
    Листковий пиріг з вишнею
    Найшвидший варіант пирога - десерт з готового листкового тіста. Начинку можна вибрати будь-яку, але ми розповімо про солодкому варіанті - пиріг з