Листковий пиріг з м'ясом
Чим гарні пироги так це тим, що їх можна подавати і як випічку до чаю, і як основне блюдо, все залежить від начинки. Листкове тісто додає пирога пікантності, за рахунок своєї хрусткою ароматною скоринки. Листковий пиріг з м'ясом порадує родину своїм смаком, а вас своєю легкістю в приготуванні, тому обов'язково спробуйте його спекти. За бажанням ви можете додати до начинки картоплю, сир або заливати сметаною - результат з лишком перевершить ваші очікування.
Якщо ви вирішите самостійно вимішувати листкове тісто , обов'язково дайте йому постояти в холодильнику пару годин, тоді буде легше працювати, і воно не буде липнути до рук.
Сьогодні вже мало хто хоче возитися з замешиванием тіста, адже вибір заморожених напівфабрикатів величезний. Забіг після роботи в магазин, прихопив упаковочку листкового тіста і на вечерю готовий простий пиріг з м'ясом. Вся сім'я сита і задоволена, випічку нахвалюють, і господиня рада.
Інгредієнти:
листкове тісто - 05 кг;
фарш свинячий (або м'якоть) - 400 г;
картопля - 6-7 шт.;
яйце - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
кріп петрушка - за смаком;
сіль, перець - за смаком;
рослинне масло.
Приготування
Якщо ви використовуєте не фарш, а цілісний шматок м'яса, то наріжте його невеликими брусочками, цибулю півкільцями і все обсмажте в рослинному маслі на сковороді. Посоліть, поперчіть і дайте м'ясній начинці охолонути. Картопля очистіть і наріжте тонкими кружечками, зелень дрібно порубаєте. Тісто розділіть на дві частини - одну більшу, другу поменше і розкачайте. На деко, змащене рослинним маслом, викладіть більшу частину тіста. Тепер викладаємо начинку: спочатку картоплю, солимо його, потім м'ясо із зеленню. Накриваємо другою частиною тіста, гарненько защипуємо краю і змащуємо верх пирога збитим яйцем. Проколюємо в декількох місцях листковий пиріг з м'ясом виделкою і відправляємо в духовку на 30-35 хвилин при температурі 170-190 градусів.
До речі, не обов'язково використовувати саме свинячий фарш, ви можете замінити його курячим і приготувати легкий, дієтичний варіант рецепту листкового пирога з м'ясом - пиріг з курячим м'ясом.
Як зробити пиріг з м'ясом в мікрохвильовці? Навіть простіше, ніж у звичайній духовці, бо часу на запікання піде менше. Підготовлене тісто з м'ясною начинкою відправляєте в мікрохвильовку на 8-9 хвилин при середній потужності, потім ще 2-3 хвилини збільшуєте потужність до максимуму. При подачі на стіл змащуєте верх листкового пирога з м'ясом вершковим маслом.
Для тих господинь, які не люблять займатися розкочуванням тіста і обтрушуватись від борошна, ми пропонуємо зовсім простий рецепт пирога з м'ясом, якщо не сказати найпростіший - замість листкового тіста використовуємо листи лаваша.
Інгредієнти:
лаваш - 3 аркуша;
фарш 700 г;
сир - 300 г;
цибуля - 1 шт.;
сметана - 300 г;
яйце - 3 шт.;
кріп, петрушка - за смаком;
сіль, перець, кунжут - за смаком;
рослинне масло.
Приготування
На сковороді обсмажимо м'ясний фарш з цибулею, посолити, поперчити і дамо начинці охолонути. Потім додаємо натертий сир на крупній тертці і дрібно нарізану зелень. Ділимо начинку на три частини і акуратно викладаємо на кожен лист лавашу. Листи укладаємо один на одного, звертаємо пиріг в рулет і викладаємо у змащену олією форму. Яйця і сметану збиваємо віночком, трохи солимо і заливаємо наш пиріг. Потім відправляємо в духовку приблизно на 30 хвилин. Хвилин за 10 до закінчення приготування посипаємо кунжутом і невеликою кількістю тертого сиру. На стіл подаємо в гарячому вигляді, домочадці зметуть цю смакоту швидше, ніж ви очікуєте!
Якщо ви вирішите самостійно вимішувати листкове тісто , обов'язково дайте йому постояти в холодильнику пару годин, тоді буде легше працювати, і воно не буде липнути до рук.
Пиріг з м'ясом і картоплею
Сьогодні вже мало хто хоче возитися з замешиванием тіста, адже вибір заморожених напівфабрикатів величезний. Забіг після роботи в магазин, прихопив упаковочку листкового тіста і на вечерю готовий простий пиріг з м'ясом. Вся сім'я сита і задоволена, випічку нахвалюють, і господиня рада.
Інгредієнти:
Приготування
Якщо ви використовуєте не фарш, а цілісний шматок м'яса, то наріжте його невеликими брусочками, цибулю півкільцями і все обсмажте в рослинному маслі на сковороді. Посоліть, поперчіть і дайте м'ясній начинці охолонути. Картопля очистіть і наріжте тонкими кружечками, зелень дрібно порубаєте. Тісто розділіть на дві частини - одну більшу, другу поменше і розкачайте. На деко, змащене рослинним маслом, викладіть більшу частину тіста. Тепер викладаємо начинку: спочатку картоплю, солимо його, потім м'ясо із зеленню. Накриваємо другою частиною тіста, гарненько защипуємо краю і змащуємо верх пирога збитим яйцем. Проколюємо в декількох місцях листковий пиріг з м'ясом виделкою і відправляємо в духовку на 30-35 хвилин при температурі 170-190 градусів.
До речі, не обов'язково використовувати саме свинячий фарш, ви можете замінити його курячим і приготувати легкий, дієтичний варіант рецепту листкового пирога з м'ясом - пиріг з курячим м'ясом.
Пиріг з м'ясом в мікрохвильовці
Як зробити пиріг з м'ясом в мікрохвильовці? Навіть простіше, ніж у звичайній духовці, бо часу на запікання піде менше. Підготовлене тісто з м'ясною начинкою відправляєте в мікрохвильовку на 8-9 хвилин при середній потужності, потім ще 2-3 хвилини збільшуєте потужність до максимуму. При подачі на стіл змащуєте верх листкового пирога з м'ясом вершковим маслом.
Лінивий пиріг з м'ясом
Для тих господинь, які не люблять займатися розкочуванням тіста і обтрушуватись від борошна, ми пропонуємо зовсім простий рецепт пирога з м'ясом, якщо не сказати найпростіший - замість листкового тіста використовуємо листи лаваша.
Інгредієнти:
Приготування
На сковороді обсмажимо м'ясний фарш з цибулею, посолити, поперчити і дамо начинці охолонути. Потім додаємо натертий сир на крупній тертці і дрібно нарізану зелень. Ділимо начинку на три частини і акуратно викладаємо на кожен лист лавашу. Листи укладаємо один на одного, звертаємо пиріг в рулет і викладаємо у змащену олією форму. Яйця і сметану збиваємо віночком, трохи солимо і заливаємо наш пиріг. Потім відправляємо в духовку приблизно на 30 хвилин. Хвилин за 10 до закінчення приготування посипаємо кунжутом і невеликою кількістю тертого сиру. На стіл подаємо в гарячому вигляді, домочадці зметуть цю смакоту швидше, ніж ви очікуєте!
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з м'ясом, рецепт
Один з найпопулярніших пирогов у світі - пиріг з м'ясом. Він красивий, ситний, шалено смачний. Звичайно, щоб приготувати цю страву вам доведеться
Картопляний пиріг
Якщо вам не хочеться возитися з тестом, радимо приготувати картопляний пиріг. Для цього рецепта згодиться відварна картопля, або вчорашнє пюре, пара
Слойки з м'ясом
Слойки з м'ясом - це простий і швидкий варіант обіду або ланчу, коли зовсім немає часу на готування. Така випічка сподобається вашим близьким і
Пиріжки з м'ясом в духовці
Коли хочеться чим-небудь перекусити, що може бути краще пиріжків з м'ясом? Особливо смачні печені пиріжки, ароматні, на повітряному тісті - пальчики
Листковий пиріг з вишнею
Найшвидший варіант пирога - десерт з готового листкового тіста. Начинку можна вибрати будь-яку, але ми розповімо про солодкому варіанті - пиріг з