Картопляний пиріг
Майже всі люди люблять пироги, але мало кому подобається те, що вони готуються з тіста - складний процес і не дуже корисно для здоров'я. Щоб не позбавляти себе задоволення, але при цьому спростити завдання, ми підібрали для вас рецепти картопляних пирогів, які нічим не поступаються звичайним.
Для любителів незвичайних поєднань, ми поділимося способом, як спекти картопляний пиріг з сиром і солоними огірками.
Інгредієнти:
картопляне пюре - 500 г;
борошно - 3 ст.;
сир - 500 г;
молоко - 2 ст.;
дріжджі - 20 г;
цукор - 1 ч. ложка;
рослинна олія - 7 ст. ложок;
солоні огірки - 2-3 шт.;
яйця - 3 шт.;
гірчиця - 1 ч. ложка;
сметана - 50 г;
сіль і чорний мелений перець - за смаком.
Приготування
Картопляне пюре з'єднайте з 2 склянками борошна і сіллю. Дріжджі розчиніть у теплому молоці, додайте до них цукор, все добре перемішайте, потім туди ж відправте 1 яйце і рослинне масло. Змішайте це з пюре і поставте в тепло на кілька годин.
В цей час в сир розбийте яйця, покладіть сметану, сіль, натерті на тертці огірки, гірчицю і чорний перець. Змішайте всі гарненько. У тісто додайте ще склянку борошна, замісити його, і поділіть на дві половини. Одну з них розкладіть на деко, зверху помістіть сирну масу, і накрийте її другий частиною картопляного тіста.
Краї пирога защепіть, верх змастіть сметаною і випікайте в духовці, нагрітій до 180 градусів близько 50 хвилин.
Можна також приготувати такий пиріг з адигейський сиром , замінивши їм сир.
Рецепт картопляного пирога з м'ясом відмінно підійде для ситної вечері, так як ви відразу одержуєте і основне блюдо і гарнір.
Інгредієнти:
картопля - 3-4 шт.;
цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
яйце - 1 шт.;
яловичий фарш - 500 г;
часник - 3-4 зубчики;
вершкове масло - 10 г;
рослинне масло - для смаження;
вода - 300 мл;
сіль - за смаком.
Приготування
Картоплю почистіть, наріжте шматочками і зваріть в підсоленій воді. З лука зніміть шкірку, дрібно наріжте його і обсмажте на олії, через пару хвилин додати до нього натерту моркву і подрібнений часник. Готуйте ще 5 хвилин, після чого відправте до овочів фарш протушкувати ще 5 хвилин, влийте воду, посоліть, накрийте кришкою і залиште гаситися ще на 10 хвилин, потім зніміть кришку і дайте воді випаруватися.
Коли картопля звариться, злити зайву рідину і розімніть її лопаткою. Дайте трохи охолонути, а потім розбийте туди яйце і збийте картоплю до однорідного стану. У форму для запікання викладіть фарш, зверху картопляну масу і готуйте картопляний пиріг з м'ясом в духовці, розігрітій до 170 градусів 15 хвилин.
Зверніть увагу, що картопляний пиріг можна приготувати з будь-яким м'ясом, а не тільки з яловичиною.
Для тих, хто не любить м'ясо, але хоче зробити ситне і смачне блюдо, ми розповімо, як приготувати картопляний пиріг з грибами.
Інгредієнти:
картопля - 500 г;
молоко - 100 мл;
борошно - 150 г;
яйце - 2 шт.;
печериці - 250 г;
вершкове масло - 75 г;
цибуля - 2 шт.;
вершки 20% - 50 г;
сир - 100 г;
сіль і перець - за смаком.
Приготування
Гриби помийте і наріжте пластинками, цибулю - півкільцями. У сковороді нагрійте олію і обсмажте на ньому овочі. Потім додайте борошно-50 г, вершки, сіль і перець, перемішайте і зніміть з вогню.
Картоплю почистіть, помийте і зваріть до готовності. Розімніть його в пюре, дайте злегка охолонути, а після цього відправте до нього 1 яйце, залишки борошна, молоко і масло, замісити еластичне тісто. Форми для випічки застелити пергаментним папером, перекладіть в неї тісто, зробивши бортики, зверху розподілити начинку, посипте тертим сиром і змастіть краю збитим жовтком. Випікайте пиріг з картопляного тіста при 180 градусах 30 хвилин.
Картопляний пиріг з сиром
Для любителів незвичайних поєднань, ми поділимося способом, як спекти картопляний пиріг з сиром і солоними огірками.
Інгредієнти:
Приготування
Картопляне пюре з'єднайте з 2 склянками борошна і сіллю. Дріжджі розчиніть у теплому молоці, додайте до них цукор, все добре перемішайте, потім туди ж відправте 1 яйце і рослинне масло. Змішайте це з пюре і поставте в тепло на кілька годин.
В цей час в сир розбийте яйця, покладіть сметану, сіль, натерті на тертці огірки, гірчицю і чорний перець. Змішайте всі гарненько. У тісто додайте ще склянку борошна, замісити його, і поділіть на дві половини. Одну з них розкладіть на деко, зверху помістіть сирну масу, і накрийте її другий частиною картопляного тіста.
Краї пирога защепіть, верх змастіть сметаною і випікайте в духовці, нагрітій до 180 градусів близько 50 хвилин.
Можна також приготувати такий пиріг з адигейський сиром , замінивши їм сир.
Картопляний пиріг з фаршем
Рецепт картопляного пирога з м'ясом відмінно підійде для ситної вечері, так як ви відразу одержуєте і основне блюдо і гарнір.
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю почистіть, наріжте шматочками і зваріть в підсоленій воді. З лука зніміть шкірку, дрібно наріжте його і обсмажте на олії, через пару хвилин додати до нього натерту моркву і подрібнений часник. Готуйте ще 5 хвилин, після чого відправте до овочів фарш протушкувати ще 5 хвилин, влийте воду, посоліть, накрийте кришкою і залиште гаситися ще на 10 хвилин, потім зніміть кришку і дайте воді випаруватися.
Коли картопля звариться, злити зайву рідину і розімніть її лопаткою. Дайте трохи охолонути, а потім розбийте туди яйце і збийте картоплю до однорідного стану. У форму для запікання викладіть фарш, зверху картопляну масу і готуйте картопляний пиріг з м'ясом в духовці, розігрітій до 170 градусів 15 хвилин.
Зверніть увагу, що картопляний пиріг можна приготувати з будь-яким м'ясом, а не тільки з яловичиною.
Картопляний пиріг з грибами
Для тих, хто не любить м'ясо, але хоче зробити ситне і смачне блюдо, ми розповімо, як приготувати картопляний пиріг з грибами.
Інгредієнти:
Приготування
Гриби помийте і наріжте пластинками, цибулю - півкільцями. У сковороді нагрійте олію і обсмажте на ньому овочі. Потім додайте борошно-50 г, вершки, сіль і перець, перемішайте і зніміть з вогню.
Картоплю почистіть, помийте і зваріть до готовності. Розімніть його в пюре, дайте злегка охолонути, а після цього відправте до нього 1 яйце, залишки борошна, молоко і масло, замісити еластичне тісто. Форми для випічки застелити пергаментним папером, перекладіть в неї тісто, зробивши бортики, зверху розподілити начинку, посипте тертим сиром і змастіть краю збитим жовтком. Випікайте пиріг з картопляного тіста при 180 градусах 30 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Капустяна запіканка
Запіканка з капустою - це дієтичне, але від того не менш ситне блюдо. Додати в нього можна все що завгодно: м'ясо, крупи, яйця, від цього смак
Пиріг з ківі
Вміння пекти пироги - це, так би язикати, надбання кожної господині. Хочете включити у свою колекцію ще один чудовий рецепт? Пиріг з ківі і готувати
Пиріг зі смородиною
Пиріг з чорною смородиною. Який же він смачний виходить, коли правильний рецепт знаєш. Представлений матеріал розповість вам про те, як готувати
Бабка картопляна - рецепт
Який продукт є одним з найдоступніших в нашій країні? Звичайно ж, картопля. Але їсти одну картоплю, як то не дуже. З неї потрібно щось робити. Бабка
Деруни з фаршем
Деруни - це популярне блюдо, яке з'явилося в білоруській кухні, але вже давно відоме по всьому світу. Їх можна робити з різними начинками і подавати
Картопляний салат
Картопляний салат з грибами і солоними огірками Іноді гості з'являються в будинку настільки несподівано, що господиня не знає, за що хапатися першим