Майже всі люди люблять пироги, але мало кому подобається те, що вони готуються з тіста - складний процес і не дуже корисно для здоров'я. Щоб не позбавляти себе задоволення, але при цьому спростити завдання, ми підібрали для вас рецепти картопляних пирогів, які нічим не поступаються звичайним.
Картопляний пиріг з сиром
Для любителів незвичайних поєднань, ми поділимося способом, як спекти картопляний пиріг з сиром і солоними огірками.
Інгредієнти: картопляне пюре - 500 г; борошно - 3 ст.; сир - 500 г; молоко - 2 ст.; дріжджі - 20 г; цукор - 1 ч. ложка; рослинна олія - 7 ст. ложок; солоні огірки - 2-3 шт.; яйця - 3 шт.; гірчиця - 1 ч. ложка; сметана - 50 г; сіль і чорний мелений перець - за смаком. Приготування Картопляне пюре з'єднайте з 2 склянками борошна і сіллю. Дріжджі розчиніть у теплому молоці, додайте до них цукор, все добре перемішайте, потім туди ж відправте 1 яйце і рослинне масло. Змішайте це з пюре і поставте в тепло на кілька годин.
В цей час в сир розбийте яйця, покладіть сметану, сіль, натерті на тертці огірки, гірчицю і чорний перець. Змішайте всі гарненько. У тісто додайте ще склянку борошна, замісити його, і поділіть на дві половини. Одну з них розкладіть на деко, зверху помістіть сирну масу, і накрийте її другий частиною картопляного тіста.
Краї пирога защепіть, верх змастіть сметаною і випікайте в духовці, нагрітій до 180 градусів близько 50 хвилин.
Можна також приготувати такий пиріг з адигейський сиром , замінивши їм сир.
Картопляний пиріг з фаршем
Рецепт картопляного пирога з м'ясом відмінно підійде для ситної вечері, так як ви відразу одержуєте і основне блюдо і гарнір.
Інгредієнти: картопля - 3-4 шт.; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; яйце - 1 шт.; яловичий фарш - 500 г; часник - 3-4 зубчики; вершкове масло - 10 г; рослинне масло - для смаження; вода - 300 мл; сіль - за смаком. Приготування Картоплю почистіть, наріжте шматочками і зваріть в підсоленій воді. З лука зніміть шкірку, дрібно наріжте його і обсмажте на олії, через пару хвилин додати до нього натерту моркву і подрібнений часник. Готуйте ще 5 хвилин, після чого відправте до овочів фарш протушкувати ще 5 хвилин, влийте воду, посоліть, накрийте кришкою і залиште гаситися ще на 10 хвилин, потім зніміть кришку і дайте воді випаруватися.
Коли картопля звариться, злити зайву рідину і розімніть її лопаткою. Дайте трохи охолонути, а потім розбийте туди яйце і збийте картоплю до однорідного стану. У форму для запікання викладіть фарш, зверху картопляну масу і готуйте картопляний пиріг з м'ясом в духовці, розігрітій до 170 градусів 15 хвилин.
Зверніть увагу, що картопляний пиріг можна приготувати з будь-яким м'ясом, а не тільки з яловичиною.
Картопляний пиріг з грибами
Для тих, хто не любить м'ясо, але хоче зробити ситне і смачне блюдо, ми розповімо, як приготувати картопляний пиріг з грибами.
Інгредієнти: картопля - 500 г; молоко - 100 мл; борошно - 150 г; яйце - 2 шт.; печериці - 250 г; вершкове масло - 75 г; цибуля - 2 шт.; вершки 20% - 50 г; сир - 100 г; сіль і перець - за смаком. Приготування Гриби помийте і наріжте пластинками, цибулю - півкільцями. У сковороді нагрійте олію і обсмажте на ньому овочі. Потім додайте борошно-50 г, вершки, сіль і перець, перемішайте і зніміть з вогню.
Картоплю почистіть, помийте і зваріть до готовності. Розімніть його в пюре, дайте злегка охолонути, а після цього відправте до нього 1 яйце, залишки борошна, молоко і масло, замісити еластичне тісто. Форми для випічки застелити пергаментним папером, перекладіть в неї тісто, зробивши бортики, зверху розподілити начинку, посипте тертим сиром і змастіть краю збитим жовтком. Випікайте пиріг з картопляного тіста при 180 градусах 30 хвилин.