Чим гарні пироги так це тим, що їх можна подавати і як випічку до чаю, і як основне блюдо, все залежить від начинки. Листкове тісто додає пирога пікантності, за рахунок своєї хрусткою ароматною скоринки. Листковий пиріг з м'ясом порадує родину своїм смаком, а вас своєю легкістю в приготуванні, тому обов'язково спробуйте його спекти. За бажанням ви можете додати до начинки картоплю, сир або заливати сметаною - результат з лишком перевершить ваші очікування.
Якщо ви вирішите самостійно вимішувати листкове тісто , обов'язково дайте йому постояти в холодильнику пару годин, тоді буде легше працювати, і воно не буде липнути до рук.
Пиріг з м'ясом і картоплею
Сьогодні вже мало хто хоче возитися з замешиванием тіста, адже вибір заморожених напівфабрикатів величезний. Забіг після роботи в магазин, прихопив упаковочку листкового тіста і на вечерю готовий простий пиріг з м'ясом. Вся сім'я сита і задоволена, випічку нахвалюють, і господиня рада.
Інгредієнти: листкове тісто - 05 кг; фарш свинячий (або м'якоть) - 400 г; картопля - 6-7 шт.; яйце - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; кріп петрушка - за смаком; сіль, перець - за смаком; рослинне масло. Приготування Якщо ви використовуєте не фарш, а цілісний шматок м'яса, то наріжте його невеликими брусочками, цибулю півкільцями і все обсмажте в рослинному маслі на сковороді. Посоліть, поперчіть і дайте м'ясній начинці охолонути. Картопля очистіть і наріжте тонкими кружечками, зелень дрібно порубаєте. Тісто розділіть на дві частини - одну більшу, другу поменше і розкачайте. На деко, змащене рослинним маслом, викладіть більшу частину тіста. Тепер викладаємо начинку: спочатку картоплю, солимо його, потім м'ясо із зеленню. Накриваємо другою частиною тіста, гарненько защипуємо краю і змащуємо верх пирога збитим яйцем. Проколюємо в декількох місцях листковий пиріг з м'ясом виделкою і відправляємо в духовку на 30-35 хвилин при температурі 170-190 градусів.
До речі, не обов'язково використовувати саме свинячий фарш, ви можете замінити його курячим і приготувати легкий, дієтичний варіант рецепту листкового пирога з м'ясом - пиріг з курячим м'ясом.
Пиріг з м'ясом в мікрохвильовці
Як зробити пиріг з м'ясом в мікрохвильовці? Навіть простіше, ніж у звичайній духовці, бо часу на запікання піде менше. Підготовлене тісто з м'ясною начинкою відправляєте в мікрохвильовку на 8-9 хвилин при середній потужності, потім ще 2-3 хвилини збільшуєте потужність до максимуму. При подачі на стіл змащуєте верх листкового пирога з м'ясом вершковим маслом.
Лінивий пиріг з м'ясом
Для тих господинь, які не люблять займатися розкочуванням тіста і обтрушуватись від борошна, ми пропонуємо зовсім простий рецепт пирога з м'ясом, якщо не сказати найпростіший - замість листкового тіста використовуємо листи лаваша.
Інгредієнти: лаваш - 3 аркуша; фарш 700 г; сир - 300 г; цибуля - 1 шт.; сметана - 300 г; яйце - 3 шт.; кріп, петрушка - за смаком; сіль, перець, кунжут - за смаком; рослинне масло. Приготування На сковороді обсмажимо м'ясний фарш з цибулею, посолити, поперчити і дамо начинці охолонути. Потім додаємо натертий сир на крупній тертці і дрібно нарізану зелень. Ділимо начинку на три частини і акуратно викладаємо на кожен лист лавашу. Листи укладаємо один на одного, звертаємо пиріг в рулет і викладаємо у змащену олією форму. Яйця і сметану збиваємо віночком, трохи солимо і заливаємо наш пиріг. Потім відправляємо в духовку приблизно на 30 хвилин. Хвилин за 10 до закінчення приготування посипаємо кунжутом і невеликою кількістю тертого сиру. На стіл подаємо в гарячому вигляді, домочадці зметуть цю смакоту швидше, ніж ви очікуєте!