Котлета в тісті - рецепт
Будь-який школяр просто обожнює котлети в тісті. Боротися з цією схильністю марно, і мамам, не впевненим у якості буфетної продукції, доведеться освоїти виготовлення такого жаданого страви вдома. Тим більше що і чоловік з радістю прихопить цю свіжу випічку на роботу.
Інгредієнти:
молоко - 05 л;
маргарин - 50 г;
дріжджі пресовані - 40 г;
борошно - 3-4 ст.;
цукор - 3 ст. ложки;
яйця - 2 шт.;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
сіль - 1 год. ложка.
Для котлет:
фарш - 500 г;
цибуля -1 шт.;
батон - 100 г;
яйце - 1 шт.;
молоко - 05 склянки;
часник - 2 зубчики;
зелень (кріп і петрушка) - 1 пучок;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
У теплому молоці розчиняємо цукор і розводимо дріжджі. Борошно (3 ст.) просіваємо гіркою на стіл, робимо поглиблення і вливаємо туди «розпущене» дріжджі. Додаємо збите з сіллю яйце, масло, розм'якшений маргарин. Замішуємо м'яке, ніжне тісто. При необхідності підсипаємо трохи борошна. Готове тісто змащуємо олією і залишаємо в теплому місці без протягів. Коли воно збільшиться в об'ємі в 3 рази, обминаємо і знову даємо підійти.
Тим часом готуємо котлети. Фарш вибираємо будь - яловичий, свинячий, курячий, змішаний або навіть рибний. Покупної фарш краще ще раз пропустити через м'ясорубку, додаючи при цьому замочений у молоці батон і цибулину. У готовий фарш вбиваємо яйце, солимо, перчимо. Додаємо пропущений через прес часник і дрібно нарубану зелень. Добре все вимішуємо, формуємо котлети, які обсмажуємо або запікаємо в духовці, а можна й приготувати на пару.
Тісто розгортаємо в пласт товщиною півсантиметра. Нарізаємо смужками, якими внапуск обмотуємо котлетки. При цьому їх кінчики повинні виглядати з тіста. Готові пиріжки викладаємо на застелений пергаментом деко. Даємо їм піднятися хвилин 20 змащуємо збитим яйцем і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку - підрум'янитися. Це займе близько півгодини.
Котлети в тісті можна і обсмажити на сковороді у великій кількості олії. Вийде дуже смачно, але менш корисно.
Перший спосіб
Інгредієнти:
тісто листкове - 200г;
фарш - 350 г;
цибуля - 1 шт.;
сухарі панірувальні - 3 ст. ложки;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Готовий фарш пропускаємо з цибулею через м'ясорубку, солимо, перчимо. Формуємо 5 котлет, гарненько їх «обхлопиваем» і обвалюють у панірувальних сухарях. Вони вберуть виділився м'ясний сік і не дадуть тесту розмокнути.
Тісто нарізаємо прямокутниками з довжиною на 4 см більше довжини котлет і шириною в 2 котлети. По центру викладаємо котлету, а по краях, з обох сторін, тісто симетрично нарізаємо бахромою завширшки 15-2 див. Загинаємо торці і обплітає котлету, з'єднуючи смужки під невеликим кутом.
Готові котлети в листковому тісті викладаємо на застелений пергаментом деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Другий спосіб
З фаршу формуємо круглі котлетки і обсмажуємо з двох сторін. Листкове тісто розділяємо на окремі аркуші, нарізаємо тонкими смужками і обплітає ними остиглі котлети, як клубок нитками. Добре закріплюємо кінці стрічок з тіста. Готові «клубочки» викладаємо на деко, обмазуємо яйцем і відправляємо в духовку - підрум'янитися.
Як приготувати котлети в тісті?
Інгредієнти:
Для котлет:
Приготування
У теплому молоці розчиняємо цукор і розводимо дріжджі. Борошно (3 ст.) просіваємо гіркою на стіл, робимо поглиблення і вливаємо туди «розпущене» дріжджі. Додаємо збите з сіллю яйце, масло, розм'якшений маргарин. Замішуємо м'яке, ніжне тісто. При необхідності підсипаємо трохи борошна. Готове тісто змащуємо олією і залишаємо в теплому місці без протягів. Коли воно збільшиться в об'ємі в 3 рази, обминаємо і знову даємо підійти.
Тим часом готуємо котлети. Фарш вибираємо будь - яловичий, свинячий, курячий, змішаний або навіть рибний. Покупної фарш краще ще раз пропустити через м'ясорубку, додаючи при цьому замочений у молоці батон і цибулину. У готовий фарш вбиваємо яйце, солимо, перчимо. Додаємо пропущений через прес часник і дрібно нарубану зелень. Добре все вимішуємо, формуємо котлети, які обсмажуємо або запікаємо в духовці, а можна й приготувати на пару.
Тісто розгортаємо в пласт товщиною півсантиметра. Нарізаємо смужками, якими внапуск обмотуємо котлетки. При цьому їх кінчики повинні виглядати з тіста. Готові пиріжки викладаємо на застелений пергаментом деко. Даємо їм піднятися хвилин 20 змащуємо збитим яйцем і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку - підрум'янитися. Це займе близько півгодини.
Котлети в тісті можна і обсмажити на сковороді у великій кількості олії. Вийде дуже смачно, але менш корисно.
Як зробити котлету в листковому тісті?
Перший спосіб
Інгредієнти:
Приготування
Готовий фарш пропускаємо з цибулею через м'ясорубку, солимо, перчимо. Формуємо 5 котлет, гарненько їх «обхлопиваем» і обвалюють у панірувальних сухарях. Вони вберуть виділився м'ясний сік і не дадуть тесту розмокнути.
Тісто нарізаємо прямокутниками з довжиною на 4 см більше довжини котлет і шириною в 2 котлети. По центру викладаємо котлету, а по краях, з обох сторін, тісто симетрично нарізаємо бахромою завширшки 15-2 див. Загинаємо торці і обплітає котлету, з'єднуючи смужки під невеликим кутом.
Готові котлети в листковому тісті викладаємо на застелений пергаментом деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Другий спосіб
З фаршу формуємо круглі котлетки і обсмажуємо з двох сторін. Листкове тісто розділяємо на окремі аркуші, нарізаємо тонкими смужками і обплітає ними остиглі котлети, як клубок нитками. Добре закріплюємо кінці стрічок з тіста. Готові «клубочки» викладаємо на деко, обмазуємо яйцем і відправляємо в духовку - підрум'янитися.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт котлет з курячого фаршу
Котлети з курячого фаршу приготувати дуже просто, адже в морозилці завжди є курочка, половинку якої можна пустити на фарш. Всі інші продукти для цієї
Котлети з курячого філе
З курки можна приготувати багато чудових і смачних страв. І сьогодні ми з вами поділимося оригінальними і водночас простими рецептами створення
Котлети з фаршу свинини - рецепт
Напевно у кожної господині є свій рецепт приготування котлет. Це блюдо багатьом знайоме і улюблене. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити чудові
Котлети для гамбургера
Хто з нас не любить гамбургери? Але набагато смачніше і корисніше вони будуть, якщо їх приготувати самостійно. І сьогодні ми поговоримо про
Курячі котлети з грибами
Котлети - дуже смачне і соковите блюдо, яке можна подати як до повсякденного, так і святкового столу. Готують їх зазвичай з картопляним пюре,
Як зробити смачні котлети?
У наш час існує безліч рецептів котлет: овочевих, рибних, м'ясних. А от як зробити так, що б вони вийшли смачними і соковитими? У цьому вам допоможе