Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Посикунчики

21-03-2015, 17:45
408
Посикунчики
У російській кухні величезну кількість страв, про які ми зовсім забули: розтягаї з рибою , кулеб'яка, курник , шаньги з сиром і, звичайно, посикунчики. Можливо, хтось вперше чує таку назву. А це самі звичайні пиріжки з м'ясом з прісного тіста, смажені в олії. Практично знайомі всім чебуреки, тільки дуже маленькі. Достеменно відомо, що своїм походженням рецепт зобов'язаний пермської кухні.
Уральські «Посикунчики» отримали саме таку назву, тому що вони бризкає соком при надкусивании, тобто «сикают». Їдять їх гарячими, з пилу, з жару, з різними соусами - розводять оцет з перцем або роблять закуску з хрону.

Як приготувати посикунчики?


Тісто для пиріжків замішується як на пельмені або чебуреки - прісне. Потім викладається начинка, додається шматочок масла, щоб посикунчик був соковитим, і смажать у фритюрі. Обов'язково ретельно защипивайте краю, щоб сік не витік під час приготування, інакше ваш пиріжок не сикнет, а значить посикунчик не правильний, не вдався.

Посикунчики з м'ясом, рецепт


Якими зробити ваші пиріжки - зовсім крихітними, на один укус, або розміром зі звичайний пиріжок - вирішувати вам. У будь-якому випадку, розлетяться вони швидко. Для фаршу ми пропонуємо вам взяти свинину, але ви можете спробувати приготувати посикунчик з курячим фаршем або зі свининою та яловичиною в співвідношенні 50/50.
Інгредієнти:
Для фаршу:

  • свинина - 06 кг;

  • цибуля ріпчаста - 4 шт.;

  • зелена цибуля - 1 пучок;

  • яйце - 1 шт.;

  • вода - 200 мл;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Для тіста:

  • гаряча вода - 400 мл;

  • масло рослинне - 1 ст. ложка;

  • сіль - за смаком;

  • масло вершкове - 1 ст. ложка;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно.



  • Приготування

    Прокручуємо Через м'ясорубку м'ясо і цибулю (або візьміть готовий фарш), додаємо дрібно нарізаний зелений лук, перець, сіль і холодну воду. Замішуємо фарш, він повинен бути злегка рідкуватим.
    Для тесту: у гарячій воді, але не окропі, розмішуємо вершкове і рослинне масло, сіль, і додаємо борошно. В рецепті тесту для посикунчиков не вказано точну кількість борошна, беріть стільки, щоб воно вийшло м'яким і еластичним.
    Формуємо з тіста невеликі кульки, а їх розкачуємо в коржі. Трохи змащуємо поверхню олією, на кожен посикунчик викладаємо начинку і маленький шматочок вершкового масла. Защипуємо краю і обсмажуємо у фритюрі (киплячому рослинному маслі). Ось і все, можна пиріжки посикунчики подавати на стіл.

    Посикунчики - рецепт


    Можете спробувати замісити тісто для посикунчиков на сметані, тоді пиріжок вийде більш соковитим.
    Інгредієнти:

  • свинячий фарш - 05 кг;

  • сметана - 4 ст. ложки;

  • цибуля - 3 шт.;

  • яйце - 2 шт.;

  • сметана - 4 ст. ложки;

  • гаряча вода - 100 мл;

  • сіль, перець - за смаком;

  • вода холодна;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • вода холодна;

  • масло вершкове - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • борошно.


  • Приготування
    Змішуємо яйця зі сметаною і сіллю, додаємо гарячу воду, потім поступово вводимо борошно і замішуємо тісто, як на пельмені. Потім фарш солимо, перчимо, додаємо прокручений на м'ясорубці цибулю і воду.
    Посикунчики
    Води візьміть стільки, щоб вийшла консистенція начинки рідкуватий, тоді сік з посикунчиков буде «сикать» ще сильніше. З тіста формуємо кульки і кожен розгортаємо в коржик. Викладаємо на кожну корж начинку, гарненько защипуємо краю і смажимо наші пиріжки на рослинному маслі. Тісто намагайтеся не розкачати дуже тонко, інакше пиріжок почне «сикать ще в процесі обсмажування.
    Соус для посикунчиков ви можете приготувати з оцту, гірчиці і чорного перцю. Вмочайте кожен пиріжок в соус і їжте на здоров'я!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріжки з печінкою
    Пиріжки з печінкою
    Пиріжки з печінкою - чудове ласощі для вихідного дня. Готувати їх не так довго, як думають деякі, що є ще одним плюсом на користь даної страви. Про
    Як приготувати чебуреки?
    Як приготувати чебуреки?
    Чебуреки з сиром - відмінне блюдо, яке може стати як сніданком, так і чудовим перекусом. Чому саме з сиром? Так адже не всі люблять м'ясо. Ну а для
    Хычины з сиром
    Хычины з сиром
    Хичини - це дуже відомий і популярний на Кавказі блюдо. Готують його по-різному, адже скільки народів, стільки і рецептів. Сьогодні ми розповімо вам
    Пиріжки з рисом
    Пиріжки з рисом
    Пиріжки з рисом - досить бюджетний варіант смачного і ситного обіду. І зараз ми поділимося рецептом створення універсального тесту для них і
    Пиріжки з листкового тіста
    Пиріжки з листкового тіста
    Розтягаї - смачне блюдо російської кухні, яке популярне у всьому світі. Їх готують з рибою, м'ясом, повидлом. І сьогодні ми розберемося, як його
    Заварне тісто для чебуреків
    Заварне тісто для чебуреків
    Чебуреки - дуже популярне блюдо, яке найчастіше готують з прісного тіста. Ми вам радимо спробувати зробити заварне тісто. Воно навіть більше підійде