Пиріжки з сиром
Пиріжки готують з різноманітними начинками - і з фруктами, і з варенням, і з капустою, і з м'ясом. Загалом, варіантів дуже багато. У цій статті ми розповімо, як приготувати пиріжки з сиром.
Інгредієнти:
листкове бездріжджове тісто - 05 кг;
сир твердий - 200 г;
шинка - 200 г;
яйця - 1 шт.
Приготування
Шинку і сир ріжемо соломкою. Листкове тісто ріжемо на прямокутники і кожен шматочок розкачуємо і зверху викладаємо начинку з шинки і сиру. Складаємо тісто навпіл, защипуємо краю. Викладаємо пиріжки на деко, попередньо змащений маслом і кожен змащуємо збитим яйцем. При температурі 180 градусів і випікаємо листкові пиріжки з сиром хвилин 20. Також дуже смачними виходять листкові пиріжки з грибами і сиром. Для їх приготування гриби обсмажуємо, змішуємо з сиром, а далі все робимо, як і в даному рецепті.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 35 склянки;
окріп - 1 стакан;
рослинна олія - 40 мл;
цукор - 1 ч. ложка;
сіль - 1 ч. ложка.
Для начинки:
бринза - 250 г;
помідори (невеликі) - 400 г;
часник - 2 зубчики;
зелень кропу - 20 г;
сіль - за смаком.
Приготування
Помідори нарізаємо кружечками. Бринзу розминаємо виделкою. Часник пропускаємо через прес. Кріп подрібнюємо. Змішуємо бринзу з кропом і часником. Тепер робимо тісто: в окропі розмішуємо сіль і цукор, вливаємо олію, додаємо борошно і замішуємо досить м'яке тісто. Залишаємо тісто хвилин на 30 а потім половину розгортаємо в тонкий пласт. На нього на відстані приблизно 3 см один від одного розкладаємо кружечки помідорів, а зверху кладемо по чайній ложці начинки.
Тепер розгортаємо точно так само другий пласт тесту і накриваємо їм тісто з начинкою. Склянкою відповідного розміру вирізаємо гуртки навколо кожного шматочка помідора. На сковороду наливаємо олію. Як тільки воно добре прогріється, викладаємо наші пиріжки і смажимо з обох боків до утворення скоринки. Готові пиріжки з помідорами і сиром викладаємо на паперові рушники, щоб усунути зайвий жир. Подаємо пиріжки гарячими.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 3 склянки;
сметана - 200 г;
вершкове масло - 150 г;
розпушувач - 05 ч. ложки;
сіль - дрібка.
Для начинки:
куряче філе - 250 г;
сир - 150 г;
масло вершкове;
майонез - 1 ст. ложка;
зелень - за смаком.
Приготування
Вершкове масло ріжемо кубиками і розтираємо зі склянкою борошна. Додаємо сметану, борошно, змішану з розпушувачем для тесту і замішуємо м'яке тісто. Відправляємо його в холодильник на півгодини. В цей час готуємо начинку: відварене куряче філе розбираємо на волокна. Сир тремо на крупній тертці, зелень подрібнюємо. Змішуємо інгредієнти для начинки, додаємо майонез і перемішуємо. Тісто ділимо навпіл. З однієї половини скачуємо ковбаску і ріжемо його на шматочки. Кожен з них розгортаємо в коржик, викладаємо начинку. Звертаємо тісто, скріплюємо краю, формуючи пиріжок. Деко злегка присипаємо борошном, викладаємо пиріжки і випікаємо при 180 градусах 25 хвилин.
Таким же чином можна приготувати пиріжки з ковбасою та сиром.
Інгредієнти:
лаваш тонкий - 2 аркуша;
сир твердий - 150 г;
плавлений сир - 200 г;
зелень - за смаком;
сіль, спеції - за смаком;
рослинне масло.
Приготування
Лаваш ріжемо на 4 смуги. Твердий сир нарізаємо прямокутними брусками і укладаємо на смужки лаваша, зверху притрушиваем його спеціями і подрібненою зеленню. Решту лавашу змащуємо плавленим сиром. Звертаємо лаваш рулетом, підігнувши краї. На сковороді розігріваємо олію, викладаємо рулети і обсмажуємо їх хвилин по 5 з кожного боку. Вогонь при цьому повинен бути невеликою, щоб пиріжки не підгоріли.
Взявши за основу будь-якої з даних рецептів, можна злегка підкоригувати начинку, і вийде вже зовсім інший смак - наприклад, цікавий варіант - пиріжки з яйцем і сиром. Для цього відварене яйце змішуємо з подрібненим сиром, за бажанням додаємо трохи часнику. І використовуємо отриману суміш в якості начинки.
Крім того, замість курки, шинки і ковбаси можна використовувати відварене м'ясо. Загалом, вибір за вами.
Листкові пиріжки з сиром і шинкою
Інгредієнти:
Приготування
Шинку і сир ріжемо соломкою. Листкове тісто ріжемо на прямокутники і кожен шматочок розкачуємо і зверху викладаємо начинку з шинки і сиру. Складаємо тісто навпіл, защипуємо краю. Викладаємо пиріжки на деко, попередньо змащений маслом і кожен змащуємо збитим яйцем. При температурі 180 градусів і випікаємо листкові пиріжки з сиром хвилин 20. Також дуже смачними виходять листкові пиріжки з грибами і сиром. Для їх приготування гриби обсмажуємо, змішуємо з сиром, а далі все робимо, як і в даному рецепті.
Пиріжки з помідорами і сиром
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Помідори нарізаємо кружечками. Бринзу розминаємо виделкою. Часник пропускаємо через прес. Кріп подрібнюємо. Змішуємо бринзу з кропом і часником. Тепер робимо тісто: в окропі розмішуємо сіль і цукор, вливаємо олію, додаємо борошно і замішуємо досить м'яке тісто. Залишаємо тісто хвилин на 30 а потім половину розгортаємо в тонкий пласт. На нього на відстані приблизно 3 см один від одного розкладаємо кружечки помідорів, а зверху кладемо по чайній ложці начинки.
Тепер розгортаємо точно так само другий пласт тесту і накриваємо їм тісто з начинкою. Склянкою відповідного розміру вирізаємо гуртки навколо кожного шматочка помідора. На сковороду наливаємо олію. Як тільки воно добре прогріється, викладаємо наші пиріжки і смажимо з обох боків до утворення скоринки. Готові пиріжки з помідорами і сиром викладаємо на паперові рушники, щоб усунути зайвий жир. Подаємо пиріжки гарячими.
Пиріжки з куркою і сиром
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Вершкове масло ріжемо кубиками і розтираємо зі склянкою борошна. Додаємо сметану, борошно, змішану з розпушувачем для тесту і замішуємо м'яке тісто. Відправляємо його в холодильник на півгодини. В цей час готуємо начинку: відварене куряче філе розбираємо на волокна. Сир тремо на крупній тертці, зелень подрібнюємо. Змішуємо інгредієнти для начинки, додаємо майонез і перемішуємо. Тісто ділимо навпіл. З однієї половини скачуємо ковбаску і ріжемо його на шматочки. Кожен з них розгортаємо в коржик, викладаємо начинку. Звертаємо тісто, скріплюємо краю, формуючи пиріжок. Деко злегка присипаємо борошном, викладаємо пиріжки і випікаємо при 180 градусах 25 хвилин.
Таким же чином можна приготувати пиріжки з ковбасою та сиром.
Пиріжки з лаваша з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Лаваш ріжемо на 4 смуги. Твердий сир нарізаємо прямокутними брусками і укладаємо на смужки лаваша, зверху притрушиваем його спеціями і подрібненою зеленню. Решту лавашу змащуємо плавленим сиром. Звертаємо лаваш рулетом, підігнувши краї. На сковороді розігріваємо олію, викладаємо рулети і обсмажуємо їх хвилин по 5 з кожного боку. Вогонь при цьому повинен бути невеликою, щоб пиріжки не підгоріли.
Взявши за основу будь-якої з даних рецептів, можна злегка підкоригувати начинку, і вийде вже зовсім інший смак - наприклад, цікавий варіант - пиріжки з яйцем і сиром. Для цього відварене яйце змішуємо з подрібненим сиром, за бажанням додаємо трохи часнику. І використовуємо отриману суміш в якості начинки.
Крім того, замість курки, шинки і ковбаси можна використовувати відварене м'ясо. Загалом, вибір за вами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріжки з помідорами і бринзою
Хто ж з нас не любить пиріжки, які готує мама або бабуся. Вони можуть бути з різними начинками: з картопляним пюре, грибами, капустою, яйцем і
Пиріжки з ковбасою
Пиріжки - смачне, хоч і не зовсім корисне блюдо. Приготувати їх можна з різними начинками: з лівером, печінкою, картоплею, яйцем і т. д. У
Пиріжки з горохом
Пиріжки можна приготувати не тільки з картоплі, м'яса, яйця, рису і т. д. В якості начинки можна використовувати горох. Пропонуємо вам кілька смачних
Пиріжки з помідорами та базиліком
Пропонуємо вам приготувати незвичні, але дуже смачні і соковиті пиріжки з помідорами та базиліком. Давайте розберемо кілька цікавих варіантів
Пиріжки з лаваша
Швидкі пиріжки з лаваша - це відмінна альтернатива домашній випічці, процес приготування якої, часом, займає дуже багато часу. Швидкі пиріжки зручно
Пиріжки з родзинками
Здобні пиріжки і родзинками - це відмінне ласощі для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Приготувати їх можна різними способами. Ми пропонуємо вам