Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріжки з сиром

Пиріжки з сиром

19-03-2015, 19:33
1 779
Пиріжки з сиром
Пиріжки готують з різноманітними начинками - і з фруктами, і з варенням, і з капустою, і з м'ясом. Загалом, варіантів дуже багато. У цій статті ми розповімо, як приготувати пиріжки з сиром.

Листкові пиріжки з сиром і шинкою


Інгредієнти:

  • листкове бездріжджове тісто - 05 кг;

  • сир твердий - 200 г;

  • шинка - 200 г;

  • яйця - 1 шт.


  • Приготування
    Шинку і сир ріжемо соломкою. Листкове тісто ріжемо на прямокутники і кожен шматочок розкачуємо і зверху викладаємо начинку з шинки і сиру. Складаємо тісто навпіл, защипуємо краю. Викладаємо пиріжки на деко, попередньо змащений маслом і кожен змащуємо збитим яйцем. При температурі 180 градусів і випікаємо листкові пиріжки з сиром хвилин 20. Також дуже смачними виходять листкові пиріжки з грибами і сиром. Для їх приготування гриби обсмажуємо, змішуємо з сиром, а далі все робимо, як і в даному рецепті.

    Пиріжки з помідорами і сиром


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 35 склянки;

  • окріп - 1 стакан;

  • рослинна олія - 40 мл;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • сіль - 1 ч. ложка.


  • Для начинки:

  • бринза - 250 г;

  • помідори (невеликі) - 400 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • зелень кропу - 20 г;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Помідори нарізаємо кружечками. Бринзу розминаємо виделкою. Часник пропускаємо через прес. Кріп подрібнюємо. Змішуємо бринзу з кропом і часником. Тепер робимо тісто: в окропі розмішуємо сіль і цукор, вливаємо олію, додаємо борошно і замішуємо досить м'яке тісто. Залишаємо тісто хвилин на 30 а потім половину розгортаємо в тонкий пласт. На нього на відстані приблизно 3 см один від одного розкладаємо кружечки помідорів, а зверху кладемо по чайній ложці начинки.
    Тепер розгортаємо точно так само другий пласт тесту і накриваємо їм тісто з начинкою. Склянкою відповідного розміру вирізаємо гуртки навколо кожного шматочка помідора. На сковороду наливаємо олію. Як тільки воно добре прогріється, викладаємо наші пиріжки і смажимо з обох боків до утворення скоринки. Готові пиріжки з помідорами і сиром викладаємо на паперові рушники, щоб усунути зайвий жир. Подаємо пиріжки гарячими.

    Пиріжки з куркою і сиром


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 3 склянки;

  • сметана - 200 г;

  • вершкове масло - 150 г;

  • розпушувач - 05 ч. ложки;

  • сіль - дрібка.


  • Для начинки:

  • куряче філе - 250 г;

  • сир - 150 г;

  • масло вершкове;

  • майонез - 1 ст. ложка;

  • зелень - за смаком.


  • Приготування
    Вершкове масло ріжемо кубиками і розтираємо зі склянкою борошна. Додаємо сметану, борошно, змішану з розпушувачем для тесту і замішуємо м'яке тісто. Відправляємо його в холодильник на півгодини. В цей час готуємо начинку: відварене куряче філе розбираємо на волокна. Сир тремо на крупній тертці, зелень подрібнюємо. Змішуємо інгредієнти для начинки, додаємо майонез і перемішуємо. Тісто ділимо навпіл. З однієї половини скачуємо ковбаску і ріжемо його на шматочки. Кожен з них розгортаємо в коржик, викладаємо начинку. Звертаємо тісто, скріплюємо краю, формуючи пиріжок. Деко злегка присипаємо борошном, викладаємо пиріжки і випікаємо при 180 градусах 25 хвилин.
    Таким же чином можна приготувати пиріжки з ковбасою та сиром.

    Пиріжки з лаваша з сиром


    Інгредієнти:

  • лаваш тонкий - 2 аркуша;

  • сир твердий - 150 г;

  • плавлений сир - 200 г;

  • зелень - за смаком;

  • сіль, спеції - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Лаваш ріжемо на 4 смуги. Твердий сир нарізаємо прямокутними брусками і укладаємо на смужки лаваша, зверху притрушиваем його спеціями і подрібненою зеленню. Решту лавашу змащуємо плавленим сиром. Звертаємо лаваш рулетом, підігнувши краї.
    Пиріжки з сиром
    На сковороді розігріваємо олію, викладаємо рулети і обсмажуємо їх хвилин по 5 з кожного боку. Вогонь при цьому повинен бути невеликою, щоб пиріжки не підгоріли.
    Взявши за основу будь-якої з даних рецептів, можна злегка підкоригувати начинку, і вийде вже зовсім інший смак - наприклад, цікавий варіант - пиріжки з яйцем і сиром. Для цього відварене яйце змішуємо з подрібненим сиром, за бажанням додаємо трохи часнику. І використовуємо отриману суміш в якості начинки.
    Крім того, замість курки, шинки і ковбаси можна використовувати відварене м'ясо. Загалом, вибір за вами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріжки з помідорами і бринзою
    Пиріжки з помідорами і бринзою
    Хто ж з нас не любить пиріжки, які готує мама або бабуся. Вони можуть бути з різними начинками: з картопляним пюре, грибами, капустою, яйцем і
    Пиріжки з ковбасою
    Пиріжки з ковбасою
    Пиріжки - смачне, хоч і не зовсім корисне блюдо. Приготувати їх можна з різними начинками: з лівером, печінкою, картоплею, яйцем і т. д. У
    Пиріжки з горохом
    Пиріжки з горохом
    Пиріжки можна приготувати не тільки з картоплі, м'яса, яйця, рису і т. д. В якості начинки можна використовувати горох. Пропонуємо вам кілька смачних
    Пиріжки з помідорами та базиліком
    Пиріжки з помідорами та базиліком
    Пропонуємо вам приготувати незвичні, але дуже смачні і соковиті пиріжки з помідорами та базиліком. Давайте розберемо кілька цікавих варіантів
    Пиріжки з лаваша
    Пиріжки з лаваша
    Швидкі пиріжки з лаваша - це відмінна альтернатива домашній випічці, процес приготування якої, часом, займає дуже багато часу. Швидкі пиріжки зручно
    Пиріжки з родзинками
    Пиріжки з родзинками
    Здобні пиріжки і родзинками - це відмінне ласощі для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Приготувати їх можна різними способами. Ми пропонуємо вам