Пиріжки готують з різноманітними начинками - і з фруктами, і з варенням, і з капустою, і з м'ясом. Загалом, варіантів дуже багато. У цій статті ми розповімо, як приготувати пиріжки з сиром.
Листкові пиріжки з сиром і шинкою
Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто - 05 кг; сир твердий - 200 г; шинка - 200 г; яйця - 1 шт. Приготування Шинку і сир ріжемо соломкою. Листкове тісто ріжемо на прямокутники і кожен шматочок розкачуємо і зверху викладаємо начинку з шинки і сиру. Складаємо тісто навпіл, защипуємо краю. Викладаємо пиріжки на деко, попередньо змащений маслом і кожен змащуємо збитим яйцем. При температурі 180 градусів і випікаємо листкові пиріжки з сиром хвилин 20. Також дуже смачними виходять листкові пиріжки з грибами і сиром. Для їх приготування гриби обсмажуємо, змішуємо з сиром, а далі все робимо, як і в даному рецепті.
Пиріжки з помідорами і сиром
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 35 склянки; окріп - 1 стакан; рослинна олія - 40 мл; цукор - 1 ч. ложка; сіль - 1 ч. ложка. Для начинки:
бринза - 250 г; помідори (невеликі) - 400 г; часник - 2 зубчики; зелень кропу - 20 г; сіль - за смаком. Приготування Помідори нарізаємо кружечками. Бринзу розминаємо виделкою. Часник пропускаємо через прес. Кріп подрібнюємо. Змішуємо бринзу з кропом і часником. Тепер робимо тісто: в окропі розмішуємо сіль і цукор, вливаємо олію, додаємо борошно і замішуємо досить м'яке тісто. Залишаємо тісто хвилин на 30 а потім половину розгортаємо в тонкий пласт. На нього на відстані приблизно 3 см один від одного розкладаємо кружечки помідорів, а зверху кладемо по чайній ложці начинки.
Тепер розгортаємо точно так само другий пласт тесту і накриваємо їм тісто з начинкою. Склянкою відповідного розміру вирізаємо гуртки навколо кожного шматочка помідора. На сковороду наливаємо олію. Як тільки воно добре прогріється, викладаємо наші пиріжки і смажимо з обох боків до утворення скоринки. Готові пиріжки з помідорами і сиром викладаємо на паперові рушники, щоб усунути зайвий жир. Подаємо пиріжки гарячими.
Пиріжки з куркою і сиром
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 3 склянки; сметана - 200 г; вершкове масло - 150 г; розпушувач - 05 ч. ложки; сіль - дрібка. Для начинки:
куряче філе - 250 г; сир - 150 г; масло вершкове; майонез - 1 ст. ложка; зелень - за смаком. Приготування Вершкове масло ріжемо кубиками і розтираємо зі склянкою борошна. Додаємо сметану, борошно, змішану з розпушувачем для тесту і замішуємо м'яке тісто. Відправляємо його в холодильник на півгодини. В цей час готуємо начинку: відварене куряче філе розбираємо на волокна. Сир тремо на крупній тертці, зелень подрібнюємо. Змішуємо інгредієнти для начинки, додаємо майонез і перемішуємо. Тісто ділимо навпіл. З однієї половини скачуємо ковбаску і ріжемо його на шматочки. Кожен з них розгортаємо в коржик, викладаємо начинку. Звертаємо тісто, скріплюємо краю, формуючи пиріжок. Деко злегка присипаємо борошном, викладаємо пиріжки і випікаємо при 180 градусах 25 хвилин.
Таким же чином можна приготувати пиріжки з ковбасою та сиром.
Пиріжки з лаваша з сиром
Інгредієнти: лаваш тонкий - 2 аркуша; сир твердий - 150 г; плавлений сир - 200 г; зелень - за смаком; сіль, спеції - за смаком; рослинне масло. Приготування Лаваш ріжемо на 4 смуги. Твердий сир нарізаємо прямокутними брусками і укладаємо на смужки лаваша, зверху притрушиваем його спеціями і подрібненою зеленню. Решту лавашу змащуємо плавленим сиром. Звертаємо лаваш рулетом, підігнувши краї.
На сковороді розігріваємо олію, викладаємо рулети і обсмажуємо їх хвилин по 5 з кожного боку. Вогонь при цьому повинен бути невеликою, щоб пиріжки не підгоріли.
Взявши за основу будь-якої з даних рецептів, можна злегка підкоригувати начинку, і вийде вже зовсім інший смак - наприклад, цікавий варіант - пиріжки з яйцем і сиром. Для цього відварене яйце змішуємо з подрібненим сиром, за бажанням додаємо трохи часнику. І використовуємо отриману суміш в якості начинки.
Крім того, замість курки, шинки і ковбаси можна використовувати відварене м'ясо. Загалом, вибір за вами.