Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курячі стегенця - рецепт

Курячі стегенця - рецепт

19-03-2015, 18:40
1 107
Курячі стегенця - рецепт
Смажені курячі стегенця - це одне з найпоширеніших, смачних і поживних страв. Куряче м'ясо збагачене великою кількістю жирів і білків. Воно дуже корисно тим, хто сидить на дієті, а також маленьким дітям. Також куряче м'ясо дуже швидко готується і легко засвоюється організмом.
Як готувати курячі стегенця? Існує безліч різних способів приготування цього незамінного продукту. Можна зробити фаршировані курячі стегна, приготувати курячі стегна в сметані або з грибами. Вибір тільки за вами. Давайте почнемо по порядку.

Фаршировані курячі стегна


Інгредієнти:

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • сметана - 300 мл;

  • гриби - 200 г;

  • сир - 50 г;

  • курячі стегна - 4 шт.;

  • сіль, спеції, зелень - за смаком.


  • Приготування
    Щоб приготувати курячі стегенця з грибами, беремо гриби (краще шампіньйони), чистимо і ріжемо пластинами. Обсмажуємо на олії 10 хвилин. Ріпчасту цибулю миємо, чистимо і ріжемо півкільцями. Додаємо до грибів, солимо, перчимо за смаком і тушкуємо цю масу до випаровування всієї рідини. Беремо оброблені курячі стегна і акуратно піднімаємо у них шкірку. Начиняємо стегна нашої готової цибульно-грибною начинкою, натираємо сіллю і кладемо на змащений олією лист. Ставимо в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо приблизно 40 хвилин. За 5 хвилин до готовності, дістаємо фаршировані стегенця, поливаємо сметаною і посипаємо тертим на крупній тертці сиром. Відправляємо нашу страву в духовку на 10 хвилин. Дістаємо готові ароматні курячі стегна в сметані, посипаємо зеленню і подаємо на стіл.

    Смажені курячі стегенця


    Всіх без винятку цікавить питання, а як же посмажить курячі стегенця, щоб вони вийшли соковитими, з хрусткою, що тане в роті скоринкою? А ось як!
    Інгредієнти:

  • курячі стегна - 4 шт.;

  • часник - 1 шт.;

  • сир - 100 г;

  • томатна паста - 1 ст. ложка;

  • майонез - 1 ст. ложка;

  • зелень - для прикраси

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Беремо курячі стегенця, обробляємо і промиваємо під проточною водою. Якщо раптом вони були у вас в заморожуванні, то доведеться чекати повного розморожування або розморозити в мікрохвильовій печі. Ні в якому разі не замочуйте стегна в гарячій воді, так як продукт втратить всі свої корисні властивості. Довгим ножем акуратно вирізаємо хребет, якщо він є, намагаємося не пошкодити м'ясо на основній частині. Якщо залишилися пір'я, то їх потрібно общипать або обпалити.
    Тепер можна проступати до маринування курячих стегон. Для цього беремо невелику миску, дрібно натираємо часник, додаємо сіль і чорний перець за смаком. Все добре перемішуємо і заправляємо томатною пастою.
    Рівномірно натираємо отриманою сумішшю наші курячі стегна і складаємо їх у поліетиленовий пакет. Робимо в ньому кілька проколів і випускаємо все повітря. Кладемо в холодильник і залишаємо на 60 хвилин маринуватися. Через 40 хвилин з курки виділиться невелику кількість рідини і маринад стане набагато рідший. Іноді треба діставати пакет і перемішувати, щоб м'ясо краще змочувалися з усіх боків.
    Курячі стегенця - рецепт

    Ставимо Сковороду на плиту. Наливаємо невелику кількість рослинного масла. Викладаємо курячі стегна і обсмажуємо на середньому вогні з кожного боку по 5 -7 хвилин до утворення скоринки золотистого кольору. Потім зменшуємо вогонь і смажимо наші стегенця до готовності 25-30 хвилин, в залежності від їх розміру.
    Змішуємо тертий сир з майонезом і додаємо дрібно порубаний часник. Рівномірно змащуємо кожне стегно приготовленої часниковою сумішшю. Накриваємо сковороду кришкою і дожариваємо нашу страву ще 10 хвилин. Смажене страву в сирному соусі готово. Ось так просто ми відповіли на питання, як посмажити курячі стегенця! Приємного вам апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Стегенця з грибами
    Стегенця з грибами
    Трохи грибів, і «чергові» стегенця легко перетворюються в святкове блюдо. Пропонуємо вашій увазі кілька універсальних і простих варіантів створення
    Курячі стегенця в духовці
    Курячі стегенця в духовці
    Одне з найулюбленіших дитячих страв - запечені курячі стегенця. Це блюдо краще всього готувати в духовці, в спеціальному рукаві для запікання, який
    Стегенця, запечені в духовці
    Стегенця, запечені в духовці
    Стегенця, приготовлені в духовці - ситна і смачна страва, яке робиться дуже просто. У нашій статті ми докладно поговоримо, як можна оригінально
    Як приготувати стегенця в майонезі?
    Як приготувати стегенця в майонезі?
    Стегенця - це та частина туші птиці, яка доступна за ціною і досить смачна при правильному приготуванні. І сьогодні мова піде про те, як приготувати
    Фаршировані стегенця
    Фаршировані стегенця
    Фаршировані стегенця - страва, заради якого варто провести на кухні зайві пів години, адже воно здатне вигідно прикрасити святковий стіл і