Як приготувати нагетси?

Нагетси прості в приготуванні, і при цьому жахливо смачні - з'їж сам, а рука вже тягнеться за наступним. Вони добре відомі завсідникам фаст-фуду, а магазини навперебій пропонують заморожені напівфабрикати з однойменною назвою. Не сама здорова їжа. Як же приготувати нагетси будинку так, щоб ці чудові хрусткі шматочки були ще і корисними?
Запам'ятайте: їх зовсім не обов'язково смажити. Запікайте!А щоб утворилася золотава скоринка з двох сторін, переверніть шматочки в середині приготування. Замініть картопляні чіпси в паніровці на вівсяні пластівці - вийде не менш смачно!
Важливо не тільки як смажити нагетси (краще на оливковій олії, прибравши після зайвий жир паперовим рушником), але і з чим їх їсти. Побільше зелені, салату, овочів!
Сирні нагетси
Існує два способи, як зробити нагетси з сиром.
1-й варіант - «сирні» кульки
Інгредієнти:
Приготування
Збиваємо масло міксером до пишноти, додаємо попередньо натертий сир, борошно і продовжуємо збивати. Маса повинна стати однорідною. В окремій мисці взболтаем виделкою яйце. Маленькою ложкою формуємо кульки, далі по черзі в борошно, яйце, і рисові чіпси (можна замінити кунжутним насінням, панірувальними сухарями, товченими горіхами). Викладаємо на злегка змащений маслом деко. Кожна кулька трохи придавим виделкою. Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів на 15 хвилин.
2-й варіант - «смажений»сир
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаємо сир скибочками товщиною 7-10 мм. Яйце збиваємо виделкою з 1 столовою ложкою води і сухими травами. Заморожену булочку тремо на тертці (панірувальні сухарі теж підійдуть). Потім кожен шматочок в яйці, обвалюємо по черзі в борошні і хлібних крихтах. Краще це зробити за 2 рази, тоді виходити по-справжньому хрусткі нагетси. Викладаємо на розігріту сковорідку, обсмажуємо 1-2 хвилини з обох боків до золотистої скоринки.
Курячі нагетси з сиром - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Як зробити курячі нагетси? Куряче філе нарізаємо шматочками по 3-4 см упоперек волокон. Нагетси вийдуть більш соковитими, якщо м'ясо трохи замаринувати. Збиваємо яйце з молоком. Натираємо сир і змішуємо його в окремій мисці з борошном, паприкою, орегано і гірчицею. Шматочки курки опускаємо спочатку в яєчно-молочну суміш, потім обвалюємо в паніровці (борошно, сир, тощо). Викладаємо на тарілку і ставимо на 10 хвилин у морозилку. Як тільки скоринка затвердіє, процедуру повторюємо - яйце плюс молоко, потім паніровка. Ставимо на заморозку ще на 5 хвилин. Тепер в процесі готування скоринка не відвалиться.Розігріваємо олію в глибокій сковороді смажимо до золотистого кольору.
Нагетси з індички
Вони ніжніше і соковитіше курячих, але готуються за тим же рецептом.

І наприкінці ще пару слів про те, чому вам варто готувати нагетси:
Рекомендуємо добрі рецепти

Як приготувати курчати тютюну?
Курча Тютюну - назва чисто російське. Насправді смажене курча з часником і спеціями називається "курча тапака", оскільки готується на спеціальній

Як приготувати стегенця в майонезі?
Стегенця - це та частина туші птиці, яка доступна за ціною і досить смачна при правильному приготуванні. І сьогодні мова піде про те, як приготувати

Курячі нагетси
Нагетси - це шматочки курячого філе, обвалені в паніровці і обсмажені на сковороді в духовці або мультиварці. Це блюдо можна зустріти в кафе і

Цибульні кільця - рецепт
Хочете швидко приготувати смачну закуску? Рецепт цибулевих кілець чекає вас вже давно. Дана стаття була написана спеціально для того, щоб ви

Цезар-рол - рецепт
Цезар-рол - найпопулярніша їжа в кафе швидкого харчування. Хочете приготувати щось подібне вдома? Тоді запасають продуктами, терпінням і нашими

Картопляні чіпси в домашніх умовах
Картопляні чіпси - улюблене багатьма з нас ласощі. Їх різноманіття в магазинах дуже багато, але якщо ви хочете отримати дійсно корисний і менш