Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати нагетси?

Як приготувати нагетси?

19-03-2015, 18:34
1 059
Як приготувати нагетси?
Нагетси - англомовне слово, і буквальне означає«золоті самородки». Дійсно, невеликі рум'яні шматочки в хрусткій паніровці дуже на них схожі. Сімейство нагетсів нескінченно різноманітно: класичні курячі, легкі рибні, ніжні - з індички, вегетаріанські з овочами, і навіть шоколадні - для ласунів.
Нагетси прості в приготуванні, і при цьому жахливо смачні - з'їж сам, а рука вже тягнеться за наступним. Вони добре відомі завсідникам фаст-фуду, а магазини навперебій пропонують заморожені напівфабрикати з однойменною назвою. Не сама здорова їжа. Як же приготувати нагетси будинку так, щоб ці чудові хрусткі шматочки були ще і корисними?
Запам'ятайте: їх зовсім не обов'язково смажити. Запікайте!А щоб утворилася золотава скоринка з двох сторін, переверніть шматочки в середині приготування. Замініть картопляні чіпси в паніровці на вівсяні пластівці - вийде не менш смачно!
Важливо не тільки як смажити нагетси (краще на оливковій олії, прибравши після зайвий жир паперовим рушником), але і з чим їх їсти. Побільше зелені, салату, овочів!

Сирні нагетси


Існує два способи, як зробити нагетси з сиром.
1-й варіант - «сирні» кульки
Інгредієнти:

  • вершкове масло - 125 г;

  • сир чеддер - 250 г;

  • борошно - 2 ст.;

  • яйце - 1шт.;

  • рисові чіпси - 2 ст.


  • Приготування
    Збиваємо масло міксером до пишноти, додаємо попередньо натертий сир, борошно і продовжуємо збивати. Маса повинна стати однорідною. В окремій мисці взболтаем виделкою яйце. Маленькою ложкою формуємо кульки, далі по черзі в борошно, яйце, і рисові чіпси (можна замінити кунжутним насінням, панірувальними сухарями, товченими горіхами). Викладаємо на злегка змащений маслом деко. Кожна кулька трохи придавим виделкою. Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів на 15 хвилин.
    2-й варіант - «смажений»сир
    Інгредієнти:

  • адигейський сир (можна брі) - 250-300 г;

  • біла булочка (попередньо заморозити) - 1шт.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • яйце - 1шт.;

  • суміш будь-яких трав - 1 ч. ложка;

  • оливкова олія (для смаження).


  • Приготування
    Нарізаємо сир скибочками товщиною 7-10 мм. Яйце збиваємо виделкою з 1 столовою ложкою води і сухими травами. Заморожену булочку тремо на тертці (панірувальні сухарі теж підійдуть). Потім кожен шматочок в яйці, обвалюємо по черзі в борошні і хлібних крихтах. Краще це зробити за 2 рази, тоді виходити по-справжньому хрусткі нагетси. Викладаємо на розігріту сковорідку, обсмажуємо 1-2 хвилини з обох боків до золотистої скоринки.

    Курячі нагетси з сиром - рецепт


    Інгредієнти:

  • куряча грудка (філе) - 500 г;

  • молоко - 1/2 склянки;

  • борошно - 1/4 склянки;

  • сир «Пармезан» - 100 г;

  • паприка - 1 ч. ложка;

  • орегано - 1 /2 ч. ложки;

  • гірчиця (суха) - 1/4 ч. ложки;

  • яйце - 1 шт.;

  • олія (для смаження).


  • Приготування
    Як зробити курячі нагетси? Куряче філе нарізаємо шматочками по 3-4 см упоперек волокон. Нагетси вийдуть більш соковитими, якщо м'ясо трохи замаринувати. Збиваємо яйце з молоком. Натираємо сир і змішуємо його в окремій мисці з борошном, паприкою, орегано і гірчицею. Шматочки курки опускаємо спочатку в яєчно-молочну суміш, потім обвалюємо в паніровці (борошно, сир, тощо). Викладаємо на тарілку і ставимо на 10 хвилин у морозилку. Як тільки скоринка затвердіє, процедуру повторюємо - яйце плюс молоко, потім паніровка. Ставимо на заморозку ще на 5 хвилин. Тепер в процесі готування скоринка не відвалиться.Розігріваємо олію в глибокій сковороді смажимо до золотистого кольору.

    Нагетси з індички


    Вони ніжніше і соковитіше курячих, але готуються за тим же рецептом.
    Як приготувати нагетси?
    Тільки індичку зазвичай нарізають великими шматками (як на відбивні).
    І наприкінці ще пару слів про те, чому вам варто готувати нагетси:

  • вони відмінно заморожуються, а, значить, завжди під рукою;

  • нагетси можна наколоти на шпажки, прикрасити і подати до столу в якості оригінальної закуски;

  • якщо до них додати будь-який салат, овочі або гарнір, то вони стануть повноцінним ситним другим блюдом;

  • спробуйте хрусткі нагетси з курячого філе додати в класичний салат «Цезар». Повірте, він від цього тільки виграє!
  • Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати курчати тютюну?
    Як приготувати курчати тютюну?
    Курча Тютюну - назва чисто російське. Насправді смажене курча з часником і спеціями називається "курча тапака", оскільки готується на спеціальній
    Як приготувати стегенця в майонезі?
    Як приготувати стегенця в майонезі?
    Стегенця - це та частина туші птиці, яка доступна за ціною і досить смачна при правильному приготуванні. І сьогодні мова піде про те, як приготувати
    Курячі нагетси
    Курячі нагетси
    Нагетси - це шматочки курячого філе, обвалені в паніровці і обсмажені на сковороді в духовці або мультиварці. Це блюдо можна зустріти в кафе і
    Цибульні кільця - рецепт
    Цибульні кільця - рецепт
    Хочете швидко приготувати смачну закуску? Рецепт цибулевих кілець чекає вас вже давно. Дана стаття була написана спеціально для того, щоб ви
    Цезар-рол - рецепт
    Цезар-рол - рецепт
    Цезар-рол - найпопулярніша їжа в кафе швидкого харчування. Хочете приготувати щось подібне вдома? Тоді запасають продуктами, терпінням і нашими
    Картопляні чіпси в домашніх умовах
    Картопляні чіпси в домашніх умовах
    Картопляні чіпси - улюблене багатьма з нас ласощі. Їх різноманіття в магазинах дуже багато, але якщо ви хочете отримати дійсно корисний і менш