Курка гриль в духовці

Курка гриль в духовці цілком
Ціла курочка гриль - не тільки класичне прикраса будь-якого застілля, але і цілком проста й ситна буденна страва. Таку страву можна їсти просто з гарніром, перетворити на додаток до сандвичу, салату або додавати у випічку в якості начинки.
Інгредієнти:
Приготування
Курку моєму, сушимо і заправляємо сумішшю з трав, солі, перцю і гірчиці. В невелику банку заливаємо гарячу воду, запарюємо в ній лавровий лист і остуджуємо. Садимо курку на банку і залишаємо в холодильнику на 8-12 годин, для того, щоб м'ясо встигло добре промаринуватися і просочитися ароматом лавра.
Мариновану курку поміщаємо в холодний духова шафа прямо на банку, а після підвищуємо температуру до 180 градусів. Приготування курки гриль в духовці займе від 15 до 2 годин, залежно від маси птиці. За 10 хвилин до кінця готування курку обмазуємо тонким шаром сметани, для рум'яної скоринки.
Готовність перевіряємо ножем, надрізавши м'ясо в самому товстому місці: що випливає прозорий сік, без домішки крові та муті - вірна ознака того, що пора ласує ароматним блюдо.
Рецепт кури-гриль в духовці
Курка гриль славиться своєю хрусткою і рум'яною скоринкою, тому готуючи її в духовці, перше, на що повинні бути спрямовані ваші зусилля - отримання цієї самої скоринки. Як зробити так, щоб курка залишилася соковитою і при цьому добре підрум'янилася, ми розповімо в рецепті нижче.
Інгредієнти:
Приготування
Курку моєму, сушимо і приправляємо сіллю і перцем всередині. Лимон занурюємо в окріп на 1-2 хвилини, а потім, попередньо зробивши кілька надрізів, поміщаємо його всередину кури разом з давленими зубчиками часнику і чебрецем. Для хорошої рум'яної скоринки розм'якшене вершкове масло збиваємо разом з сіллю і перцем і рівномірно розподіляємо його по поверхні птиці.
Курка гриль буде запікати в духовій шафі близько півтора годин при 220 градусах, а після її можна буде подавати до столу.
Курячі стегенця гриль
Ніжні курячі стегенця, вкриті глазурованої скоринкою соусу «Барбекю» - простіше і смачніше страви не придумати.
Інгредієнти:

Приготування
Курячі стегенця моєму, сушимо, приправляємо сіллю і перцем, а потім обсмажуємо до золотавої скоринки на оливковій олії.
Наступний етап - приготувати курку гриль в духовці при 200 градусах, добре змастивши соусом «Барбекю». Через 15 хвилин змазування повторити і вже через 30-35 хвилин ви зможете спостерігати рум'яну і щільну глазур, покриває стегенце - це означає, що страва готова і його можна подавати з улюбленим гарніром попередньо прикрасивши порізаною петрушкою.
Рекомендуємо добрі рецепти

Курка на солі в духовці
Якщо ви живите теплі почуття до ароматною і ніжною курочку з хрусткою скоринкою, то придивіться до рецепти птиці на солі. Смажити таким чином курочку

Курка, фарширована апельсинами
Курка, фарширована апельсинами, таке ж святково страва, як і качка. Якщо ви не разу не пробували цю смакота, то наші цікаві рецепти для вас. Давайте

Курка гриль в аерогрилі
Знаменитий і неймовірно смачну курку гриль можна приготувати не тільки в духовій шафі, але в більш сучасному кухонному помічника - аерогрилі. Як її

Курка гриль в мікрохвильовці
Якщо вам раптом захотілося приготувати курку гриль, а гріти духовку зовсім не хочеться, то варто зробити це блюдо в мікрохвильовці. Яким чином і з

Куряче філе в мікрохвильовці
Куряче філе - це найкорисніша частина курки. Приготувати його можна безліччю різних способів: за допомогою духовки, аэрогриля, мультиварки, пароварки

Курка гриль в мультиварці
Готувати знамениту курку гриль можна не тільки з допомогою мікрохвильовки, або аэрогриля. З цим завданням легко впорається ще одна кухонні помічниця