Курка гриль особливо популярна в нинішній час не тільки своєю низькою вартістю, але і в силу дієтичністю і ніжного смаку. Сьогодні буквально скрізь-від крамниці з фаст-фудом до хорошого ресторану можна знайти запечену на грилі птицю, однак справжній гурман, не злякавшись труднощів, приготує це блюдо самостійно, навіть якщо у нього і немає самого головного - гриля. Так як ми з вами справжні гурмани, то просто зобов'язані розібратися з тим, як приготувати ароматну курку гриль будинку.
Курка гриль в духовці цілком
Ціла курочка гриль - не тільки класичне прикраса будь-якого застілля, але і цілком проста й ситна буденна страва. Таку страву можна їсти просто з гарніром, перетворити на додаток до сандвичу, салату або додавати у випічку в якості начинки.
Інгредієнти: курка - 15-2 кг; сметана - 2 ст. ложки; гірчиця - 1 ст. ложка; часник - 3 зубчики; суміш сухих трав - 1 ст. ложка; лавровий лист - 2 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Курку моєму, сушимо і заправляємо сумішшю з трав, солі, перцю і гірчиці. В невелику банку заливаємо гарячу воду, запарюємо в ній лавровий лист і остуджуємо. Садимо курку на банку і залишаємо в холодильнику на 8-12 годин, для того, щоб м'ясо встигло добре промаринуватися і просочитися ароматом лавра.
Мариновану курку поміщаємо в холодний духова шафа прямо на банку, а після підвищуємо температуру до 180 градусів. Приготування курки гриль в духовці займе від 15 до 2 годин, залежно від маси птиці. За 10 хвилин до кінця готування курку обмазуємо тонким шаром сметани, для рум'яної скоринки.
Готовність перевіряємо ножем, надрізавши м'ясо в самому товстому місці: що випливає прозорий сік, без домішки крові та муті - вірна ознака того, що пора ласує ароматним блюдо.
Рецепт кури-гриль в духовці
Курка гриль славиться своєю хрусткою і рум'яною скоринкою, тому готуючи її в духовці, перше, на що повинні бути спрямовані ваші зусилля - отримання цієї самої скоринки. Як зробити так, щоб курка залишилася соковитою і при цьому добре підрум'янилася, ми розповімо в рецепті нижче.
Інгредієнти: курка - 2 кг; масло вершкове - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; чебрець - 4 гілочки; лимон - 1 шт.; часник - 1 головка. Приготування Курку моєму, сушимо і приправляємо сіллю і перцем всередині. Лимон занурюємо в окріп на 1-2 хвилини, а потім, попередньо зробивши кілька надрізів, поміщаємо його всередину кури разом з давленими зубчиками часнику і чебрецем. Для хорошої рум'яної скоринки розм'якшене вершкове масло збиваємо разом з сіллю і перцем і рівномірно розподіляємо його по поверхні птиці.
Курка гриль буде запікати в духовій шафі близько півтора годин при 220 градусах, а після її можна буде подавати до столу.
Курячі стегенця гриль Ніжні курячі стегенця, вкриті глазурованої скоринкою соусу «Барбекю» - простіше і смачніше страви не придумати.
Інгредієнти: стегенця курячі - 4 шт.; сіль, перець - за смаком; оливкова олія - 3 ст. ложки; соус «Барбекю» чи кетчуп - 1 ст.; петрушка - 1 пучок. Приготування Курячі стегенця моєму, сушимо, приправляємо сіллю і перцем, а потім обсмажуємо до золотавої скоринки на оливковій олії.
Наступний етап - приготувати курку гриль в духовці при 200 градусах, добре змастивши соусом «Барбекю». Через 15 хвилин змазування повторити і вже через 30-35 хвилин ви зможете спостерігати рум'яну і щільну глазур, покриває стегенце - це означає, що страва готова і його можна подавати з улюбленим гарніром попередньо прикрасивши порізаною петрушкою.