Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курка на солі в духовці

Курка на солі в духовці

19-03-2015, 18:01
1 929
Курка на солі в духовці
Якщо ви вирішили запекти соковите куряче м'ясо до вечері або навіть святкового столу, то рецепт приготування курки на солі - це те, що вам потрібно. Хрустка скоринка, ніжне куряче м'ясо і мінімум турбот на приготування роблять це блюдо посильним навіть для недосвідчених господинь. Справа в тому що курка, запечена в солі, прогрівається в духовці рівномірно саме завдяки навколишнього її сольовий кірці, яка виконує роль надійного провідника тепла. При цьому не варто турбуватися про надмірну солоності, адже м'ясо візьме в себе рівно стільки солі, скільки потрібно (за що окреме спасибі осмосу).
Ну що ж, від теоретичної частини готування переходимо до практичної і розбираємося з тим, як готувати курку на солі.

Як приготувати курку на солі в духовці?


Інгредієнти:

  • тушка курки - 15-2 кг;

  • сіль - 500 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики.


  • Приготування
    Курячу тушку промиваємо і обрізаємо від зайвого жиру, насухо витираємо паперовим рушником і натираємо зсередини давленими зубчиками часнику. Лимон занурюємо в окріп на 30 секунд або ставимо в мікрохвильову піч на аналогічний час. Гарячий цитрус протикаємо ножем кілька разів і засовуємо в порожнину курки. Шкірку птиці нічим не змащуємо, а залишаємо чистою і сухою!
    На дно товстостінної сковороди або дека, засипаємо півкілограма солі, розрівнюємо його і кладемо зверху курячу тушку. Приготування курки на солі займе 15 години при 200 градусах.
    Курка на солі з часником подається з гарніром з печених овочів, картопляного пюре або в доповненні до свіжих салатів. Приємного апетиту!

    Курка, смажена на солі


    За фактом, смажити на солі куряче м'ясо взагалі неможливо, але блюдо отримало свою назву із-за засмаженою блискучої скоринки, точнісінько нагадує шкірку свежезажаренной кури.
    Інгредієнти:

  • тушка курки - 15 кг;

  • велика сіль - 500 г;

  • розмарин - 2 гілочки;

  • часник - 2 зубчики;

  • рослинна олія - 4 ст. ложки.


  • Приготування
    Перед тим як посмажити курку на солі необхідно приготувати ароматну сольову подушку. Для цього дуже велику морську сіль перемелюємо разом з часником і розмарином. Отриману ароматну масу розкладаємо рівним шаром на деко, зверху на сольовий подушці розміщуємо курку, розрізану єдиний пласт вздовж грудки. Оброблена таким чином курка не буде стосуватися солі безпосередньо м'ясом, тому її поверхню можна буде сміливо змащувати маслом або сметаною для утворення рум'яної скоринки.
    Тепер залишилося лише відправити куру готуватися на сольовий подушці, на 60-80 хвилин при 200 градусах. Готовність перевіряємо, надрізавши птицю в самих м'ясистих місцях: випливає прозорий сік дасть зрозуміти про те, що страва готова.

    Курка в соляної кірки


    Інгредієнти:

  • курка - 15 кг;

  • сіль - 500 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • шавлія - 5 листків.


  • Приготування
    Курку промиваємо й обсушуємо. Сіль перемелюємо
    Курка на солі в духовці
    до однорідності з цедрою лимона або лайма і кількома листям шавлії. Готову соляну суміш підігріваємо, безперервно помішуючи, близько 5-8 хвилин.
    На деко покритий фольгою насипаємо пару сантиметрів солі і укладаємо на них птицю грудкою вниз. Залишилася сіль акуратно розподіляємо по поверхні кури так, щоб утворилася щільна соляна кірка. Запікання курки в соляної кірки займе близько 15 годин при 170 градусах, при цьому діставши куру перед подачею її необхідно накрити фольгою на 20 хвилин.
    Щоб нарізати курку достатньо лише розламати соляну кірку і відокремити порційні шматки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Курка гриль в духовці
    Курка гриль в духовці
    Курка гриль - одне з найулюбленіших ласощів мільйонів людей. Чому? Все просто - ніжне, соковите, смачне м'ясо, покрите тонкою хрусткою скоринкою
    Курка, фарширована апельсинами
    Курка, фарширована апельсинами
    Курка, фарширована апельсинами, таке ж святково страва, як і качка. Якщо ви не разу не пробували цю смакота, то наші цікаві рецепти для вас. Давайте
    Курка, запечена в рукаві
    Курка, запечена в рукаві
    Курка, запечена в рукаві, - справжня знахідка для господинь! Адже таке м'ясо виходить дуже соковитим і ароматним, при цьому з золотистою скоринкою
    Запечена курка з апельсинами
    Запечена курка з апельсинами
    Курка, запечена з апельсинами - незвичайне, соковите і ароматне блюдо з пікантним смаком. Така страва прикрасить як святкове торжество, так і
    Курка гриль в аерогрилі
    Курка гриль в аерогрилі
    Знаменитий і неймовірно смачну курку гриль можна приготувати не тільки в духовій шафі, але в більш сучасному кухонному помічника - аерогрилі. Як її
    Курка гриль в мультиварці
    Курка гриль в мультиварці
    Готувати знамениту курку гриль можна не тільки з допомогою мікрохвильовки, або аэрогриля. З цим завданням легко впорається ще одна кухонні помічниця