Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тушкована курка з овочами

Тушкована курка з овочами

19-03-2015, 17:59
722
Тушкована курка з овочами
Страви з курки з овочами вже давно завоювали лідируючі позиції в меню більшості сімей. Готувати птицю завжди просто і смачно, до того ж і без того корисне м'ясо у поєднанні з ніжними тушкованими овочами - це вітамінна бомба доступна до приготування в будь-який час року. У цій статті ми навчимося того, як тушкувати курку з овочами за оригінальними рецептами. Звичайно, ви можете вибрати рецепти овочевого рагу з куркою або курячого філе з грибами але нижченаведені нічим не гірше.

Рагу з курки з овочами


Всім відомий рецепт приготування курки з овочами - це рагу, один з класичних рецептів якого представлений нижче.
Інгредієнти:

  • курячі стегенця - 4 шт.;

  • курячі стегенця - 4 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • куркума - 2 ст. ложки;

  • лимон - 3 шт.;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • морква «бебі» - 1 ст.;

  • картопля - 2 шт.;

  • зелена квасоля - 1 ст.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    У глибокий казан закладаємо курячі ніжки, стегенця, четвертинки цибулини і заливаємо все водою. Солимо і перчимо вміст казана, присмачую куркумою, лимонним соком і томатною пастою, доводимо рідину до кипіння, а потім зменшуємо вогонь і тушкуємо 30 хвилин.
    Після закінчення часу в казан закладаємо морква, великі кубики картоплі і зелену квасолю, при потребі доливаємо ще води так, щоб вона злегка покривала овочі. Продовжуємо тушкувати наше рагу ще годину або до тих пір, поки інгредієнти не стануть м'якими, а вода не випарується. Подаємо гаряче рагу з відварним рисом, посипавши зеленню.

    Курка, тушкована з овочами - рецепт


    Інгредієнти:

  • курка (червоне м'ясо) - 1 1/2 кг;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • вода - 1 1/2 ст.;

  • біле вино - 1/2 ст.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • зелений горошок - 1 ст.;

  • кукурудза - 1/2 ст.;

  • картопля - 3-4 шт.;

  • борошно - 1/3 ст.;

  • томати у власному соку - 200 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • розмарин - 1 гілочка.


  • Приготування
    У будь-яку товстостінну посуд наливаємо рослинне масло і викладаємо крупно нарізане куряче м'ясо, обсмажуємо птицю з обох боків до золотистої скоринки. Потім додаємо воду, біле вино (можна замінити бульйоном), сіль і перець, кладемо гілочку розмарину. Накриваємо посуд кришкою і тушкуємо її вміст 40-45 хвилин.
    Тим часом підготуємо овочі: цибулю і картоплю крупно нарізаємо і також відправляємо в казан на 35 хвилин, останніми в блюдо йдуть бобові, час їх готування - 10-15 хвилин.
    Третину склянки борошна змішати з половиною склянки води і заливаємо отриманою рідиною нашу страву. Курка в казані з овочами повинна протушкувати ще 10 хвилин, до загустіння, після чого страву можна буде сервірувати.

    Курка, тушкована з овочами


    Інгредієнти:

  • курячі стегенця (без кісток) - 4 шт.;

  • куряче філе - 450 г;

  • морква - 4 шт.;

  • стебла селери - 3 шт.;

  • пастернак - 150 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • вода - 3 ст.;

  • курячий бульйон - 6 1/2 ст.;

  • сир «Пармезан» - 50 р;

  • листя розмарину - 1 ст. ложка;

  • яєчна локшина - 200 г;

  • петрушка - 1/2 пучка;

  • часник - 4 зубчики;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Куряче м'ясо нарізаємо шматочками в 2-25 см, посипаємо сіллю і перцем. Половину від усієї нарізаною курки відправляємо у розігрітий казан з олією і обсмажуємо до золотистого кольору 7 хвилин.
    Тушкована курка з овочами
    Перекладаємо м'ясо в інший посуд і повторюємо процедуру для другої половини курки. Обжарка великої кількості м'яса порціями сприяє його рівномірному приготування.
    Далі займемося овочами: моркву, селеру і пастернак нарізаємо сантиметровими шматочками і викладаємо в казан. Заливаємо овочі бульйоном, додаємо розмарин і ставимо на плиту. Доводимо рідина в казані до кипіння, потім зменшуємо вогонь і тушкуємо до м'якості овочів (10-15 хвилин) хвилин. Кладемо в казан куряче м'ясо і тушкуємо ще 5-7 хвилин. В окремому посуді відварюємо локшину.
    У сковороді обсмажуємо нарізану часник близько 1 хвилини, додаємо його до овочів.
    На дно сервировочной посуду кладемо відварену локшину, а зверху розміщуємо овочеве рагу. Прикрашаємо страву петрушкою і подаємо до столу. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рагу з квасолею
    Рагу з квасолею
    Рагу з квасолею - це смачне і ситне блюдо, яке неодмінно оцінять ваші домочадці. У нашій статті ми зібрали кілька універсальних варіантів створення
    Качка з овочами в духовці
    Качка з овочами в духовці
    Не знаєте такого корисного і смачного приготувати на вечерю? Пропонуємо універсальний варіант - качку з овочами в духовці. Таке просте блюдо
    Квасоля, тушкована з овочами
    Квасоля, тушкована з овочами
    Квасоля, червона, біла, стручкова, спаржева - дуже корисний продукт. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати дуже смачне і здорове блюдо - квасолю,
    Рагу з грибами
    Рагу з грибами
    Рагу являє собою тушкувати у власному соку м'ясо, овочі або гриби. Ось про останньому варіанті створення цієї страви ми і поговоримо. Таке ситне
    Овочеве рагу в духовці
    Овочеве рагу в духовці
    Овочеве рагу - корисне низькокалорійне блюдо, яке можна готувати в будь-який час року. І сьогодні ми поділимося з вами простими рецептами створення
    Курка в скороварці
    Курка в скороварці
    Кухонні помічниця будь-якої господині - скороварка допоможе приготувати будь-яку страву в 4 рази швидше. Пропонуємо вам зробити курку в ній. Вона