Страви з курки з овочами вже давно завоювали лідируючі позиції в меню більшості сімей. Готувати птицю завжди просто і смачно, до того ж і без того корисне м'ясо у поєднанні з ніжними тушкованими овочами - це вітамінна бомба доступна до приготування в будь-який час року. У цій статті ми навчимося того, як тушкувати курку з овочами за оригінальними рецептами. Звичайно, ви можете вибрати рецепти овочевого рагу з куркою або курячого філе з грибами але нижченаведені нічим не гірше.
Рагу з курки з овочами
Всім відомий рецепт приготування курки з овочами - це рагу, один з класичних рецептів якого представлений нижче.
Інгредієнти: курячі стегенця - 4 шт.; курячі стегенця - 4 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; куркума - 2 ст. ложки; лимон - 3 шт.; томатна паста - 2 ст. ложки; морква «бебі» - 1 ст.; картопля - 2 шт.; зелена квасоля - 1 ст.; сіль, перець - за смаком. Приготування У глибокий казан закладаємо курячі ніжки, стегенця, четвертинки цибулини і заливаємо все водою. Солимо і перчимо вміст казана, присмачую куркумою, лимонним соком і томатною пастою, доводимо рідину до кипіння, а потім зменшуємо вогонь і тушкуємо 30 хвилин.
Після закінчення часу в казан закладаємо морква, великі кубики картоплі і зелену квасолю, при потребі доливаємо ще води так, щоб вона злегка покривала овочі. Продовжуємо тушкувати наше рагу ще годину або до тих пір, поки інгредієнти не стануть м'якими, а вода не випарується. Подаємо гаряче рагу з відварним рисом, посипавши зеленню.
Курка, тушкована з овочами - рецепт
Інгредієнти: курка (червоне м'ясо) - 1 1/2 кг; рослинне масло - 2 ст. ложки; вода - 1 1/2 ст.; біле вино - 1/2 ст.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; зелений горошок - 1 ст.; кукурудза - 1/2 ст.; картопля - 3-4 шт.; борошно - 1/3 ст.; томати у власному соку - 200 г; сіль, перець - за смаком; розмарин - 1 гілочка. Приготування У будь-яку товстостінну посуд наливаємо рослинне масло і викладаємо крупно нарізане куряче м'ясо, обсмажуємо птицю з обох боків до золотистої скоринки. Потім додаємо воду, біле вино (можна замінити бульйоном), сіль і перець, кладемо гілочку розмарину. Накриваємо посуд кришкою і тушкуємо її вміст 40-45 хвилин.
Тим часом підготуємо овочі: цибулю і картоплю крупно нарізаємо і також відправляємо в казан на 35 хвилин, останніми в блюдо йдуть бобові, час їх готування - 10-15 хвилин.
Третину склянки борошна змішати з половиною склянки води і заливаємо отриманою рідиною нашу страву. Курка в казані з овочами повинна протушкувати ще 10 хвилин, до загустіння, після чого страву можна буде сервірувати.
Курка, тушкована з овочами
Інгредієнти: курячі стегенця (без кісток) - 4 шт.; куряче філе - 450 г; морква - 4 шт.; стебла селери - 3 шт.; пастернак - 150 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; вода - 3 ст.; курячий бульйон - 6 1/2 ст.; сир «Пармезан» - 50 р; листя розмарину - 1 ст. ложка; яєчна локшина - 200 г; петрушка - 1/2 пучка; часник - 4 зубчики; сіль, перець - за смаком. Приготування Куряче м'ясо нарізаємо шматочками в 2-25 см, посипаємо сіллю і перцем. Половину від усієї нарізаною курки відправляємо у розігрітий казан з олією і обсмажуємо до золотистого кольору 7 хвилин.
Перекладаємо м'ясо в інший посуд і повторюємо процедуру для другої половини курки. Обжарка великої кількості м'яса порціями сприяє його рівномірному приготування.
Далі займемося овочами: моркву, селеру і пастернак нарізаємо сантиметровими шматочками і викладаємо в казан. Заливаємо овочі бульйоном, додаємо розмарин і ставимо на плиту. Доводимо рідина в казані до кипіння, потім зменшуємо вогонь і тушкуємо до м'якості овочів (10-15 хвилин) хвилин. Кладемо в казан куряче м'ясо і тушкуємо ще 5-7 хвилин. В окремому посуді відварюємо локшину.
У сковороді обсмажуємо нарізану часник близько 1 хвилини, додаємо його до овочів.
На дно сервировочной посуду кладемо відварену локшину, а зверху розміщуємо овочеве рагу. Прикрашаємо страву петрушкою і подаємо до столу. Приємного апетиту!