Цесарка - рецепти

Цесарка в духовці - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Цесарку спочатку потрібно випатрати, промити і обсушити серветкою. Після чого начиняємо її подрібненою цедрою лимона і апельсина, зашиваємо отвір чи скріплюємо зубочисткою. Натираємо цесарку сумішшю солі і перцю, кладемо на тушку кілька гілочок розмарину і загортаємо її у фольгу, попередньо промазану маргарином. У каструлю наливаємо бульйон, викладаємо тушку у фользі, закриваємо кришкою і ставимо в нагріту до 180-200 градусів духовку години на півтори. Періодично цесарку в духовці потрібно перевертати. По закінченню цього часу дістаємо птицю, знімаємо фольгу, ріжемо цесарку на шматочки і подаємо до столу.
Як приготувати фаршировану цесарку в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
Цесарку миємо, обсушуємо, натираємо сіллю з перцем зовні і всередині. Тепер готуємо фарш: хліб вимочуємо в бульйоні і віджимаємо, яловичину та сало ріжемо як можна дрібніше. Цибулю і зелень петрушки також подрібнюємо. Всі компоненти перемішуємо, додаємо сіль і перець. Фаршируємо отриманою сумішшю цесарку, отвір скріплюємо зубочисткою, на грудку викладаємо скибочки шинки і перев'язуємо тушку ниткою. Викладаємо птицю на деко, відправляємо в розігріту духовку приблизно хвилин на 80. Спочатку тушку можна прикрити фольгою, а хвилин за 20 до закінчення приготування фольгу зняти, щоб з'явилася рум'яна кірочка.
Приготування нашпигованной цесарки
Інгредієнти:
Приготування
Заздалегідь промиту і обсушену тушку нашпиговиваем тоненькими шматочками копченого сала. Зсередини і зовні натираємо сіллю, майораном.

До речі кажучи, ми можемо розповісти не тільки про створення шедевра з цесарки, але і про те, як приготувати індичку в духовці або як зробити у духовці курку з лимоном . Статті вже на сайті!
Рекомендуємо добрі рецепти

Качка, фарширована яблуками
Любите смажену в духовці качечку? Спробуйте її нафарширувати? Чому? Та чим завгодно! Наприклад, яблуками. Це самий простий і швидкий спосіб

Качка в духовці з рисом
Запечена качка - дивовижне смачне святкове блюдо. Її готують з чорносливом, яблуками, апельсинами, гречкою і т. д. Але сьогодні ми поговоримо з вами

Курка, фарширована апельсинами
Курка, фарширована апельсинами, таке ж святково страва, як і качка. Якщо ви не разу не пробували цю смакота, то наші цікаві рецепти для вас. Давайте

Курка в аджике в духовці
Курка, приготована в аджике в духовці, виходить дуже смачною, соковитою і пікантною. Таке блюдо неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл.

Запечена качка
Качка, запечена в духовці - смачне блюдо для святкового столу. Способів її приготування досить багато. У нашій статті ми зібрали кілька простих і

Гуска з чорносливом і яблуками
Запечений гусак - це традиційне Різдвяне блюдо в багатьох європейських країнах. Фарширувати його можна різними фруктами і крупами. І сьогодні ми