Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Цесарка - рецепти

Цесарка - рецепти

19-03-2015, 17:57
1 160
Цесарка - рецепти
Цесарки - родички курки і фазана. В їжу зазвичай вживають птахів 4-5 місяців від народження. Їх м'ясо нагадує за смаком куріпку або фазана, але воно більш ніжне. І ще цікавий момент: в цесарке білого м'яса майже на 10% більше, ніж в курці. Її фарширують, тушкують, обсмажують на сковороді і запікають у духовці. Зараз ми розповімо вам декілька рецептів приготування цесарки.

Цесарка в духовці - рецепт


Інгредієнти:

  • цесарка - 1 шт.;

  • апельсин - 1 шт.;

  • лимон - 1 шт.;

  • маргарин - 50 р.;

  • м'ясний бульйон - 150 мл;

  • розмарин, сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Цесарку спочатку потрібно випатрати, промити і обсушити серветкою. Після чого начиняємо її подрібненою цедрою лимона і апельсина, зашиваємо отвір чи скріплюємо зубочисткою. Натираємо цесарку сумішшю солі і перцю, кладемо на тушку кілька гілочок розмарину і загортаємо її у фольгу, попередньо промазану маргарином. У каструлю наливаємо бульйон, викладаємо тушку у фользі, закриваємо кришкою і ставимо в нагріту до 180-200 градусів духовку години на півтори. Періодично цесарку в духовці потрібно перевертати. По закінченню цього часу дістаємо птицю, знімаємо фольгу, ріжемо цесарку на шматочки і подаємо до столу.

    Як приготувати фаршировану цесарку в духовці?


    Інгредієнти:

  • цесарка - 1 шт.;

  • сало - 100 г;

  • яловичина - 200 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • зелень петрушки - 40 г;

  • пшеничний хліб - 100 г;

  • шинка - 200 г;

  • м'ясний бульйон - 200 г;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Цесарку миємо, обсушуємо, натираємо сіллю з перцем зовні і всередині. Тепер готуємо фарш: хліб вимочуємо в бульйоні і віджимаємо, яловичину та сало ріжемо як можна дрібніше. Цибулю і зелень петрушки також подрібнюємо. Всі компоненти перемішуємо, додаємо сіль і перець. Фаршируємо отриманою сумішшю цесарку, отвір скріплюємо зубочисткою, на грудку викладаємо скибочки шинки і перев'язуємо тушку ниткою. Викладаємо птицю на деко, відправляємо в розігріту духовку приблизно хвилин на 80. Спочатку тушку можна прикрити фольгою, а хвилин за 20 до закінчення приготування фольгу зняти, щоб з'явилася рум'яна кірочка.

    Приготування нашпигованной цесарки


    Інгредієнти:

  • цесарка - 1 шт.;

  • копчене сало - 200 г;

  • вершкове масло - 50 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • петрушка, майоран, сіль - за смаком.


  • Приготування
    Заздалегідь промиту і обсушену тушку нашпиговиваем тоненькими шматочками копченого сала. Зсередини і зовні натираємо сіллю, майораном.
    Цесарка - рецепти
    Всередину кладемо подрібнену зелень петрушки і цілу цибулину. Викладаємо птицю на деко і запікаємо в духовці близько години, періодично поливаючи соком. Якщо ви використовували тушку вагою понад 1 кг, то час приготування трохи збільшиться. Перевіряйте готовність, проткнувши тушку в самому товстому місці ножем, якщо виділяється прозорий сік, значить, цесарка готова.
    До речі кажучи, ми можемо розповісти не тільки про створення шедевра з цесарки, але і про те, як приготувати індичку в духовці або як зробити у духовці курку з лимоном . Статті вже на сайті!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Качка, фарширована яблуками
    Качка, фарширована яблуками
    Любите смажену в духовці качечку? Спробуйте її нафарширувати? Чому? Та чим завгодно! Наприклад, яблуками. Це самий простий і швидкий спосіб
    Качка в духовці з рисом
    Качка в духовці з рисом
    Запечена качка - дивовижне смачне святкове блюдо. Її готують з чорносливом, яблуками, апельсинами, гречкою і т. д. Але сьогодні ми поговоримо з вами
    Курка, фарширована апельсинами
    Курка, фарширована апельсинами
    Курка, фарширована апельсинами, таке ж святково страва, як і качка. Якщо ви не разу не пробували цю смакота, то наші цікаві рецепти для вас. Давайте
    Курка в аджике в духовці
    Курка в аджике в духовці
    Курка, приготована в аджике в духовці, виходить дуже смачною, соковитою і пікантною. Таке блюдо неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл.
    Запечена качка
    Запечена качка
    Качка, запечена в духовці - смачне блюдо для святкового столу. Способів її приготування досить багато. У нашій статті ми зібрали кілька простих і
    Гуска з чорносливом і яблуками
    Гуска з чорносливом і яблуками
    Запечений гусак - це традиційне Різдвяне блюдо в багатьох європейських країнах. Фарширувати його можна різними фруктами і крупами. І сьогодні ми