Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати зайця?

Як приготувати зайця?

19-03-2015, 15:15
2 422
Як приготувати зайця?
Коли в родині є мисливець, волею-неволею доводиться вчитися готувати його трофеї. Ось, наприклад, заєць. Ви знаєте, як його правильно приготувати в духовці, на сковорідці або що взагалі з нього можна зробити? Насправді рецептів приготування чимало, адже зайця можна запекти в сметані, так і приготувати в пиві, а може бути, вам доведеться за смаком, заєць приготований по-берлінськи. Тільки слід пам'ятати, що деяким смак дичини здається специфічним, а тому і зайчатину вони є не люблять. Якщо ви також чутливі, то можна підготувати м'ясо, вимочивши його протягом доби у воді, яку потрібно кілька разів змінити. А тепер перейдемо безпосередньо до рецептами.

Як приготувати дикого зайця в сметані?
Інгредієнти:

  • заєць - 1 шт.;

  • свиняче сало - 300 г;

  • оцет - 30 мл;

  • цибуля - 1 шт.;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • курячий бульйон - 40 мл;

  • сметана - 200 г;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • морква - 1 шт.;

  • зелень, сіль, щавель - за смаком.


  • Приготування
    Розділене і очищене від плівок м'ясо заливаємо водою з оцтом і залишаємо на 3-4 години. Начиняємо його шматочками свинячого сала і викладаємо на деко. Цибулю подрібнюємо, посипаємо м'ясо і поливаємо розтопленим маслом. Ставимо зайця в розігріту до 175°С духовку і запікаємо до скориночки, не забуваючи періодично поливати м'ясо соком з дека. Після цього виймаємо дичину з духовки, зливаємо сік в каструлю, додаємо в нього сметану і сіль, і ставимо на вогонь. Борошно обсмажуємо з маслом, розвести бульйоном і додаємо до суміші. Готуємо соус 5 хвилин, постійно помішуючи. Далі соусом поливаємо м'ясо і ставимо в духовку на 25 хвилин. Подаємо до столу з коханою зеленню
    Як смачно приготувати зайця в духовці?
    Інгредієнти:

  • заєць - 1 шт.;

  • майонез - 100 г;

  • зелена цибуля - 1 п.;

  • сметана - 100 г;

  • перець, сіль - за смаком;

  • гірчиця - 1 ч. ложка;

  • рослинне масло - 100 г;

  • плавлений сир - 200 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • вода - 200 г;

  • зелень - за смаком;

  • сир - 50 г;

  • маслини, помідори черрі, зелень - для прикраси.


  • Приготування
    Тушку розрізаємо на порційні шматки. У мисці змішуємо гірчицю, сметану, перець, майонез і сіль і обмазуємо цим складом м'ясо. Після чого залишаємо зайця маринуватися в холодильнику на добу.
    Викладаємо м'ясо у форму для запікання. Цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо, додаємо воду, плавлений сир і доводимо все до кипіння. Коли сир розчиниться, додаємо рубану зелень і заливаємо цим соусом шматки м'яса. Запікаємо в духовці 40-45 хвилин при температурі 200°С.
    Подаємо з будь-яким гарніром, прикрашаємо помідорами, маслинами і тертим сиром.
    Як приготувати зайця по-берлінськи?
    Інгредієнти:

  • заєць - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • сало-шпик - 200 г;

  • сметана - 500 г;

  • яблука - 4 шт.;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • свинячий жир - 100 р;

  • гусяча печінка - 80 г;

  • оцет - 2 ст. ложки;

  • картопляне пюре - 1 кг;

  • тушкована червонокачанна капуста - 500 г;

  • желе з червоної смородини - 40 г;

  • перець, цукор, сіль, лимонний сік - за смаком.


  • Приготування
    М'ясо обробляємо і нашпиговиваем салом. Обсмажуємо на вершковому маслі моркву і цибулю. Кладемо м'ясо на деко, зверху викладаємо цибулю з морквою і смажимо в духовці до готовності.
    Для соусу сік, що утворився під час смаження, виливаємо на сковороду, додаємо сметану, кип'ятимо, додаємо приправи і лимонний сік. Знімаємо з вогню і проціджуємо.
    Тонко нарізаємо капусту, яблука ріжемо часточками. Кладемо все в глибоку сковороду, додаємо обсмажені моркву і цибулю, гусячу печінку. Бульйон солимо, перчимо, додаємо оцет і вливаємо в сковороду. Тушкуємо до готовності, за кілька хвилин до неї, додаємо цукор і желе зі смородини. До столу подаємо м'ясо, намащеного соусом, окремо картопляне пюре, капусту і залишився соус.
    Як приготувати зайця?

    Як приготувати зайця в пиві

    Інгредієнти:

  • заєць - 1 шт.;

  • цибуля - 6 шт;

  • морква - 2 шт.;

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • чорний перець горошком - 20 шт.;

  • сметана - 400 г;

  • живе пиво - 1 л;

  • лавровий лист, барбарис, лимон - за смаком.


  • Приготування
    Обсмажуємо шматочки зайчатини на рослинній олії до скоринки. Складаємо м'ясо в гусятницю, додаємо дрібно нарізаний цибулю, натерту на крупній тертці моркву, нарізаний кубиками перець і перець горошком. Кладемо сметану і заливаємо пивом. Тушкуємо в духовці 15 години. За 20 хвилин до повної готовності, солимо, перчимо, кладемо лавровий лист і пару часточок лимона. Подаємо з будь-яким гарніром, поливши, що утворився при гасінні соком.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Борщ з галушками - рецепт
    Борщ з галушками - рецепт
    Борщ з галушками - це традиційна страва української кухні, приготувати яке досить нескладно. І зараз ми з вами розберемо два оригінальних і смачних
    Як приготувати гуляш з яловичини?
    Як приготувати гуляш з яловичини?
    Деякі господині вважають за краще не мати справу з яловичиною, так як в процесі приготування вона стає жорсткою і не всім це по смаку. Тим не менш,
    Тушкована яловичина в сметані
    Тушкована яловичина в сметані
    Тушкована яловичина в ніжній сметанною підливі розкриє смак будь-якого гарніру. Це гаряча страва ідеально підходить для холодної пори року, так як
    Заєць в сметані - рецепт
    Заєць в сметані - рецепт
    Якщо вам пощастило роздобути тушку зайця, неодмінно спробуйте приготувати його в сметані за нашим рецептом. Таке блюдо виходить надзвичайно ніжним і
    Тушкований селера
    Тушкований селера
    Селера - низькокалорійний і корисний продукт, який часто використовують в приготуванні дієтичних страв. І сьогодні мова піде про тушкованому селері.
    Перець, запечений в духовці
    Перець, запечений в духовці
    Перець запекти в духовці можна різними способами: нафарширувати його різноманітними овочами або приготувати його самостійно. У нашій статті ми