Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Заєць в сметані - рецепт

Заєць в сметані - рецепт

18-03-2015, 18:59
16 873
Заєць в сметані - рецепт
Заєць - бажаний мисливський трофей, смачна дичину. Дуже смачне блюдо - заєць в сметані. За цим рецептом зайця, звичайно ж, краще готувати вдома, але можна і в полупоходних умовах при наявності необхідних продуктів і посуду.
Розповімо, як приготувати кролика в сметані.
М'ясо зайця або дикого кролика, деяким чином, відрізняється від м'яса домашніх кроликів, воно завжди жорсткіше, і тому готується кілька довше, крім того, треба попередньо підготувати особливим чином.
Тушка зайця повинна відлежатися хоча б добу в прохолоді (на холоді тушка може лежати або висіти вниз головою до 3-х тижнів).
Далі зайця треба випатрати і зняти шкірку (це можна робити до або після патрання).
Патрання
Підвішуємо зайця за 1 або 2 задні ноги. Внизу підставляємо ємність для витягнутих внутрішніх органів і стоку крові.
Спочатку розрізаємо черевце до грудини і виймаємо печінка, серце, легені (внутрішні органи краще потім приготувати окремо). Видаляємо трахею, стравохід з шлунком і застиглу в грудині кров.
Білування
Відрізаємо крайню частину лапок і голову, знімаємо шкірку, як панчоха починаючи з задніх лап, акуратно підрізаючи з'єднання шкурки з тілом. Очищаємо тушку ножем від крові, накопиченої під шкіркою і видаляємо залишилися плівки.
Тепер треба ретельно промити тушку або протерти снігом.
Маринування
Кип'ятимо воду (близько 1 л) з корінням петрушки, лаврушкой, запашним перцем і гвоздичкой протягом 8 хвилин. Трохи охолоджуємо маринад і додаємо сіль, трохи оцту (1-2 ст. ложки) або сік 1 лимона і продавлений часник. Зайця разрубаем на шматки і ставимо на добу в ємність з розсолом, маринадом (іноді перевертаємо). Нехай заєць перед тим, як його гасити в сметані, промаринується хоча б протягом 12-ти годин (а краще добу).

Приготування зайця в сметані - рецепт


Зручно готувати в сотейнику або утятнице.
Інгредієнти:

  • заєць, роздвоєний на шматки (м'ясо на кістках) - 1 тушка;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • сметана натуральна густа - 150-200 мл;

  • перець мелений різних видів;

  • тертий мускатний горіх;

  • ще інші спеції сухі мелені і мелені на розсуд;

  • часник;

  • масло топлене вершкове або рослинне або жир тваринний.


  • Приготування
    Очищений дрібно нарізаний часник, мелений перець різних видів і тертий мускатний горіх додамо в сметану - нехай настоїться.
    Розігріваємо масло або жир в сотейнику і злегка обсмажуємо або пасеруємо дрібно нарізану цибулю. Закладаємо шматки зайця, перемішуємо, зменшуємо вогонь і тушкуємо, прикривши кришкою, іноді перемішуючи, можливо, з додаванням невеликої кількості води і спецій протягом години. Пробуємо на м'якість і, якщо треба, тушкуємо ще хвилин 20. Заливаємо зайця сметанним соусом і прогріваємо на самому малому вогні ще хвилини 3-5 після чого вимикаємо вогонь і даємо постояти хвилин 10. Кипіти сметана не повинна буде несмачно. Зайця, тушкованої в сметані, подаємо з зеленню і будь-яким гарніром (картопля, гречка, горох, полента). Добре також подати гриби в будь-якому вигляді, свіжі овочі або соління і пряну мисливську настоянку.

    Рецепт приготування зайця в сметані в духовці


    Інгредієнти:

  • заєць, роздвоєний на шматки - 1 тушка;

  • картопля середнього розміру, а краще довгастий дрібний;

  • масло вершкове топлене;

  • сметана - 200-300 мл;

  • гриби свіжі - 200 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • спеції сухі мелені.


  • Приготування
    Закладаємо в компактну вогнетривку форму очищений картопля не дуже тісно (при необхідності наріжемо його
    Заєць в сметані - рецепт
    великими скибочками). Рясно поливаємо картопля розтопленим вершковим маслом і кілька разів струшуємо форму. Шматки зайчатини обмазуємо топленим маслом за допомогою пензля. Викладаємо м'ясо на картоплю і запікаємо в духовці протягом 1 години.
    Окремо готуємо гриби в сметані. Обсмажуємо дрібно нарізаний лук, потім додаємо подрібнені гриби, спеції і протушиваем протягом 15 хвилин, після чого заливаємо сметаною. Перемішуємо і прогріваємо 3-5 хвилин.
    Коли заєць майже готовий, заливаємо його рівномірно тушкованими грибами з цибулею в сметані і залишаємо форму у вимкненій духовці ще на 20 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Картопля, тушкована в сметані
    Картопля, тушкована в сметані
    Іноді хочеться чогось простого, але смачного. І у нас є для вас цікаве рішення - пропонуємо зробити тушковану картоплю в сметані. Нічого складного у
    Куряча печінка в сметані
    Куряча печінка в сметані
    Куряча печінка - доступний і корисний продукт, з якого можна приготувати різні страви. Але самою ніжною і соковитою куряча печінка виходить
    Як приготувати зайця?
    Як приготувати зайця?
    Далеко не кожна, навіть сама «запекла» господиня має досвід приготування такої дичини, як, наприклад, заєць. Тим не менш, все не так вже складно і
    Рагу з кролика
    Рагу з кролика
    М'ясо кролика вважається дієтичним і в ньому практично відсутній жир, не дарма кролятину рекомендують готувати маленьким дітям для перших прикормів.
    Гриби в сметані
    Гриби в сметані
    Гриби - цінний харчовий продукт. З них готують багато різних страв. Їх варять, тушкують, смажать, маринують і т. д. І сьогодні ми розповімо вам, як
    Стифадо з кролика
    Стифадо з кролика
    Стифадо - в перекладі з грецького означає всього-навсього тушковане м'ясо, але на ділі не все так просто. Робиться це страва з м'яса кролика у вині,