Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Свинина з яблуками

Свинина з яблуками

19-03-2015, 14:50
1 009
Свинина з яблуками
Свинину любить практично кожен за її соковитий смак і різноманітність страв, які можна з неї приготувати. Все, починаючи з звичайною свинячої відбивної і закінчуючи поросям на рожні, виходить дуже ситним і дійсним смачним.

Для тих, хто любить експериментувати з поєднаннями, ми хочемо запропонувати рецепт свинини з яблуками. Варіантів приготування цієї страви існує декілька: свинину з яблуками готують в духовці, в мультиварці і просто смажать на сковороді. Нижче ми докладніше розповімо про всіх цих способах.

Свинина, запечена з яблуками



Цей рецепт зажадає від вас багато часу, але натомість ви отримаєте незвичайне і дуже смачне блюдо, яке стане справжньою прикрасою будь-якого столу.

Інгредієнти:


  • свиняча грудинка або шия - 1 кг;

  • цибуля - 1 шт.;

  • яблука - 2 шт.;

  • білий хліб (вчорашній) - 1 батон;

  • шавлія - пучок;

  • цедра одного лимона;

  • рослинне масло - 3-4 ст. ложки;

  • морська сіль - 1 ч. ложка;

  • чорний мелений перець - 1/4 ч. ложки.



  • Приготування

    Цибулю почистити і дрібно порубати, а потім обсмажити до золотистого кольору в двох ложках рослинного масла. Яблука порізати скибочками і відправити до цибулі, смажити до готовності.

    Хліб очистити від шкірки, поламати на шматки і змастити сумішшю з залишків масла, солі і перцю. Розкласти шматочки хліба на деко і відправити в розігріту до 250 градусів духовку на 10-15 хвилин. У вас повинні вийти сухарики.

    Потім готові сухарі разом з шавлією і яблуками з цибулею подрібнюємо в блендері. Свиняче м'ясо розрізаємо уздовж так, щоб у вас вийшов пласт. Приправляємо його сіллю і перцем, на середину пласта кладемо начинку з яблук і хліба, загортаємо в рулет, зав'язуємо бічевкой і посипаємо зверху цедрою лимона.

    В розігрітій до 250 градусів духовці готуємо рулет 20 хвилин, а потім зменшуємо вогонь до 160 градусів і печемо ще 45-60 хвилин.

    Свинина з чорносливом і яблуками



    Якщо ви любите сміливі поєднання, ми розповімо вам, як приготувати свинину, тушковану з яблуками і чорносливом.

    Інгредієнти:


  • м'якоть свинини - 500 г;

  • чорнослив - 150 г;

  • яблука - 350 г;

  • рослинна олія;

  • сіль, перець.



  • Приготування

    Свинячу м'якоть нарізати шматочками. Чорнослив залити окропом, залишити на 30 хвилин, а потім порізати соломкою. Яблука нарізати пластинками. М'ясо обсмажити в олії, посолити, поперчити, а потім відправити до нього чорнослив і готувати 5 хвилин. Після цього додати яблука і готувати ще 15-20 хвилин.

    Свинина з яблуками і медом


    Любителям солодкуватого смаку м'яса варто спробувати приготувати смажену свинину з яблуками, медом і родзинками.

    Інгредієнти:

  • пісна свинина - 500 г;

  • яблука - 2-3 шт.;

  • родзинки - 2 ст. ложки;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • біле сухе вино - 1/2 ст.;

  • коричневий цукор - 2 ст. ложки;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • сік лимона - 1 ч. ложка;

  • перець, сіль.



  • Приготування

    М'ясо наріжте тонкими шматочками, посоліть, поперчіть і додайте мед. Перемішайте все це і залиште маринуватися на кілька годин. Ізюм залийте гарячою водою і залиште на півгодини. Яблука почистіть, наріжте соломкою і збризніть соком лимона. На сковороді розігрійте олію, висипте яблука і смажте, додавши цукор, на сильному вогні 3-4 хвилини. Потім додайте до яблук родзинки, влийте вино і тушкуйте, поки воно не випарується. Промаринованную свинину посмажте, змішайте з яблуками і пригощайте гостей.

    Свинина з яблуками в мультиварці



    Якщо на вашій кухні є мультиварка,
    Свинина з яблуками
    у ній легко і просто модно приготувати свинину.
    Інгредієнти:


  • свиняча вирізка - 500 г;

  • яблука - 2 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • майоран, сіль, перець.



  • Приготування

    Свинину нарізати скибочками, цибулю - кільцями, а яблука - часточками. Цибуля і яблука помістити в каструлю, включити режим «Випічка» і готувати 40 хвилин. Дістати їх. М'ясо обсмажити з одного боку 10 хвилин, потім перевернути, приправити сіллю, перцем і майораном, викласти цибулю з яблуками і готувати в режимі "Випічка" ще 20 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Свинина з чорносливом в духовці
    Свинина з чорносливом в духовці
    Якщо ви любите страви зі свинини, то вам точно сподобаються рецепти, представлені в цій статті. Сьогодні ми поговоримо про свинини з чорносливом,
    Свинина з медом
    Свинина з медом
    Свинина з медом - дивовижне за смаком і досить просте у приготуванні блюдо. Медова скоринка не тільки додає м'ясу незвичайний смак, але і створює
    Свинина з апельсинами
    Свинина з апельсинами
    Свинина з апельсинами - таке ж цікаве поєднання, як і свинина з яблуками або медом. Таке святкове гаряче блюдо не залишить байдужим ні гостей, ні
    Гуска з чорносливом і яблуками
    Гуска з чорносливом і яблуками
    Запечений гусак - це традиційне Різдвяне блюдо в багатьох європейських країнах. Фарширувати його можна різними фруктами і крупами. І сьогодні ми
    Рис з яблуками
    Рис з яблуками
    З рису готують як солоні, так і солодкі страви. Щоб зробити їх більш цікавіше часто додають яблука, горіхи, родзинки. І зараз ми вам розповімо, як