Свинину любить практично кожен за її соковитий смак і різноманітність страв, які можна з неї приготувати. Все, починаючи з звичайною свинячої відбивної і закінчуючи поросям на рожні, виходить дуже ситним і дійсним смачним.
Для тих, хто любить експериментувати з поєднаннями, ми хочемо запропонувати рецепт свинини з яблуками. Варіантів приготування цієї страви існує декілька: свинину з яблуками готують в духовці, в мультиварці і просто смажать на сковороді. Нижче ми докладніше розповімо про всіх цих способах.
Свинина, запечена з яблуками
Цей рецепт зажадає від вас багато часу, але натомість ви отримаєте незвичайне і дуже смачне блюдо, яке стане справжньою прикрасою будь-якого столу.
Інгредієнти: свиняча грудинка або шия - 1 кг; цибуля - 1 шт.; яблука - 2 шт.; білий хліб (вчорашній) - 1 батон; шавлія - пучок; цедра одного лимона; рослинне масло - 3-4 ст. ложки; морська сіль - 1 ч. ложка; чорний мелений перець - 1/4 ч. ложки. Приготування Цибулю почистити і дрібно порубати, а потім обсмажити до золотистого кольору в двох ложках рослинного масла. Яблука порізати скибочками і відправити до цибулі, смажити до готовності.
Хліб очистити від шкірки, поламати на шматки і змастити сумішшю з залишків масла, солі і перцю. Розкласти шматочки хліба на деко і відправити в розігріту до 250 градусів духовку на 10-15 хвилин. У вас повинні вийти сухарики.
Потім готові сухарі разом з шавлією і яблуками з цибулею подрібнюємо в блендері. Свиняче м'ясо розрізаємо уздовж так, щоб у вас вийшов пласт. Приправляємо його сіллю і перцем, на середину пласта кладемо начинку з яблук і хліба, загортаємо в рулет, зав'язуємо бічевкой і посипаємо зверху цедрою лимона.
В розігрітій до 250 градусів духовці готуємо рулет 20 хвилин, а потім зменшуємо вогонь до 160 градусів і печемо ще 45-60 хвилин.
Свинина з чорносливом і яблуками
Якщо ви любите сміливі поєднання, ми розповімо вам, як приготувати свинину, тушковану з яблуками і чорносливом.
Інгредієнти: м'якоть свинини - 500 г; чорнослив - 150 г; яблука - 350 г; рослинна олія; сіль, перець. Приготування Свинячу м'якоть нарізати шматочками. Чорнослив залити окропом, залишити на 30 хвилин, а потім порізати соломкою. Яблука нарізати пластинками. М'ясо обсмажити в олії, посолити, поперчити, а потім відправити до нього чорнослив і готувати 5 хвилин. Після цього додати яблука і готувати ще 15-20 хвилин.
Свинина з яблуками і медом
Любителям солодкуватого смаку м'яса варто спробувати приготувати смажену свинину з яблуками, медом і родзинками.
Інгредієнти: пісна свинина - 500 г; яблука - 2-3 шт.; родзинки - 2 ст. ложки; мед - 1 ст. ложка; біле сухе вино - 1/2 ст.; коричневий цукор - 2 ст. ложки; вершкове масло - 2 ст. ложки; сік лимона - 1 ч. ложка; перець, сіль. Приготування М'ясо наріжте тонкими шматочками, посоліть, поперчіть і додайте мед. Перемішайте все це і залиште маринуватися на кілька годин. Ізюм залийте гарячою водою і залиште на півгодини. Яблука почистіть, наріжте соломкою і збризніть соком лимона. На сковороді розігрійте олію, висипте яблука і смажте, додавши цукор, на сильному вогні 3-4 хвилини. Потім додайте до яблук родзинки, влийте вино і тушкуйте, поки воно не випарується. Промаринованную свинину посмажте, змішайте з яблуками і пригощайте гостей.
Свинина з яблуками в мультиварці
Якщо на вашій кухні є мультиварка,
у ній легко і просто модно приготувати свинину.
Інгредієнти: свиняча вирізка - 500 г; яблука - 2 шт.; цибуля - 1 шт.; майоран, сіль, перець. Приготування Свинину нарізати скибочками, цибулю - кільцями, а яблука - часточками. Цибуля і яблука помістити в каструлю, включити режим «Випічка» і готувати 40 хвилин. Дістати їх. М'ясо обсмажити з одного боку 10 хвилин, потім перевернути, приправити сіллю, перцем і майораном, викласти цибулю з яблуками і готувати в режимі "Випічка" ще 20 хвилин.