Печінка по-строгановськи - рецепт
Печінка по-строгановськи - це популярне російське блюдо, яке готується з шматочків м'яса під сметанним соусом. Рецепт приготування печінки по-строгановськи досить простий, але страва виходить ніжним, м'яким і просто тане в роті. Воно прекрасно поєднується з гарніром з рису, картопляним пюре і макаронами. Варто відзначити, що печінка - дуже калорійний продукт, який надає додаткові сили організму і допомагає боротися з багатьма хворобами. Давайте з вами розглянемо, як же приготувати печінка по-строгановськи.
Інгредієнти:
печінка яловича - 1 кг;
ріпчаста цибуля - 4 шт.;
сметана - 150 мл;
яйце куряче - 2 шт.;
пшеничне борошно - 2 ст. ложки;
рослинне масло - для смаження;
сіль, чорний мелений перець - за смаком.
Приготування
Отже, для приготування яловичої печінки по-строгановськи, беремо печінку, гарненько миємо, очищаємо від плівок, жиру і нарізаємо соломкою приблизно 15 сантиметра завтовшки. Всі нарізані шматочки кладемо на обробну дошку і трохи відбиваємо молотком. Потім перекладаємо в миску, солимо і перчимо за смаком.
В окремій пиалке гарненько збиваємо яйця і виливаємо їх у печінку. Все ретельно перемішуємо. Потім кожен шматочок обвалюємо в борошні і викладаємо на розігріту сковороду. Обсмажуємо на рослинній олії з обох сторін до повної готовності. Обсмажені скибочки акуратно перекладаємо в казан або чавунець. Наливаємо гарячу воду, так, щоб вона злегка покривала печінку і тушкуємо приблизно 15 хвилин. Цим часом, чистимо цибулю і дрібно-дрібно ріжемо. Обсмажуємо його на сковороді до золотистого кольору. Потім додаємо лук сметану і все добре перемішуємо. Перекладаємо обжарку в чавунець до печінки, доводимо до кипіння і варимо на слабкому вогні 5-10 хвилин. Готову страву подаємо до столу з картоплею, макаронами, картоплею, гречкою, капустою.
Інгредієнти:
свиняча печінка - 700 г;
свіжі гриби - 200 г;
часник - 3 зубчики;
сіль - за смаком;
чорний перець - за смаком;
вершки 30 % - 200 г;
сметана 25 % - 150 г;
гірчиця - 1 ст. ложка;
коньяк - 2 ст. ложки;
рослинне масло - 3 ст. ложки.
Приготування
Печінка обробляємо і нарізаємо тонкою соломкою. Ставимо на вогонь сковороду, наливаємо олію і обсмажуємо печінку до повної готовності приблизно 5 хвилин. Якщо смажити печінку довше, то вона стане жорсткою і несмачною. Цим часом чистимо часник, видавлюємо з допомогою чесночници в тарілочку, додаємо сіль і перець. Все ретельно перемішуємо і відставляємо в сторону. На іншій сковороді обсмажуємо порізану півкільцями цибулю і гриби. Потім додаємо часникову суміш і все ретельно перемішуємо. В самому кінці акуратно вливаємо коньяк. Робимо вогонь слабший і кладемо до грибів сметану і вершки. Додаємо печінку, гірчицю, накриваємо кришкою і даємо страви потушиться і натомиться на повільному вогні приблизно 5 хвилин. Ось і все, свиняча печінка по-строгановськи готова!
Інгредієнти:
варена печінка - 300 г;
мариновані гриби - 200 г;
зелена цибуля, листя салату;
болгарський перець - 150 г;
сметана - 500 мл;
хрін - 1 ст. ложка;
лимонний сік - 2 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Відварену печінку нарізаємо тонкою соломкою, варені гриби - невеликими пластинами, цибулю і перець кубиками. Кладемо все в салатник і перемішуємо. Сметану змішуємо з гірчицею, хроном, лимонним соком і виливаємо цю приправу в салат. Солимо, перчимо за смаком і акуратно змішуємо. Прикрашаємо готове блюдо листям салату і зеленою цибулею. Приємного вам апетиту!
Рецепт приготування печінки по-строгановськи
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування яловичої печінки по-строгановськи, беремо печінку, гарненько миємо, очищаємо від плівок, жиру і нарізаємо соломкою приблизно 15 сантиметра завтовшки. Всі нарізані шматочки кладемо на обробну дошку і трохи відбиваємо молотком. Потім перекладаємо в миску, солимо і перчимо за смаком.
В окремій пиалке гарненько збиваємо яйця і виливаємо їх у печінку. Все ретельно перемішуємо. Потім кожен шматочок обвалюємо в борошні і викладаємо на розігріту сковороду. Обсмажуємо на рослинній олії з обох сторін до повної готовності. Обсмажені скибочки акуратно перекладаємо в казан або чавунець. Наливаємо гарячу воду, так, щоб вона злегка покривала печінку і тушкуємо приблизно 15 хвилин. Цим часом, чистимо цибулю і дрібно-дрібно ріжемо. Обсмажуємо його на сковороді до золотистого кольору. Потім додаємо лук сметану і все добре перемішуємо. Перекладаємо обжарку в чавунець до печінки, доводимо до кипіння і варимо на слабкому вогні 5-10 хвилин. Готову страву подаємо до столу з картоплею, макаронами, картоплею, гречкою, капустою.
Печінка по-строгановськи з грибами - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Печінка обробляємо і нарізаємо тонкою соломкою. Ставимо на вогонь сковороду, наливаємо олію і обсмажуємо печінку до повної готовності приблизно 5 хвилин. Якщо смажити печінку довше, то вона стане жорсткою і несмачною. Цим часом чистимо часник, видавлюємо з допомогою чесночници в тарілочку, додаємо сіль і перець. Все ретельно перемішуємо і відставляємо в сторону. На іншій сковороді обсмажуємо порізану півкільцями цибулю і гриби. Потім додаємо часникову суміш і все ретельно перемішуємо. В самому кінці акуратно вливаємо коньяк. Робимо вогонь слабший і кладемо до грибів сметану і вершки. Додаємо печінку, гірчицю, накриваємо кришкою і даємо страви потушиться і натомиться на повільному вогні приблизно 5 хвилин. Ось і все, свиняча печінка по-строгановськи готова!
Салат «Строгановский» з печінкою
Інгредієнти:
Приготування
Відварену печінку нарізаємо тонкою соломкою, варені гриби - невеликими пластинами, цибулю і перець кубиками. Кладемо все в салатник і перемішуємо. Сметану змішуємо з гірчицею, хроном, лимонним соком і виливаємо цю приправу в салат. Солимо, перчимо за смаком і акуратно змішуємо. Прикрашаємо готове блюдо листям салату і зеленою цибулею. Приємного вам апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Куряча печінка з грибами
Курячу печінку приготувати легко - її можна елементарно посмажити, а от як з неї зробити щось більш цікаве? Дуже просто! Вам знадобляться гриби,
Печінка в клярі
Якщо ви любите печінку, але не знаєте рецептів для її приготування, то ми підкажемо вам безліч цікавих варіантів. Сьогодні поговоримо про
Куряча печінка в вершках
Куряча печінка - це дуже корисний продукт, який потрібно періодично вживати в їжу. А якщо її ще й у вершках приготувати, то вона буде не тільки
Печінка з грибами
Печінка з грибами - ситне і смачне блюдо для всієї родини, яке можна подавати з відварним рисом, картоплею або макаронами. Давайте розглянемо кілька
Начинка з печінки
Печінка - надзвичайно корисний продукт для нашого харчування. З неї можна зробити безліч цікавих і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як
Печінка по-строгановськи в мультиварці
Коли немає часу на тривале стояння біля плити, варто приготувати вечерю в мультиварці. Що готувати? Звичайно ж, печінка. Її можна не просто