Печінка по-строгановськи - це популярне російське блюдо, яке готується з шматочків м'яса під сметанним соусом. Рецепт приготування печінки по-строгановськи досить простий, але страва виходить ніжним, м'яким і просто тане в роті. Воно прекрасно поєднується з гарніром з рису, картопляним пюре і макаронами. Варто відзначити, що печінка - дуже калорійний продукт, який надає додаткові сили організму і допомагає боротися з багатьма хворобами. Давайте з вами розглянемо, як же приготувати печінка по-строгановськи.
Рецепт приготування печінки по-строгановськи
Інгредієнти: печінка яловича - 1 кг; ріпчаста цибуля - 4 шт.; сметана - 150 мл; яйце куряче - 2 шт.; пшеничне борошно - 2 ст. ложки; рослинне масло - для смаження; сіль, чорний мелений перець - за смаком. Приготування Отже, для приготування яловичої печінки по-строгановськи, беремо печінку, гарненько миємо, очищаємо від плівок, жиру і нарізаємо соломкою приблизно 15 сантиметра завтовшки. Всі нарізані шматочки кладемо на обробну дошку і трохи відбиваємо молотком. Потім перекладаємо в миску, солимо і перчимо за смаком.
В окремій пиалке гарненько збиваємо яйця і виливаємо їх у печінку. Все ретельно перемішуємо. Потім кожен шматочок обвалюємо в борошні і викладаємо на розігріту сковороду. Обсмажуємо на рослинній олії з обох сторін до повної готовності. Обсмажені скибочки акуратно перекладаємо в казан або чавунець. Наливаємо гарячу воду, так, щоб вона злегка покривала печінку і тушкуємо приблизно 15 хвилин. Цим часом, чистимо цибулю і дрібно-дрібно ріжемо. Обсмажуємо його на сковороді до золотистого кольору. Потім додаємо лук сметану і все добре перемішуємо. Перекладаємо обжарку в чавунець до печінки, доводимо до кипіння і варимо на слабкому вогні 5-10 хвилин. Готову страву подаємо до столу з картоплею, макаронами, картоплею, гречкою, капустою.
Печінка по-строгановськи з грибами - рецепт
Інгредієнти: свиняча печінка - 700 г; свіжі гриби - 200 г; часник - 3 зубчики; сіль - за смаком; чорний перець - за смаком; вершки 30 % - 200 г; сметана 25 % - 150 г; гірчиця - 1 ст. ложка; коньяк - 2 ст. ложки; рослинне масло - 3 ст. ложки. Приготування Печінка обробляємо і нарізаємо тонкою соломкою. Ставимо на вогонь сковороду, наливаємо олію і обсмажуємо печінку до повної готовності приблизно 5 хвилин. Якщо смажити печінку довше, то вона стане жорсткою і несмачною. Цим часом чистимо часник, видавлюємо з допомогою чесночници в тарілочку, додаємо сіль і перець. Все ретельно перемішуємо і відставляємо в сторону. На іншій сковороді обсмажуємо порізану півкільцями цибулю і гриби. Потім додаємо часникову суміш і все ретельно перемішуємо. В самому кінці акуратно вливаємо коньяк. Робимо вогонь слабший і кладемо до грибів сметану і вершки. Додаємо печінку, гірчицю, накриваємо кришкою і даємо страви потушиться і натомиться на повільному вогні приблизно 5 хвилин. Ось і все, свиняча печінка по-строгановськи готова!
Салат «Строгановский» з печінкою
Інгредієнти: варена печінка - 300 г; мариновані гриби - 200 г; зелена цибуля, листя салату; болгарський перець - 150 г; сметана - 500 мл; хрін - 1 ст. ложка; лимонний сік - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Відварену печінку нарізаємо тонкою соломкою, варені гриби - невеликими пластинами, цибулю і перець кубиками. Кладемо все в салатник і перемішуємо. Сметану змішуємо з гірчицею, хроном, лимонним соком і виливаємо цю приправу в салат. Солимо, перчимо за смаком і акуратно змішуємо. Прикрашаємо готове блюдо листям салату і зеленою цибулею. Приємного вам апетиту!